Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidé stvořili svého zabijáka. Když se na neobydleném ostrově v Pacifiku zhroutí přísně tajný program na vývoj vojenských robotů, je vyslán tým vojenského námořnictva, aby je našel a „zastavil". Není to však tak jednoduché! Jakékoliv narušení svého teritoria berou jako útok a brání se. Jsou naprogramováni, aby měli své území pod kontrolou, a to i za cenu smrti... (Intersonic)

(více)

Recenze (122)

beso74 

všechny recenze uživatele

Úplne povinné pre všetkých, ktorí si myslia, že stroje dokážu všetko. Oni sa totiž nedokážu riadne trafiť za 5 minút do skupiny volne stojacích vojakov, ktorých ani nenapadne (veď aj prečo, bojujú len s najdokonalejším strojom na zabíjanie) pohľadať si úkryt alebo sa pri streľbe pohybovať. Pre ostatných to je stráviteľná, aj keď s ťažkosťami, hodinka a pol po ktorej aj taký Terminátor 3 či Číslo 5 žije II vyzerá ako úspešný finalista Oscarovej noci. ()

hlína odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně řídká sračka.... tohle by snad nemohl být ani sci-fi hit kdyby se to vysílalo třeba v 50.letech jako průlomový barevný film plný počítačových triků. Je to vlastně parodie na sci-fi filmy. Zajímalo by mě, ve kterém okamžiku zjistil producent filmu, že došlo k omylu a při najímání komparzistů na všechny role ve filmu najali omylem komparzisty i na post režiséra a scénáristy. No možná je to tím, že i producent byl tak trošku komparzista.... Pozorování volně ležícího hovna na stepi je zábavnější.... ()

Reklama

Víteček odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říct, že už jsem viděl hodně špatných filmů, ale nic takového jako toto jsem ještě nespatřil a myslím, že ani neuvidím. To, jaký na mě udělal "film" dojem dokazuje i to, že jsem ho viděl už víc než před rokem a stále si ho velmi živě pamatuji. Jedná se o totální blbost na které je špatně úplně všechno. Nelogické jednání postav, když všichni jednají jako naprostí idioti, je opravdu úžasné. Už lupiči, kteří nesnáší svého zlého velitele, protože zabije při přepadení člověka, kterému oni předtím moudře prozradili svá jména, zvěstují katastrofu. A překrásné jsou také "přestřelky", při kterých postavy poskakují jako šílené, přestož nejsou pod palbou, pak se vždy bezdůvodně zastaví a začnou vyděšeně koukat a tím je hned jasné kdo je na řadě, aby byl hloupě usmažen roboty. Všichni jen tupě postávají a zírají a nechávají se roboty likvidovat a roboti zase jindy od nich. Stroje uchvacují tím, jak krásně mění svou velikost, nejdříve jsou uloženi v bednách, poté ční nad všechny stromy, abvy vzápětí stromy čněly nad nimi. A jejich likvidace je bezchybná, když jediné jejich zranitelné místo je na "zadku", lidé střílejí přímo do jejich čel a stále vykřikují věty typu "Sakra, nemohu to strefit!". A poté, když robota zlikvidují následuje téměř nukleární výbuch po kterém nezůstanou na místě vůbec žádně trosky a tráva je tam stále stejně zelená jako předtím. Ani z havarovaného letadla nezůstaly okolo sebemenší trosky. Krásné jsou obří kameny, které po styku s člověkem poodskočí pryč a krásné zídky a v dáli se rýsující silnice na zcela opuštěném tichomořském ostrově. A takhle bych mohl pokračovat dál a dál, ale to by se z tohoto komentáře stal román. Další body nastiňuje FateKEEPER a i jiné. Ale je pravda, že by si film možná zasloužil i 5 *, protože jsem se vážně bavil a nasmál a film si i po tak dlouhé době dobře pamatuji. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě vůbec nebavil. Při jeho sledování jsem si musel otevřít láhvinku něčeho silnějšího, abych tu hrůzu vůbec přetrpěl do konce. Naprosto otřesné efekty, hudební doprovod nulový, herecké výkony to samé. Alespoň, že to prostředí ušlo- jinak bych to asi nepřežil. Jde o jeden z nejhorších sci-fi filmů, který jsem kdy viděl. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Kousek spadající do kategorie OŠF - opravdu špatný film. Všem odpudivým kverulantům a věčně nespokojeným filmovým divákům, kteří brblají při shlédnutí průměrného žánrového filmu, bych doporučil shlédnout nejdříve tenhle snímek, aby věděli, zač je toho loket. Příšerná slátanina s dementním scénářem, mizernými triky a toporně hrajícími "herci". Režiséra je nutno ocenit za vytrvalost - po tolika průserech a propadácích to nevzdal a pořád točí. Tihle lidé jsou zkrátka nezničitelní. Povstání strojů není špatné tak nějak roztomile, kdy se člověk usmívá nad naivitou tvůrců, je špatné urážlivě - člověku je potom smutno ze zabitého času a stydí se za ty, co se na filmu podíleli. Na druhou stranu, jednou za čas je opravdu potřeba vidět vyloženě špatný film, aby si člověk udělal měřítko a neposílal do odpadu filmy, které tam nepatří. Dá se to brát i jako rituální trest za divákovy hříchy, podobně jako se někteří hluboce věřící sebetrýzní při náboženských obřadech. Právě jsem porušil předsevzetí týkající se diety, takže si Povstání strojů plně zasloužím... Celkový dojem: 0 % ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Film byl v amerických kinech uveden pod názvem AI Assault, na DVD byl však vydán pod názvem Shockwave. (Terva)
  • V úvodnej scéne vypália dvaja vojaci viac ako 200 výstrelov z pištolí bez toho, aby ich nabili. (beso74)
  • Hoci sú vojaci záchranného tímu označovaní ako príslušníci US Navy SEALS, vojenské hodností, ktorými sa oslovovali (napr. kapitán a major), sa používajú v jednotkách ako US ARMY, Air Force a Marine Corps. (beso74)

Reklama

Reklama