Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (7)

Preparation (2004) (E01) 

Nikdy jsem si nemyslel, že je Ewan McGregor taková citlivka a uplakánek. Název "přípravy" vyloženě před epizodou varuje, protože se jedná o nejnudnější část každé cesty. Každopádně, jsem rád, že přípravám tvůrci věnovali tolik času, protože nám hezky a důkladně představili prostředí, ve kterém se připravuje cesta jedné a půl hvězdy na dalekou cestu. Převládá všemožné papírování a telefonáty, ale dostane se i na výběr motorek a nácvik první pomocí. Trošku mi na dokumentu vadí, že je to spíše taková velkolepá show a výpravě dvou rozmazlených princezen, nežli cesta pravých pankáčských nadšenců. [70 %] ()

London to Volgograd (2004) (E02) 

Dívat se na to určitě dá, ale erekci tedy neprožívám. Znovu figurují přípravy, velké loučení, stesk po rodině a další píčoviny, kvůli kterým se na dokument rozhodně nedívám. Naopak potěší zastávka v naší malebné zemičce. Dvojka aktérů je mi docela sympatická, ale celkově je to prostě takové nějaké nemastné a neslané. Spousta dialogů, vzájemné se poplácávání po ramenou a připomíná to opravdu takové home video dvou kamarádů, kteří chtějí mít v plenkách na co vzpomínat. [60 %] ()

Kazakhstan (2004) (E03) 

Nemám tušení, co zde kolegové spolukomentátoři komentují a hodnotí za epizodu, ale já si dovolím ohodnotit Kazachstán. Znovu se zopakuji, není to prostě ani zdaleka to nejlepší, co lze na motorkách vidět. Mnohem více mě teda baví Pavel Liška a kolektiv. Každopádně, zastávka v Kazachstánu byla příjemná. Nahlédli jsme do tamní kuchyně na laskominky typu ovčí hlava či koňský penis, což jsou pokrmy velmi typické pro neúrodné země, kde bylo třeba zpracovat každý produkt do poslední kostičky. Kazachstán mám trošku nakoukaný, takže jsem se v podstatě nedověděl nic nového, ale dívat se na to konečně dalo. Akorát mě neskutečně sere, jak ti dva stále kvůli všemu brečí. [75 %] ()

Barnaul to Western Mongolia (2004) (E04) 

Začíná to být poněkud jednotvárné. Chlapci se stále diví, že jsou v Mongolsku příšerné cesty. Ewan 90 % stopáže brečí a zkrátka tato výprava dvou princezniček není úplně to pravé ořechové. Je to pořád to samé. Najednou zmizí asfalt a objeví se blatíčko a 15 minut posloucháte, jaké to je utrpení a že měli zůstat doma. Pomalu by se až dalo říct, že mě na celém seriálu baví jen jídlo. Takový vývar z koulí všech místních zvířat byla opravdu delikatesa pro fajnšmekry nejhrubšího zrna. To se přiznám, že bych nedal. Těším se, až můj jediný zdejší spolu komentátor u 8. dílu zjistí, že ho nemá kde ohodnotit. [50 %] ()

Western Mongolia to Yakutsk (2004) (E05) 

Jsem rád, že můj věrný spolukomentátor cheyene konečně svým bystrým úsudkem v 5. epizodě odhalil záhadu hlavolamu. Věřím, že od nynějška budeme tedy oba hodnotit správné epizody. Ewan McGregor by spotřeboval na svůj neustálý pláč tolik kapesníčků, že by to utáhlo menší kapesníkářskou firmu. Ten člověk nebrečí snad jen když spí. Takže znovu sledujeme neustálé naříkání, že ta kaluž je moc velká, bláto moc blátivé a jak ošklivě ho kousl komár a asi umře. Velmi mě mrzí, že se obrovská část stopáže tvoří z těch jejich nudných video deníčků, do kterých pláčou steskem po rodině. Mnohem více bych upřednostnil sledování zdolávání cesty, poznávání kultur a hlavně místní žrádlo, což je to z každé cesty nejzajímavější. [50 %] ()

Yakitsk to Magadan (2004) (E06) 

Tak obávanou cestu kostí (na kterou se naše princezny tolik těšily) si vychutnali kluci ušatí z kabiny náklaďáku, protože si Charley natáhl sval. Celý díl měli kluci za prdelí podpůrné vozy, i když v začátku seriálu jasně zaznělo, že se budou potkávat jen na hranicích, jinak jsou v tom "borci" sami. Vůbec se mi nelíbí, že kdykoli to začne být trochu zajímavé a cesta obtížná, tak jim přispěchá na pomoc to jejich podpůrné komando a vždy se to v nejlepším utne a místo toho sledujeme brečení do kamery na téma zabíjení medvědů nebo těžkých cest. I přesto se zatím jednalo asi o nejzajímavější díl. [70 %] ()

Anchorage to New York (2004) (E07) 

S příchodem asfaltu zmizely poslední zbytky dobrodružství, ale na druhou stranu alespoň princezna Ewan přestala plakat. A vůbec celkově mě dost zklamal. Jako herce jej v mnoha rolích miluji, ale jako člověk je poměrně nezajímavá a především ubrečená bytost, která si neustále na něco stěžuje. Mnohem sympatičtější mi byl jeho kolega, který je ubrečený o něco méně. Jinak v podstatě taková pohodová rozlučková část, kde se toho moc zajímavého odehrát nestihlo. Nejvíce se mi zřejmě líbila projížďka na trošku jiných strojích. Jsem rád, že to mám za sebou. Velmi průměrný cestovatelský dokument. [65 %] ()

Reklama

Reklama