Reklama

Reklama

Tajemství oceánu

  • Velká Británie Deep Blue (více)
Trailer
Velká Británie / Německo, 2003, 91 min (Director's Cut: 83 min)

Obsahy(1)

Tajemství oceánu je netradiční film, který přináší unikátní záběry ze světa moří a oceánů. Jeden z nejpozoruhodnějších a nejucelenějších projektů, které kdy byly na poli dokumentů natočeny. Tajemství oceánu vás ponoří do mořských hlubin, provede vás od těch nejmělčích korálových útesů až k pustým břehům Antarktidy, od širého otevřeného oceánu až k noční krajině nejhlubších mořských propastí. Slovy režiséra Alastaira Fothergilla: „Zavedeme vás do světa, který jste nikdy před tím neviděli, zavedeme vás do poslední neprozkoumané oblasti naší planety.“ (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

mcleod odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám rád tento typ "dokumentu" se zpomalenými "dechberoucími" záběry, mosntrózní hudbou, která "hřeje u srdce" a rádoby filozofickými povídačkami, které zajišťují "informativnost" dokumentu. Napadá mě jen jedna otázka: O čem a k čemu to kruci vůbec je? Pár poznámek na závěr: každý prachmizernější záběr čehokoliv, který je zpomalený, působí "dechberoucím" dojmem, vytvářet v divácích pěkné pocity hudbou mi u dokumentu připadá nemístné a především od dokumentu očekávám, že se taky něco dozvím. Toto je jen padokumentární zábava... Neile Postmane, Západ se zřejmě opravdu chce ubavit k smrti. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

I to tajemství nakonec přišlo, i když jsem už nedoufal a já za takové tajemství oceánu považuju unikátní záběry z téměř neprobádaných míst na samotném mořském dně. Je pravda, že se snažíme dobýt vesmír, ale prakticky netušíme, co se děje v těch nejhlubších a nejtemnějších zákoutích naší planety. Když speciální badatelská ponorka sjede podstatně níže a zachytí všechny ty nevýslovně překrásné živočichy, kteří svým tělem prozářili černé dno oceánu, jen těžko někdo uvěří, že se jedná o realitu a ne o sci-fi, takže už jenom proto se určitě vyplatila ta zhruba hodinová plavba "všedními" záběry, abych si mohl vychutnat něco nového, do určité míry dost raritního, něco, co mi vyrazilo dech. A právě toto tajemství dělá z tohoto dokumentu naddokument. ()

Reklama

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Úchvatný dokument, na kterém zamrzí snad jen absence bonusů ve výbavě DVD disku, protože já osobně bych uvítal nějaký ten film o filmu, jak se tohle všechno natáčelo, protože ty záběry? Tak jasné, čisté, barevné a klidné - zajímalo by mne, jak byly kamerou pořízeny... Díky nim vás to totiž do děje vtáhne natolik, že máte pocit, že to vy jste právě teď tím rejnokem, co si při dně oceánu hledá svojí kořist nebo ta malá rybka, co se za noci krčí v poslední skulině korálu, aby zde našla útočiště, než se zase hladinou protáhnou první sluneční paprsky... Prostě se jenom kocháte a v hlavě se nevyhnete filozofické myšlence, že příroda si stejně všechno zařídila po svém už dávno a nejlépe - ať jde o uzpůsobení živočichů danému prostředí (od nejchladnějších koutů po ty nejhlubší) nebo o věčný koloběh potravního řetězce... Společně s hudebním doprovodem se stává z tohoto dílka skutečně pohádková podívaná... P.S. Mariánský příkop vypadá jako hotová brána do pekel... :) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Jaký smysl má sledování střihového filmu, jenž se skládá ze záběrů, které jste už všechny viděli? Jaký smysl má sledování dokumentu, v němž zaznívají věty, které jste už všechny slyšeli? Pramalý. Z úcty ke kráse záběrů a Attenboroughovi dám ***, ovšem divákům raději doporučím jeho seriál Modrá planeta, v kterém totéž a víc uvidíte, totéž a víc uslyšíte, zkrátka více se dozvíte. ()

Pennyzka 

všechny recenze uživatele

Prostě geniální hudební zpracování... V tom Mariánským příkopu jsem měla pocit, jakobych se dívala na nějaký sci-fi. Opravdu kvalitní záběry, lepší to snad ani být nemůže. Zanechalo to ve mně takovej pocit, jakože jsem začala zase přemýšlet o fyzikálních otázkách a prostě to ve mně vzudilo zájem o oceán. Hrozně ráda si fotím mořský rybky s barevnýma korálama, ale ty svítící obludy byly fakt neskutečný. Ostatní bylo taky působivé. Kdo nechce ztratit iluze o životě v oceánu, ať se nekouká :D ()

Galerie (24)

Související novinky

Cesta ke středu Země

Cesta ke středu Země

17.05.2006

\"Až dosud jsme se dotýkali jen povrchu...\" je reklamní slogan dokumentu společnosti BBC Tajemství oceánu od režiséra Alastaira Fothergilla, který si vzal slova Johna Kennedyho k srdci: Když si… (více)

Reklama

Reklama