Reklama

Reklama

Gympl

Trailer
Česko, 2007, 110 min

Předloha:

Tomáš Houška (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Vorel ml., Jiří Mádl, Eva Holubová, Tomáš Matonoha, Martina Procházková, Lenka Haluzová, Zuzana Bydžovská, Max Kušiak, Tomáš Hanák, Jan Kraus (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Pedantický fyzikář (Milan Šteindler), strnulý češtinář (Jiří Schmitzer), jalový tělocvikář (Martin Zbrožek), ekologický učitel výtvarky (Tomáš Matonoha), mondénní ředitelka školy (Eva Holubová) a další kantoři dle svých představ formují nebohé studenty na poněkud zkostnatělém gymnáziu. A tak málokoho studium opravdu baví a zajímá. Petr (Tomáš Vorel jr.) a Michal (Jiří Mádl) do školy raději nechodí a když tam náhodou zavítají, tak celé hodiny prospí, neboť po nocích malují graffiti. To je to jediné, co je kromě holek skutečně baví. Nebezpečné výpravy na střechy domů, ilegální pronikání do útrob metra, dramatické lezení na komín… Napětí, riziko dopadení a honičky s policií jsou opravdové, zábavné i kruté. A tak není divu, že se jejich bezradní rodiče (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) věčně stresují a občas se v zájmu dostudování svých nezvedených potomků spojí s profesory. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 228)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jistě. Nemá cenu si namlouvat, že Vorel kočíruje svůj povoz přehledem s přehledem a bez chyb a že Gympl netrpí všemi neduhy současné české kinematografie (především špatně nasazené postsynchrony - aka Vorlův trademark - vsazené do úst neherců mě fyzicky bolely). Jen mám dojem, že snaha o to být cool a věrný v Gymplu pozvolna přestává být pouze snahou. Prakticky tu chybí nosný příběh a silnější dramatický oblouk, který by se v závěru uspokojivě uzavřel, ale jednotlivé fragmenty "nočních jízd" fungují jak pro laika, tak pro zasvěceného. Hlášky ze školní půdy jsou pochopitelně úplně mimo a vůbec si těžko umím představit, že někde může fungovat takový gympl. Mádl s Matonohou jsou výborní, Schmitzer zdatně sekunduje situačními výlevy a Vorel mladší... sakra, vážně překvapil. Mimochodem, kdyby všechny české filmy vypadaly řemeslně jako poslední půlminuta Gymplu, už bych se v kině možná nikdy nestyděl. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tomás Matonoha: 1. Z tvojí 1/4 - Indy&Wich ,2. Cheap ,3. Legal zone - Wich ,4. Bylo to zatažený ,5. Pulzní hajzl! - SuperCrooo ,6. Válku na ně! ,7. Subway - Wich ,8. Proti společnosti? ,9. Šedé náměstí - Tomáš Matonoha ,10. School theme - Wich 1:04 ,11. Rooftop - Wich ,12. Čuměj jak uchylové ,13. Right with us - Wich ,14. RHS ,15. 12:15 - Wich ,16. Po prdeli ,17. Hoopty song - DJ Brainy Thug ,18. Komín čeká ,19. Chimney - Wich ,20. Zavolej policajty ,21. Dvojka chování ,22. Privat - Wich ,23. Se mnou nespal ,24. Lighter - Wich ,25. Jinou školu ,26. The real - Wich + Nironic ,27. Konec sprejování! ,28. Sad theme - Wich ,29. To je vůl ,30. Chrome child - Wich ,31. Mobil dostaneš ,32. Mellow theme - Wich ,33. Fotr není čurák ,34. Z tvojí 1/4 final- Indy&Wich, ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

V podstatě se mi to dost líbilo. Až na ty středoškoláky, to byli mizerný herci, děsný recitování. Jinak v pohodě, na to, že je mi dané téma absolutně cizí - graffiti ani hip-hop mi nic neříkaj... Tomáš Matonoha si ani tentokrát mé sympatie nezískal, ačkoliv se teda snažil, prostě mi nesedne a to už se asi nikdy nezmění. Taky mně na tom trochu vadilo, jak nebylo jasně dané, jestli je to komedie, nebo spíš vážná sonda do duše gymnazistů. Ne, že bych stál o černobílej pohled na svět, ale taky se to nějak tlouklo. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké a příjmené překvapení. Vtipné a pravdivé - hlavně ti učitelé. Jako kdybych se vrátila na střední. Český film zas tak úplně neumřel, Vorlové u mě hodně stoupli, staršímu jsem konečně přišla pořádně na chuť a mladší mě okouzlil svým výkonem. Přesně do takového lúzra bych se v 16ti zamilovala :-)) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy a určitě časem ještě jednu přihodím. Nelze si pomoci, ale film podobného ražení tady už dlouho zase nebyl. Není to trapné. Dle mého soudu se z Gymplu stane časem kult. Postavy supr, herci také a Jirka Mádl tady předvádí opravdový výkon. A hudba se mi i zamlouvala a to nejsem fanda afroamerické hudby. PS: druhé shlédnutí a zjišťuju že Gympl mě chytil ještě více. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (78)

  • Jiří Mádl (Michal Kolman) zmaturoval len 3 mesiace pred začiatkom nakrúcania. (Smok)
  • Když Tomáš (Tomáš Matonoha) probírá se svou třídou motivace, má na sobě jiné kalhoty než v ředitelně, kdy řeší s ředitelkou (Eva Holubová) přepsání třídní knihy. Když se poté zvedá a odchází, ma opět kalhoty, které měl ve třídě. (Mr.Hudson)
  • Režisér musel napsat cenzurovaný scénář pro otce Lenky Juroškové (Klára Krumbachová), ve kterém odstranil scény, v nichž byla obnažená. (Wade)

Reklama

Reklama