Reklama

Reklama

Hvězdné duo Jean-Claude Van Damme a Vivica A. Fox se společně poprvé představuje na filmovém plátně v napínavém akčním thrilleru Elita armády. Philip Sauvage (Van Damme) býval během operace Pouštní bouře vojákem speciální jednotky. Teď je najat k ochraně vysloužilého světového šampióna v těžké váze Waynea Barclayho. Barclay, ze kterého se zatím stal zámožný podnikatel, se i se svou rodinou ocitl v nebezpečí. Z vězení právě propustili bývalého rapového krále a gangstera a ten se chystá Barclaymu pomstít za to, že ho pomohl dostat za mříže. Riziko je vysoké, a proto Sauvage sestavuje tým mladých bojovníků a bývalých vojáků, kteří dohromady tvoří Elitu armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

JFL 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme stále žije. Sice už není tak pohyblivý jako dřív, ale s pomocí schopného režiséra a zručného střihače dokáže divy a to i na poli herectví. Jeho filmy sice nesnesou srovnání s první ligou amerických akčních spektáklů, ale v kategorii béčkových filmů ve stylu naivních 80. let rozhodně patří mezi ty lepší. Díky správné dávce nadsázky a sebeironie dokáže spolu s režisérem Sheldonem Lettichem (Dvojtý zásah) obstát i ve spojení s drsňáckými černými rapery, které bývá zárukou kariérního úpadku, ale zde vyústilo v přijatelný oddechový film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Připomínalo mi to Osobního strážce, jen s tím rozdílem, že Frank Farmer měl tady bouli na čele, černošská zpěvačka, kterou hlídal, byla ve skutečnosti bývalý boxer s chlupatým hrudníkem a technická stránka byla na úrovni laciného západoněmeckého krimiseriálu.. Jean-Claude by měl ve svém pokročilém věku zauvažovat o wire-fu, protože pokud nebude přivázaný jak loutka, může si v budoucnu ošklivě natáhnout tříslo. Mimochodem, její výraz už v obličeji má.. Hláška hlavního zloducha: „Chceš kálet s velkým psem? Neochcávej štěňata..“ bezesporu patří mezi nejlepší stovku citátů v historii kinematografie. Přiznávám se, že nad ní přemýšlím již několik dní a dosud jsem ji nepobral.. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad Sheldona Letticha ako scenaristu, lebo pise take sentimentalne pohodove filmy. Tentokrat si napisal taku beckovu variaciu na Osobneho strazcu v drsnom gangstra negerskom prostredi, co by ine filmy pochovalo, ale tentoraz väcsina tych negrov je celkom v pohode. Az na prehnaneho zaporaka, ktory je taky megadrsny az je k smiechu. Horsie je to u Letticha s reziou. Pokial nebol kryty nejakym schopnym pomocnym reziserom, tak akcia v jeho filmoch za vela nestala. A to je aj tento pripad a naviac je jej strasne malo. Je tu len par priemernych prestreliek a 3 tuctove bitky. Z toho 2 ma Van Damme a nepredvedie v nich absolutne nic zaujimave. Vlastne predvedie dost vyrazny podpriemer zo svojich schopnosti. Pôsobi tu dost staro a znudene, skoro jak zbity pes. Nastastie mam psov rad, takze mi ho bolo luto a ta romanticka linia v pohode funguje, takze vysledok je pozeratelny priemer so slabymi akcnymi scenami. S lepsou akciou a trochu kratšou stopazou to mohlo stat za to. 5/10. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Slabé, slabé a opět velmi slabé. Tento film byl natočen dříve než Jeanův film "Až do smrti", viděl jsem jej ale později. Takže mohu říct, že se Jean-Claude vrátil v trochu stylovějším světle. Tento film byl ale ubohý a opravdu - kdybych dříve neviděl "Až do smrti" - bych už nevěřil, že vůbec může Jean-Claude přijít s něčím dívatelným. Mrzí mě, že mé ikony 90. let (týká se i Seagala) nemají kouska cti a točí takové sračky. Opravdu mě to mrzí, protože start jejich akční filmové kariéry byl raketový. Snad to bude i tím, že dnes není po kultovních akčních hrdinech taková poptávka. A já, přestože už nejsem náctiletý, o filmy s akčními klaďasy budu mít zájem vždy. Ne ale o takovéto hovadiny, kdy dabing je na hovno, protože asi i originál dialogy byly na hovno. Kdy akční scény jsou spíš zoufale úsměvné, kdy je to prostě celé na hovno. PS: Zajímalo by mě, kdy dorazí zbytek armádní ochranky, po které Jean-Claude třičtvrtě filmu tolik volal. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tradá!!! Poslední nezkouklej filmek s "Džej sím" mám zdárně za sebou! Jak už mě radili kolegové tvrdé akce, těš se na kvalitní béčko s Van Dammem, tak plnej očekávání jsem do toho vlítl. Připomínalo mě to šíleně Rychle a zběsile. Samý černý hlavy se zlatem na krku, polonahý báby, vymazlený káry a do toho všeho Van Damme s kamenným ksichtem zabijáka. No zaplať pánbůh, že konečně netočil bulharskou kokotinu s rumunským štábem za prdelí a s okolo vybuchující hromadou škodovek typu 120 a fůrou starých karos z 90týho roku... A jak mě řekl konkrétně kolega Lefty - "jestli jsi viděl s JCVD všechno, tak se Elity Armády neboj, pač to už jsi viděl daleko větší pičoviny!" - a to zas jako jo jo jo, svatá pravda. Elita armády za slušných 55% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama