Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Sparrow, který pracuje pro město jako odchytávač zvěře, žije poklidně s milovanou Agathou a synem Robinem. Vše se změní, když dostane za úkol odchytit zatoulaného psa Neda. Zvíře ho kousne a uteče před ním na hřbitov, ke hrobu jakési Laury. Kvůli tomu Walter dorazí pozdě na schůzku s Agathou, která si krátí čekání v antikvariátu a koupí mu knihu 23 - Román o posedlosti. Walter se do knihy začte a je šokován podobností svého života s příběhem detektiva Rybky, jež se netýká jen minulosti, ale jakoby zrcadlila i současnost. Detektiv je posedlý číslem 23 a také Walter ho najednou nachází všude kolem. Na manželčinu radu zajde za psychiatrem Frenchem stejně jako v příběhu Rybka. Znovu narazí na psa Neda, jenž ho opět dovede k Lauřinu hrobu. Za vraždu byl odsouzen její učitel a milenec profesor Flinch. Walter ho navštíví ve vězení, přesvědčen, že právě on je autorem knihy. On však tvrdí, že Lauru nezabil a knihu nenapsal. Walter se dostává na stopu autora a dokonce odhalí místo, kde je zakopána kostra. Jeho žena mezitím objeví v opuštěném psychiatrickém ústavu krabici s nápisem Sparrow. Děj knihy, realita a Walterovy vzpomínky se děsivě prolínají a vedou ho k šokujícímu odhalení. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (726)

novoten 

všechny recenze uživatele

Schumacher je ďábel. Vysekává parádní vizuál s dynamickým střihem, ždíme atmosféru do nejzávratnějších výšin a úžasně stylizovanou noirovou linii si vychutnává v každé vteřině. Nic jiného mu totiž nezbývá. Samotný Walterův příběh je v úvodu pouze slabším odvarem libovolné paranoidní podívané, ale jakmile se hlavní hrdina dostane na konec dvaadvacáté kapitoly, scénář zařadí nejvyšší rychlost a z pohodlné dálnice to najednou strhne z toho nejstrmějšího srázu. Všechno se slije do nekoukatelného chaosu, kde na sebe scény téměř nenavazují, Carrey zmateně pobíhá za číselnými domněnkami a ne zrovna hloupá, ale zoufale předvídatelná pointa vše pohřbívá do kabátu silně podprůměrné jednorázovky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Vyzuál 7/10/// +líbil se mi Jim Carrey v dramatické poloze, bavilo mě to očekávání jakým směrem se to dál vyvine, závěr byl celkem logický a tudíž i docela překvapivý -dlouhou dobu tušíte a čekáte co že nám to chtějí filmaři naservírovat, v některých momentech už jsem propadal beznaději a nevěřil, že z toho bude něco zajímavého/// Byl jsem zvědaví co to bude a čekal jsem co z toho bude. Nakonec zklamaný nejsem i když si říkám, že z toho mohlo být něco víc nebo něco jiného. Je určitě škoda, že Joel Schumacher nedokázal navázat na mistrnou Telefoní budku. Škoda že se posledních pár let potácí v podprůměrných filmech. Samotný film asi neurazí a nejspíš ani nenadchne. Není špatný, není nejlepší. Alespoň u Carreyho to byla příjemná změna./// Celkem 63%/// ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

To tu máme zase jednou krásně rozporuplná hodnocení... Já se zbaběle přidám do průměru z několika důvodů. Scénář není tak pitomý, jak tady spousta lidí píše - nejde tu vůbec o to, hledat logiku v událostech okolo třiadvacítky, ten film je o duševně nemocném člověku a postupném odkrývání vlastní minulosti. Je fakt, že místy hodně nudí, nepřináší nic nového ani zajímavého. Není tajemný, mysteriózní, překvapivý ani při jeho sledováí nemrazí. Ale má hodně povedenou vizuální stránku, zajímavou kameru a slušného Carreyho v hlavní roli. Největší slabinou JE onen nespočetněkrát zmíněný scénář, ale zas taková tragédie to opravdu není. Mimochodem - teď jsem si všimla, že tohle moje hodnocení má pořadové číslo 666, není to záhadné? :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,193,167Tržby Celosvetovo $77,566,815Tržby za predaj DVD v USA $27,483,008 //počet predaných kusov 1,481,586║ Thriller s dobrým námetom, keď čísla prenasledujú bytie človeka a odrazu všetko navôkol začína byť temné a užierajúce, režisér Joel Schumacher až moc prekombinoval príbeh, s ktorého sa postupom času stáva otravná záležitosť, je smutné že nevyužil potenciál témy, mohol to byť neobvyklí pohľad na čísla ktoré sprevádzajú svet z hustou atmosférou, nenapodobnil ani zďaleka svoje thrillerove skvosty ako 8MM a Telefónna búdka. Jim Carrey s dlhými vlasami sa do úlohy psychicky zdeptaného človeka hodí ale rozkúskovaní príbeh mu viac nedovolí predviesť svoje herecké umenie tak aby bola jeho úloha viac než prehrávajúca v mišmašovom deji. /videl v kine: 40%/ ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Viděno na kanále 23 ve 23 hodin. Po každých 23 minutách přerušilo film pásmo reklam čítající 23 reklam. Při sledování snímku jsem snědl balíček česnekových brambůrků vážící 23 gramů a obsahujících 23 bramborových lupínků. Po konci snímku jsem se šel vysrat - na trůně jsem strávil rekordních 23 minut.... Což vede k 23 možným alternativám, z nichž je jen jedna pravdivá: tenhle film je překombinovanej jaxviňa. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (22)

  • Pes se jmenuje Ned. N je 14. písmeno abecedy, E je páté a D je čtvrté. 14+5+4=23. (rafix)
  • Třicetimilionový paranoidní thriller vydělal v USA během prvního víkendu v kinech (23.-25. 2. 2007) 14,6 milionu dolarů a figuroval na druhé příčce žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek v amerických kinech se vyšplhal na 35,2 milionu dolarů, celosvětový pak na 77,7 mil. (imro)

Související novinky

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama