Reklama

Reklama

Hvězda mexického fotbalového klubu Santiago Munez (Kuno Becker) tu v souboji o Světový pohár FIFA stojí proti spoluhráčům ze španělského Realu Madrid a reprezentantům Anglie Charliemu Braithwaiteovi (Leo Gregory) a Liamu Adamsovi (JJ Feild). Santi chce zvítězit a pozvednout cennou trofej nad hlavu jako hold svému zemřelému otci a rodině, kterou nechal v Los Angeles a Madridu. Charlie a Liam zas od vítězství očekávají přerušení čtyřicetiletého pohárového půstu svého klubu. Na cestě k fotbalové slávě musí všichni tři překonat řadu překážek a pokušení. Největší boj ovšem musí svést se svými osobními problémy, které se znatelně podepisují na jejich výkonech na hřišti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

melloun 

všechny recenze uživatele

Úplná ztráta času to sice nebyla, ale oproti předchůdcům šla kvalita rapidně dolů. Málo Santiho na hřišti, ne zrovna vyvedené záběry před zeleným plátnem, snad jen ta hudba snese přísnější měřítko. Kdybych se chtěl podívat na sestřih z MS 2006, tak jsem si ho mohl pustit například na youtube a nemusel jsem trpět koukáním na bandu anglických fans a rumunské upírky. ()

matt6 

všechny recenze uživatele

Mám rád fotbal, ale tretí goal sa už fotbalu venuje skôr okrajovo a moc si ho neužijeme. Film sa zameriava prevažne na osudy a vzťahy fotbalistov. Bohužial, Kuno Becker hrá vo filme len druhé husle a nahradili ho jeho spoluhráči, ktorý zahrali na úrovni. Príbeh nie je zlý, ale niektoré scény mi pripadali dosť nasilu a veľmi umelo(*SPOILER* autonehoda, smrť Charlieho Braithwaitea. *SPOILER*). Akoby v nás chceli tvorcovia za každú cenu vyvolať emócie. Film sa snaží zapáčiť každému. Taktiež záberov zo zápasov je len poskromno. Mimochodom, čo tam pre Boha robila tá dejová línia so skupinkou fanúšikov ? Myslím si, že séria Goal! bola vyčerpaná už po druhom dieli a trojka ma v tom len utvrdila, chcelo by to niečo nové. Naopak ma potešil nie príliš pozitívny záver, aký nebýva v sérii zvykom. Ústredná melódia je celkom chytlavá a spolu s ováciami štadióna a celkovou atmosférou na zápase dotvára skvelý zážitok. Slabé, ale nie hrozné. Doporučujem komentár uživatela derek007. 50% ()

Reklama

honza7 odpad!

všechny recenze uživatele

Takže si to zrekapitulujeme. Gól 1 - super film, který ukáže, jak se i z kluka co si čutá pralesní ligu se může pod velkým drilem a šikanou spoluhráčů může stát hráč premier league. Gól 2 - názorná ukázka toho, jak se z začínající hvězdy světového formátu může stát nafoukaný blbeček, který myslí jen na sebe a lehce se dostane do problémů. Opět krásně natočené. Gól 3 - Telenovela o absolutním hov.... o absolutnímu ničemu! Neustále rodinné krize, prostě řešení blbostí, které s fotbalem nesouvisí. Prostě blbiny kraviny hovadiny na usnutí a konec, který divák očekává už na začátku... Lituju dne, kdy jsem se rozhodl koukat na tyhle filmové Velmi křehké vztahy! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sladkokyselá limonáda s křečovitou snahou vyvolávat slzičky, která s fotbalem nemá prakticky nic společného. je to zmatené, nevtipné a absenci scénáristické invence tvůrci občas nahrazují až neúměrně dlouhými fotbalovými záběry z MS 2006. Jediné pozitivum vidím v ústřední dvojici Leo Gregory - JJ Feild a v hezkých holkách. 20% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si "Mexická vlna" rozhodně nezasloužila. Toto pokračování prostě nemělo být natočeno. Nemastné a neslané, málo fotbalových scén a málo (vlastně skoro vůbec) vidíme Santiaga na fotbalovém hřišti. [možný spoiler] Popletený děj, který se "věnuje" anglickému národnímu mužstvu na MS 2006 v Německu. A zase záběry na Beckhama:) Nevíme co se stalo se Santiagovou přítelkyní a co s jeho rodinou. Nedozvíme se nic! A hlavně tu chybí herec Alessandro Nivola, který v prvních dvou dílech skvěle ztvárnil postavu Gavina Harrise. Vlastně nevím za co dávám tu jednu hvězdu:) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa v štúdiách na viacerých miestach ako Nottingham, Leicester a Lincolnshire, a nové dramatické prvky sú zmiešané s originálnym filmom German FIFA World Cup, nakrúteným v roku 2006. (ČSFD)
  • Ve filmu při čtvrtfinálovém zápasu Anglie proti Portugalsku střídá Aarona Lennona Liam Adams. Ve skutečném zápase na MS 2006 střídal Jamie Carragher, který následně neproměnil pokutový kop a Anglie vypadla z MS. (ČSFD)
  • Film bol originálne naplánovaný na jar/leto 2008. (ČSFD)

Reklama

Reklama