Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (212)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších vesměs nechápajících recenzí mi bylo jasné, že se mi film líbit bude. A taky se tak stalo. Stejně tak jsem pochopil, že bych knížku už dnes přečíst nedokázal. Těch čtrnáct let co jsem byl na cestě já, to už mi stačilo. Přesto mi to tenhle film skvěle připomněl a musím říct, že se opravdu trefil do černého. I s tím hořkým koncem....85% ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Miluju road movie, jejich svoboda mě vždy fascinovala a On the Road je de facto definicí žánru. Přiznám se ale, že jsem čekal víc. Herecké obsazení je vynikající, atmosféra i prostředí v pořádku. Snímek dle mého ničí předlouhá stopáž, v níž se neustále opakují stejné motivy. Ve výsledku děj působí stereotipně a vyvíjí se pouze do šíře, nikoliv kupředu. Přesto se jedná o solidní a poctivý flám s množstvím sjetých, vypitých a prošukaných večírků. Shrnul bych to tak, že některé scény snímku převyšují neuspořádaný celek. Nečetl jsem knihu a to je možná zásadní problém. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Jo, už asi po 20 minutách jsme všichni pochopili, že život je krátkej a tak ho prostě ŽIJ! Ale že film tenhle význam nabízí pouze prostřednictvím drog, rychlé jizdy a střídání hulení, sex, hulení, teploušskej sex a hulení... je otázka. Film by si rozhodně zasloužil kratší stopáž, protože nikdy jsem tak ráda neviděla titulky! Je to tak mezi 2-3 hvězdama.. ale musim za hlavní obsazení dát palec nahoru, protože byli všichni velmi dobří! Bohužel takové ty lepší scény, nebo dialogy s myšlenkou, či emocionální vypjetí, by se dle mýho sestříhaly do příjemné půlhodinky, kdy si každej uvědomí, že život je těžkej, máš si vážit přátel a ve výsledku asi nebejt sjetej každej den bez prachů a s holou prdelí. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ road-movie na kterej sem se těšil a naprosto mě zklamal. Nevím, jak to mohlo vypadat v knížce, ale převedení na plátno -> strašně zdlouhavý a poměrně nudný. Dvě hodiny toho samýho, žádná komická scéna, chápu, neni to komedie, ale něco úsměvnýho by tam mohlo bejt. Hlavní důvod ke koukání byla Kristen, která nezanechala dojem. Zlatá éra Twillightu. Možná to bylo tou rolí, jako ona hrát umí. Celkově na tom krachu bude mít podíl i režisér, protože to není dobrý a už bych se k tomu nechtěl vracet... ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem nečetla, ale na tenhle film mě nalákalo hlavně herecké obsazení. Garrett Hedlund a Kristen Stewart. Něco podobného jsem čekala, takže mě to ani moc nepřekvapilo, ale zároveň ani něják zásadně neohromilo. Co mě ale na celém filmu iritovalo snad ze všeho nejvíc byla ta délka. Nevadilo by mi to zkrátit třeba i o hodinu, některé scény mi tam přišli zbytečné, nebo zdlouhavé. Tohle určitě není film pro každého. 3* ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Scéna, ve které postava Kristen Stewart uspokojuje ručně dva muže v autě, se stala hitem internetu. (Wade)
  • Sal Paradise (Sam Riley) má doma na zdi za svým psacím strojem pověšenou malou podobenku Arthura Rimbauda, francouzského prokletého básníka, který měl velice intimní vztah se svým nejlepším přítelem. (Moena)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama