Reklama

Reklama

Kazatel, post apokalyptický sci-fi thriller, zasazený do alternativního světa – do světa zpustošeného staletími válek mezi lidmi a upíry. Příběh se točí kolem legendárního Kazatele-bojovníka (Paul Bettany) z poslední Války upírů, který nyní žije v tajnosti mezi ostatními utiskovanými lidmi v antiutopických městech obehnaných zdmi, ve kterých vládne Církev. Když je jeho neteř (Lily Collins) unesena skupinou krvežíznivých upírů, Kazatel poruší svůj posvátný slib, aby se vydal na fanatickou výpravu a našel ji před tím, než z ní udělají jednu z nich. Na jeho tažení se k němu připojí přítel jeho neteře (Cam Gigandet), mladý šerif ze zapadákova s rychlou rukou na spoušti a bývalá Kazatelka-bojovnice (Maggie Q), která vlastní nadpozemské bojové schopnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (797)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nemastné - neslané, bez napětí, klišé nad klišé, které ani nemůžete v pořádku strávit, protože vás film prostě nenechá, Cam Gigandet neumí hrát a konec je na dvě věci. Hudba taky nezaujala. A docela lituju těch pěněz, které jsem za to dala. Akce pomálu, dobrá akce snad ani nebyla. Upíři taky nic moc. Prostě je to hodně hodně slabý snímek. Nějak si po vyspání ani nemůžu vybavit, co (a jestli vůbec) mě na tom něco bavilo... ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Priest není žádné překvápko, ale ani zklamání. Jsou tu povedený efekty a mě se moc líbila kamera, určitý detaily, jako klobouk na konci a podobné. Upírů je v poslední době všude dost, takže to nebylo nic nového, tudíž jsem to asi neprožívala tak, jako jindy. Paul Bettany zahrál sice kněze s kamennou tváří, ale v tomhle typu snímku mi přijde, že ani není prostor více zaujmout herectvím. Film má rychlý sled událostí jako asi každé akční scifi, tudíž herecké výkony tu nenajdeme. Film jako celek nenadchl ale některé scény se mi líbily a měly dobrý nápad. Akce dobrá, konec dobrý. Za tři. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Bohužel už ani Paul Bettany a jeho ultradrsná vizáž nestačí, aby divák filmu odpustil všechno to... no, prostě všechno. Protože tenhle počin mě svou otravností vyloženě fascinoval. Spoustu klišé člověk čeká, ale že to bude až taková hrůza, to udivilo i mě. Vykradlo se snad úplně všechno: Blade Runner (města), Blade, Blade II, Blood od Monolithu (nevím, jak moc, ale mě se vybavil level s tím vlakem) Blood + (upíří vzhled), Vampire Hunter (celej ten nápad s budoucností skloubenou s 19. stol. a další) Matrix, dokonce i Van Helsing (líheň) a včely. Vztahy mezi postavama nefungujou, postavy samy o sobě nefungujou a nesplňují ani to, co by se dalo očekávat od provařenejch šablon. Jako vítěz z toho nakonec vychází snad jen Karl Urban, u kterýho je tenhle výkon rozhodně jeden z nejvýraznějších. Otázkou tak zůstává, jestli se Paul Bettany rozhodl něco bojkotovat, má pifku na církev, má zálibu v "mega-béčcích" nebo snad touží setřást image dobrýho herce (a v tom případě by mě zajímalo proč) a nebo jestli ho prostě jenom baví nosit na hlavě namalovanej kříž. Zkrátka, tohle je slabý i na slabotu, jakou od toho všichni čekali. Jo, a ještě něco. Dívala jsem se na to s bratrem, kterej přijel na sobotu, byl celej rozesmátej a šťastnej, pak se podíval na Priesta a víckrát nepromluvil. Takže beware! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický akčňák, který si na nic víc nehraje. Něco ve stylu Resident Evil a Underworld. Proč jsem ti ho pustil? Kvůli akci, "tronovským" supermotorkám krátké stopáži a Meggie Q byl bonus navíc. A dostal jsem průměrnou akci s jednoduchým příběhem a dobrým zvukem, a víc jsem ani nečekal. Stejně jako u Wanted musím vytknout, že některé věci není možné přežít. # příběh 5 | hudba 7 | humor 0 | akce 7 | napětí 4 | pustil bych si znovu 7 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přimhouřil jsem co šlo a nakonec této ptákovině přisoudím 2 hvězdy. Ve filmu se mi nejvíce líbila Maggie Q a to rozhodně ne svým hereckým výkonem. Prostě nádherná ženská. Priest oproti Legii nabízí minimálně dvě dojemnější scény (myšleno scény, které se snaží tvářit dojemně), hraje u nich docela přijemná hudba. A člověk si řekne, tak přece ten Stewart není takové dřevo, když dokáže vykouzlit i emoce. Stejně se celý film nabízí otázka, jakým kouzlem dokáže Stewart vyloudit na producentech peníze. Očekávaná nabitá akce se opět nekoná. Je jí prostě málo. Kecy o bohu jsem ani neposlouchal a spíše se soustředil na závěrečné zúčtování Bettany/Urban. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, kde kňaz (Paul Bettany) mučí upíra je na jeho čele kríž slabo viditeľný a na nose zotretý, avšak v ďalšom zábere je opäť jasne vidieť celý kríž. (zuzulatomas)
  • Film měl být původně přesnou kopií komixu, jenž se odehrával na Divokém západě, ale tvůrci se ho nakonec rozhodli zasadit do daleké budoucnosti. (Beckett51)

Související novinky

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Z Camelotu do Města z kostí

Z Camelotu do Města z kostí

01.06.2011

Přestavitel mladého krále Artuše z aktuálního seriálu Camelot Jamie Campbell Bower (foto) si připíše do filmografie další fantasy roli. Zahraje si totiž v adaptaci ságy spisovatelky Cassandry Clare… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama