Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný filmový zážitok aj cez prepálenú stopáž. Linka melodrámy, citových rán a poníženia sa strieda s humorom. Nevtieravú tieseň však smiech nezaplaší, len poskytuje nadhľad a milosrdný odklad búrlivej noci, ktorej záverom je očistenie. Celá herecká zostava pôsobí veľmi kompaktne, postavy sú dobre napísané, chémia funguje, ústredný konflikt bez problému vtiahne, tak prečo teda nedať najvyššie hodnotenie? To je práve ten najväčší paradox celej veci. Čert zober prepálenú stopáž a naháňania príliš mnohých zajacov naraz. Je to dobrá dráma a (nielen) svojim rovesníkom ju odporúčam všetkými desiatimi. Krásna Kate Winslet a Jennifer Connelly potom už len chutnými čerešničkami. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi 3 a 4* a nakonec musím dát ty 3*. Ale ne proto, že by film byl "jen" průměrný. Důvod je ten (a zrovna tuhle otřepanou frázi říkam dost nerada), že jsem zkrátka ještě příliš mladá. Rozumím sdělení, které nám film předkládá, ale ještě jsem nikdy nic podobného neprožila (osamělost v manželství, frustraci, babinec na malém městě, prázdnotu...) a proto, přesně jak výstižně píše Kleopatra, se film neotřel o mou osobní strunu. Sama jsem zvědavá jak ho budu hodnotit, až mi bude třicet a sama se budu potýkat s nevydařeným manželstvím... ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jako malé děti je film jako břitva. Řeže do společneské morálky s takovou naléhavosti, až to někdy hraničí s nervovým kolapsem. Při sledování filmu jsem měl podobné pocity jako při Dogville od Larse von Triera. Zatímco Trier byl jednodušší a přímočařejší, tak Todd Field vše spíše zamotává a postupuje mnohem rafinovanějším postupem, avšak o to víc je následný zážitek bolestivější. Field už ve svém filmu V ložnici dokázal, že mu morální dilemata nedělají pražádné potíže. Avšak čekáte-li nějaký zvednutý ukazováček budete nejspíš zklamání, režisér nemoralizuje ba právě naopak se snaží na věci a problémy nazírat s pochopením. Není žádných hrdinů, vítězstvích ani proher. Obyčejný film o obyčejných stinných stránkách nás všech. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tak výborně vykreslený příběh se jen tak nevidí. Sledujeme osudy několika postav, které se různě vzájemně prolínají, film nás ale nutí o osudu každé z nich přemýšlet, chápeme jejich pocity, myšlenky i to, co dělají, přičemž je nám jasné, že je jen těžko můžeme jakkoliv soudit. A tak je to přesně v životě, nic není černobílé a často nevíme, na čí straně stát, protože obě vám přijdou sympatické, nebo právě naopak. Oceňuju, že se režisérovi podařilo linku příběhu i moji pozornost udržet až do úplného konce - v tom mu také pomáhaly skvělé herecké výkony Kate Winslet, Patricka Wilsona, Jennifer Connelly a mnohých dalších. Jediné, co mě dost rušilo, bylo průvodní slovo, objevující se ve velké části filmu, které sice sdělovalo mnoho důležitých myšlenek, ale myslím si, že by divák byl schopen na ně jednoduše přijít sám. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejak nechápem ten obrovský komerčný rozdiel medzi filmami typu Americká krása a Crash na jednej strane a Malými deťmi, poprípade Door in the floor na druhej. Sú si podobné, kritici ich hodnotia rovnako pozitívne, majú všetky veľké herecké hviezdy a dopadne to takto. Z jedného sa stane klasika klasík a tie ostatné môžeme vidieť bez reklamy niekedy o pol druhej v noci na tv raz za dva roky. V prípade tohoto vysoko kvalitného filmu je to škoda. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Keď Brad (Patrick Wilson) píše list pre ženu, na obálku dá KATHY. Keď mu obálku podáva skejter, je na nej Kathy. (megajalec)
  • Do úlohy Brada navrhla Patricka Wilsona sama Kate Winslet. (imro)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama