Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (709)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Někdo by mohl namítnout, že Bolkovo skloňování slova "piča" ve všech možných pádech, je jen o lidovém humoru, ale on fakt MŮŽE. Z jeho úst to snad ani nezní sprostě. I s přihlédnutím k tomu, jakou hraje postavu. No jo, ale co dál? Pár vyloženě vydařených vtipů se tam najde, natočené to není špatně, romský epos dobrý nápad je, jen se ve dvou třetinách značně ohraje, tak tedy co? Správně. MARIÁN LABUDA. Nevím, zda to bylo onou osudnou nehodou, po které se ROMing čerstvě natáčel, každopádně jeho výkon pozvedá snímek ještě do větších vyýšin, než je onen jeřáb, na který musel vylézt Somali. Stačí se podívat do Labudových melancholických očí a všechno je vám hned jasné. 70%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

ROMing je dalším z důkazů úpadku české kinematografie. Tato komedie s obrovským potenciálem hřeší na absolutně neschopnou režii (která je sice stokrát lepší než u Účastníků zájezdu, ale stále to nestačí ani na podprůměr) a na jednostranné charaktery. Bolek Polívka má striktně omezenou slovní zásobu jen na pár nadávek, které navíc stále dokola opakuje a již po deseti minutách začne příšerně nudit. Jednou z mála světlých stránek se tak stal Marián Labuda, který jako jediný působí přirozeně a navíc všechny přehrává rozdílem třídy. Během sledování jsem se párkrát zasmál (zahřívání se v autě, Myslíš že jsem spal?, zásobování) a nudil se jen místy, avšak pan režisér mě nepřesvědčil, a tak hodnotím průměrně. Po Účastnících zájezdu lze zaznamenat znatelné zlepšení, jenže by to chtělo větší nadšení, ať už ze strany herců, tak ze strany scénáristy. PS: Hudba byla skvělá ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil skvěle. Polívka podal toho svého cigána skvěle i Labuda. Film provází i skvělá a sakra chytlavá rómská hudba a hned jsem šel do soundtracku. Kdo mne ale nejvíce dostal byl Javorský ! Nikdy by mne nenapadlo, že by mohl tak dokonale zahrát kmotru s kosou. A jelikož poetické a road-movies já rád, celé mi to velmi sedlo ! Zdejší nízké hodnocené moc nechápu. * * * * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak docela se dá pochopit, co chtěli autoři říct, včetně určitých přesahů, ale zpracované je to tedy s prominutím kravsky. Neustálé přeskoky mezi dvěma příběhy jsou zde jen proto, že nadějně rozjetá scéna v jednom příběhu by musela v něco vyústit a muselo by třeba i dojít ke konfliktu, a aby nedošlo, skočí se do příběhu druhého. A zde vice versa. Kdyby vzali tvůrci třeba postavu mladého Roma a toho dali do středu děje a kolem něho se všechno motalo, vyznělo by to daleko líp a přesvědčivěji, i záměr by vynikl jasněji. Takhle je to nudné, dlouhé, televizní, s hezkou kamerou a standardním Bolkem i standardním Labudou, nic víc, nic míň. Btw, komedie to rozhodně není. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ej toť další kočkopes, kdy se režiser nemohl rozhodnout zda natočit komedii nebo seriozní sondu do života - tentokrát romských spoluobčanů. Hlavně většina pasáží s Bolkem Polívkou má grády a romská komunita sama o sobě skýtá obrovský komedialní potencial. Bohužel pan Vejdělek se rozhodl nacpat do Romingu nějakou tu mytologii a hlubší myšlenky. Výsledkem je nevyrovnaný film s hodně kýčovytým závěrem. Protože vím že film o cikánech jde natočit fakt excelentně - viz Kusturica a jeho Černá kočka, bílej kocour, tak hodnotím tuto českou skoro road movie průměrně. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Na hradě Hněvíně, kde se také točilo, byl vězněn známý alchymista Edward Kelly. (jenik71)
  • Natáčení probíhalo v Mostě na sídlišti Chanov. Scéna křtu byla nafilmována v kostele sv. Kateřiny v Choteči u Prahy. (M.B)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama