Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Silence 

všechny recenze uživatele

Jsem docela překvapený a zároveň zklamaný. Překvapením pro mne byl námět a na české poměry zajímavá a dynamická kamera a vizuální stránka filmu. V tomto ohledu naprosto nesouhlasím s Psemou. Stačí vedle sebe postavit Maharal a opravdu televizního Obsluhoval jsem anglického krále a je jasno. Kamerových experimentů si obvzvláště v českém filmu cením, i když se v tomto případě občas trochu vyjmuly kontrole. I přesto, že se jedná o rodinný/dětský film, důležitý je samozřejmě i scénář. A to je (opět) kámen úrazu. Kostrbatých dialogů se novodobá česká kinematografie už asi nikdy nezbaví a výpomoc v podobě nelogičností již byla zmíněna. Některé potencionálně vynikající scény tak scénář stáhl pod hladinu, některé scény zbytečně natáhl a některé nepochopitelně utnul. Také epilog "O týden později" je naprosto zbytečný. Pokud si ale vzpomenu na loňskou krokodýlí jízdu Marie Poledňákové, beru Maharal všemi deseti. 4/10 ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvápko. Čekal jsem větší hrůzu. Byl jsem na vážkách, jestli udělit tři nebo čtyři hvězdičky, konec to nakonec rozsekl. Čekal jsem možná ještě více tajemnější a akčnější konec. A to s tím mořem mě pobavilo:-) Jak jsem řekl, příjemní herci, zajímavá kamera i střih, režie také klape a protože je to primárně pro děti, nemůžu jít pod 70%. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Konečně nějakej českej Indiana Jones, nebo spíše Lovec pokladů. Myslím, že na první pokus to ušlo. Konečně má i Praha a celkově i ČR nějaké zfilmované záhady, ne jenom US, která jich má zfilmovaných tolik za tak krátkou historii, že pokud tam vlastníte nějakou mapu nebo dokument více než sto let, máte v rukou jistě klíč k rozluštění některé ze záhad. Kramár mě celkem pobavil a z bývalého souseda Lukavského jsem měl radost, že se ukázal (( :: ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Nebyl to sice Indiana Jones jak jsem cekala, ale dostal me kamen mudrcu, ktery jakoby vypadl z Harryho Pottera a to, ze Ceska republika ma more a ani o tom nevime ;) Maharal se mi taky zalibil predevsim pro to, ze podobych filmu s tematikou historie (a ne valek,utrpeni,rodinnych krizi apod.) se v cesku moc netoci. Detska pohadka - jak Maharal nazyvaji mi pratele je tedy prijemnym ozivenim ceskych kin :) ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus o natočení dobrodružného snímku pro celou rodinu. Pokus o příblížení se Indiana Jonesovi. Ach bože, hrůza a děs!! Kamera je tak příšerně umělá a různé rychlé přibližovačky nepůsobí ani trochu zajímavě. Naopak - ruší a rozčilují. Pátrání po talismanu rabína Lowa chce vytěžit z určitě zajímavého tématu to nejlepší, ale takhle se z toho stala trapná, rádoby dobrodružná chujovina. A to nemluvím o dialozích a některých absolutně nesmyslných situacích. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Děj filmu se odehrává v roce 2002. Všimnout si ale můžeme vozidla Škoda Roomster, které vzniklo až o 4 roky později. (Terva)
  • Nárožní ochranný patník s naznačenou tváří se nachází v Praze na křižovatce ulic Liliová a Zlatá, ostatní vyskytující se v příběhu jsou jen kopiemi. (sator)
  • Antikvariát Schwarz, ve kterém zemře jeho majitel, kterého ztvárnil Josef Somr, je skutečným antikvariátem v Praze na Betlémském náměstí. Také název antikvariátu Schwarz se shoduje se skutečností. (navabaca)

Reklama

Reklama