Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

fredisek 

všechny recenze uživatele

Na české poměry překvapivě dobré. Dobrodružný film pro děti, který by měl být dostatečně ostrý a zároveň pochopitelný a který by neměl sklouznout do trapnosti a infantilnosti nebo pohádkovosti, se natočit podařilo. Motivy rudolfinské Prahy, tajemství z historie a aktuálnost. Funguje to. Maharal se veze na vlně všech těch populárních mysteriózních příběhů, ale je civilní. Konečně film pro děti, ze kterého mi nebylo úzko. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Místy slušně napínavý a poměrně zajímavě natočený dobrodružný snímek pro českou mládež, místy těžce amatérsky nezvládnuté něco, co mohlo být hodně slušně natočené. Film je nevyvážený až běda a nebýt toho, že je to český film s tématem, které tu už dlouho nebylo, bylo by to jen za 40 %. Takto hodnotím jako slušný, ale bohužel pouze, průměr. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Nevětší problémem Maharalu je Jandourek. Aby plně zužitkoval tajemnou atmosféru Prahy, tak tam raději neustále mrdá střihem pohledy z vrchu a jiné moderní vychytávky. Místo toho aby napsal českou variantu dětského Indiana Jonese, kopíruje americký styl příběhu-opravdu potřebujeme v dětském filmu mrtvoly, frajery jak z Matrixu a děcka co mají platební karty? Jeiným kladem je obsazení-Somr, Navrátil (ten snad nestárne), Kramár aj.Škoda, protože Maharal měl v sobě potenciál kvalitní podívané pro děti všeho věku. Takhle je to solidní průměrná záležitost, která se za pár let nebude už ani reprízovat. ()

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní dobrodružný film, který jsem ve zdejších luzích a hájích dlouhou dobu postrádal. Určitě se jedná o fantastický a napínavý příběh pro celou rodinu, který je výborně vsazen do míst staré Prahy a snaží se rozluštit tajemství velkého Golema a kamene mudrců. Pěkně se prolíná pohled na dnešní Prahu a na její staré vyobrazení, které nám ukazují tvůrci, když se vrací zpátky do dob minulých. Také si mi líbí námět tohoto filmu a především pověst, která má velice reálný základ v českých dějinách. Pátrání v místech kolem židovské synagogy mi přišlo poměrně zajímavé a rozhodně se u něho člověk nenudil. Naopak u čeho se člověk nudil to byly dialogy jednotlivých herců, zejména těch nejmenších. Divák má někdy pocit, že je film hodně dětinský a to mu jenom škodí. Celkový pohled je, ale přesto kladný a určitě jsem rád, že film na takovéhle téma vůbec vznikl. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska žánru vzácný český dobrodružný fantasy film, podobně jako Dobyvatelé ztracené archy s židovským pozadím (na něž Maharal aluzi nezapírá). Z logického hlediska děje naprostá slátanina. Místo aby se příběh skládal jako stavebnice, rozptýlené střepy zůstávají až do konce. Záhady jako by tu byly ukazovány jen jako "¨záhady pro záhady".Je třeba se však na ten film dívat dětskýma očima a vzít ho na milost. Pro děti je nepochybně poutavý a zajímavý, jednak tím, že mezi hlavními aktéry jsou právě děti a jednak tím, že upozorňuje na to, že dějiny mohou být docela vzrušující. Povedené bylo celkem dobré sepětí hudebního doprovodu, který "šponoval" napětí, na druhou stranu je zas nedostatkem značná zdlouhavost, roztříštěnost a jak jsem již zmínil: nelogičnost. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně odehrávající se během 2. světové války svítí pouliční lampy a okna bytů v ulici jsou také rozsvícená. Během celé války však lampy ani okna svítit nesměly. Porušení opatření pro náletům se trestalo i smrtí. (topesto)
  • V úvodních titulcích lze rozpoznat některé z rekvizit postav z filmu. Jde o rukojeť s nožíkem Aerona Cohena (Bořivoj Navrátil), přívěsek na krk Kristýny Konečné (Barbora Seidlová), mobilní telefon její sestry Aleny (Adriana Neubauerová) či pouta a zbraň doktora Knappa (Matěj Hádek). (wokurk)
  • Maharal je hebrejská zkratka označující Rabiho Löwa (Jehúdu Ben Becalela Loewa) = Morenu Ha-gadol Rabi Liva (náš velký učitel rabi Liva) (Asmodin)

Reklama

Reklama