Reklama

Reklama

VOD (1)

Den poté, co dostanou slovo, že za dva týdny pojedou domů, je skupina vojáků z města Spokane napadena v iráckém městě. Po jejich návratu domů do Států sledujeme čtyři z nich - chirurga, který viděl příliš mnoho, učitelku, která je matka samoživitelka a která při útoku přišla o ruku, pěšáka, jehož nejlepší přítel ten den zemřel, a vojáka, který znovu a znovu prožívá okamžik, kdy zabil civilistku. Každý z těch čtyř se vrací domů změněný, každý má pocit vykořenění. Skupinová terapie, služby veteránům, váhavá gesta rodiny a kolegů, a také pravidelné retrospektivní záblesky udržují válečnou frontu v jejich myslích. Jsou zlostní, nedůtkliví a výbušní: může válečník nalézt doma klid? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Válka z jiného, a podle mě správného, úhlu... Čtyři váleční veteráni se vrací z války v Iráku a to pravé peklo je teprve čeká doma - nikdo je nechápe, mají zranění, traumata.... Velmi zajímavý film, který se logicky moc nelíbí, protože říká pravdu a neoslavuje válku, jako něco skvělého - naopak ukazuje jak je válku zničující i po návratu domů...80% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Začínam mať pocit, že v USA už majú traumu z Iraku aj filmári... Predsa len je tých snímkov na tému "boli sme vo vojne a teraz sme z toho mimo" dosť. Tento patrí k tým slabším, navyše je kompletne prelezený amíckym pátosom a klišé. Jessica Biel mi ako vojačka vyslovene vadila, Poldolár bol absolútne mimo. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Každý druhý komentář zde je o tom, že se někdo nudil a že prvních patnáct minut je nejlepších. No jo, když holt někdo čeká válečný film typu Černý jestřáb sestřelen a dostane se mu spíše dramatu o lidech ve (teda, hlavně po) válce, je jasné, že musel být zklamaný. Já naštěstí čekal to, co jsem i dostal - místy dost patetický a patriotický, nicméně převážně výborný film o lidech, kteří si prošli válkou. Nejvíce mě zaujal příběh Jessicy Biel a Samuela L. Jacksona. O první zmíněné už delší dobu tvrdím, že je sexy a ještě talentovaná no a tady to opět předvádí a o Samuelovi snad nikdo nepochybuje… ;-) Jinak film je, jak už jsem napsal nahoře, výborný. Kdyby se ještě omezil ten americký patriotismus a přidala by se stopáž (nebránil bych se další půl hodině, aby charaktery mohly opravdu zaujmout a vy s nimi opravdu soucítit) tak bych neváhal a šel bych se svým hodnocením ještě výše. 80 %. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Solidní "válečný" film o vypořádávání se s traumatem nasazení ve válce v Iráku. Válečný jsem dal do uvozovek úmyslně, jelikož v Iráku se odehrává pouze úvodní zápletka snímku. Zbytek už je "doma" za "velkou louží". Nejde o nějaké hluboké psychologické drama. Film poměrně přístupným způsobem znázorňuje většinu problémů, s kterými se vojáci nasazení v Iráku setkávají po návratu do své vlasti. Samozřejmě je vše znázorněno hlavně pro amerického diváka, nicméně nějakých nechutně patetických výlevů se zde naštěstí nedočkáme a Země zatracených je tak vcelku kvalitně zpracovaným, spíše komornějším (byť s účastí některých velkých jmen), sledovatelným americkým válečným filmem. A spojení těchto atributů žel nebývá až tak obvyklé. Přesto je ale tempo filmu možná až příliš poklidné a pro určitou "rozvláčnost" nemohu dát více než tři hvězdy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pre drvivu väcsinu uzivatelov to bol nudny film a to som ocakaval aj ja, ale pre mna az taky nudny nebol. Vedel som, ze v tomto filme nepojde o 90 minutovu strelbu a vybuchy v Iraku a la Michael Bay film, ale skor o psychologicku dramu o nestastnych vojakoch, ktori sa vratili domov po poslednej prestrelke a vybuchoch, ktora bola asi pocas prvych 20-tich minutach a nejako sa mali problem zaradit sa do spolocnosti. Vsetko je inak, ako predtym, nikto z nich uz nedokaze normalne zit. Kazdy ma nejake depresie a ano, takych filmov uz bolo natocenych dost, ale mna nenudil, pretoze som sa dokazal s tymi postavami vzit a neviem preco, ale stale mi nejakym sposobom pripominal oscarovy CRASH (2004), kde mali tiez vsetky postavy nejake depresie z nejakych dovodov. Irwin Winkler natocil napriklad thriller SIET (1996) so Sandrou Bullock, ktory ma v kine v case premiery zaujal aspon na 4 hviezdicky... ______ Samuel L. Jackson - (Will Marsh) +++ Jessica Biel - (Vanessa Price) +++ Brian Presley - (Tommy Yates) +++ 50 Cent - (Jamal Aiken) +++ Christina Ricci - (Sarah Schivino) +++ Chad Michael Muray - (Jordan Owens) +++ Victoria Rowell - (Penelope Marsh) +++ Produkcia: Irwin Winkler +++ Hudba: Stephen Endelman +++ ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Herecké hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do konečné verze filmu. (Benjamin-L)
  • Film původně dostal rating R, ale po přetáčkách získal PG-13. (Benjamin-L)

Související novinky

Období sklizně právě začalo

Období sklizně právě začalo

16.01.2007

Konání čtyřiašedesátého ceremoniálu oceňování filmových tvůrců formou Zlatých Glóbů má pořadatel Hollywood Foreign Press Association úspěšně za sebou a my plníme svůj včerejší slib přinášíme pro vás… (více)

Nominace na Zlaté Glóby

Nominace na Zlaté Glóby

15.12.2006

V úterý jsme vám přinesli předběžný odhad nominací na Zlaté Glóby tak, jak je viděli kritici z New Yorku, Washingtonu, Los Angeles a Bostonu. Dnes tu pro vás máme oficiální seznam kandidátů na toto… (více)

Reklama

Reklama