Reklama

Reklama

VOD (1)

Den poté, co dostanou slovo, že za dva týdny pojedou domů, je skupina vojáků z města Spokane napadena v iráckém městě. Po jejich návratu domů do Států sledujeme čtyři z nich - chirurga, který viděl příliš mnoho, učitelku, která je matka samoživitelka a která při útoku přišla o ruku, pěšáka, jehož nejlepší přítel ten den zemřel, a vojáka, který znovu a znovu prožívá okamžik, kdy zabil civilistku. Každý z těch čtyř se vrací domů změněný, každý má pocit vykořenění. Skupinová terapie, služby veteránům, váhavá gesta rodiny a kolegů, a také pravidelné retrospektivní záblesky udržují válečnou frontu v jejich myslích. Jsou zlostní, nedůtkliví a výbušní: může válečník nalézt doma klid? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Milodar 

všechny recenze uživatele

Občas jsem byl rozněžnělý a nešťastný nad mizerným osudem teď již zbytečných hrdinů, podobně jako u 256.dílu Manuely, když umřel nevlastní strýco-syn. I když se film nepovedl, tak tématicky není o rozbředlých kravinách jako spousta lepších filmů pro děti i dospělé. Scény s amputovanou rukou krásky se mě opravdu dotkly, byť šlo jen o plast. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $51,708Tržby Celosvetovo $499,620Tržby za predaj DVD v USA $4,735,731 //počet predaných kusov 236,905║ Doslova sa nám ponúka týmto filmom niečo na úrovni televíznej produkcie, známe herecké mená v tomto pasívnom nudnom príbehu nedokážu absolútne nič, nezachránia túto bezúčelovú frašku, kde je dej doslova nehybní a tak sa stávajú len štatistami. Jedine čo ako tak vyznie v lepšom svetle je prepad vojenského konvoja na začiatku filmu, potom nastane len bezduchý útlm. /20%/ ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem už jednou tento film odmítnul (nepřekonal jsem těch prvních osudných 15 minut), nyní jsem ho přijal; jsem už týden nemocný, a jak je známo, cizí deprese (velké) mírní vlastní (malé). Film se sice snažil tvářit neutrálně, ale optimismus z něj trčel jako sláma z bot (samozřejmě sedláckých, nikoli vojenských). Tři ku jedné v úspěšnosti řešení  je celkem dobrý poměr, horší je to bez poměru: počet zraněných US vojáků: 300 000 jen ve válkách  v Koreji, Vietnamu, Afganistánu a Iráku (snad jsem to dobře spočítal), by (dle filmu v daném poměru znamenalo dalších 100 000 mrtvých. Jedním z oněch tří případů je i řešení Pavla Bäumera dle knihy "Na západní frontě klid" (návrat na frontu, kam stejně musel). Pokud by náš Američan propadl německé romantice bylo by to už půl na půl. Pokud člověk není vyloženým psychopatem, platí tu prostá karlo-krylovská slova: Co mi tu říkáte, že šel bych zas, rád?.... Pokud mi dovolí vybudovat na Veselíčku bystu či dokonce sochu Neznámého vojína, určitě se tam tento nápis objeví. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadá docela slibně, ne moc, ale nepatrný závan tu je. Nějaká obyčejná akcička, během níž se lidé co bojovali postupem času změní, když se vrátí do normálního všedního života. Takže žánr drama ? Moc se to teda nevyvedlo. Drama, opravdové drama vypadá jinak. Herecké obsazení ? Velice rozporuplné. Jessica Biel zaujme možná jen krásou, zato Samuel L. Jackson mě chytnul už o dost víc - ten prostě hrát umí. U dalších vedlejších herců je to tak na půl no. Ani konec mě moc nenadchnul už. Film si drží stejné tempo po celou dobu. Takže ve výsledku otravná nuda a hodně znatelný podprůměr. Hodnotím jen na 31% = ** ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Asi chápu, co chtěl film říci a jakou informaci chtěl předat. Tak nějak kapku Rambo a jeho odstrčení ze společnosti. Stejné emoce. První čtvrthodinka byla bombová, užíval jsem si ji, ale byla to obrovská předehra ubohému pokračování. To, co by se dalo natočit kratšeji za rozplizlo do 100 minut. Ale jako jinak jsem si to celkem užíval, jen mi to přišlo dlouhé. Opravdu veliká parádní předehra! Začátek doporučuji. Zbytek bych postrčil stranou. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Herecké hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do konečné verze filmu. (Benjamin-L)
  • Film původně dostal rating R, ale po přetáčkách získal PG-13. (Benjamin-L)

Související novinky

Období sklizně právě začalo

Období sklizně právě začalo

16.01.2007

Konání čtyřiašedesátého ceremoniálu oceňování filmových tvůrců formou Zlatých Glóbů má pořadatel Hollywood Foreign Press Association úspěšně za sebou a my plníme svůj včerejší slib přinášíme pro vás… (více)

Nominace na Zlaté Glóby

Nominace na Zlaté Glóby

15.12.2006

V úterý jsme vám přinesli předběžný odhad nominací na Zlaté Glóby tak, jak je viděli kritici z New Yorku, Washingtonu, Los Angeles a Bostonu. Dnes tu pro vás máme oficiální seznam kandidátů na toto… (více)

Reklama

Reklama