Reklama

Reklama

VOD (1)

Den poté, co dostanou slovo, že za dva týdny pojedou domů, je skupina vojáků z města Spokane napadena v iráckém městě. Po jejich návratu domů do Států sledujeme čtyři z nich - chirurga, který viděl příliš mnoho, učitelku, která je matka samoživitelka a která při útoku přišla o ruku, pěšáka, jehož nejlepší přítel ten den zemřel, a vojáka, který znovu a znovu prožívá okamžik, kdy zabil civilistku. Každý z těch čtyř se vrací domů změněný, každý má pocit vykořenění. Skupinová terapie, služby veteránům, váhavá gesta rodiny a kolegů, a také pravidelné retrospektivní záblesky udržují válečnou frontu v jejich myslích. Jsou zlostní, nedůtkliví a výbušní: může válečník nalézt doma klid? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

teutates 

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších snímkov, ktorý som s danou tematikou videl! Pán Winkler sa snažil hrať na city až mi hral na nervy... Home of the Brave je totálny citový kolaps, prevedenie tohto "diela" je maximálne nežiadúce. Hudobný podtext, tak ako trápny scenár snaď neboli ani k tomuto filmu. Nechápem ako zohnal toľko zvučných mien do tejto nacionalistickej "drámy". Ukážka toho ako sa herci nevedeli zaradiť do tohto filmu a nie vojaci do spoločnosti. Maximalné sklamanie z mojej strany a biedných 35%... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Začínam mať pocit, že v USA už majú traumu z Iraku aj filmári... Predsa len je tých snímkov na tému "boli sme vo vojne a teraz sme z toho mimo" dosť. Tento patrí k tým slabším, navyše je kompletne prelezený amíckym pátosom a klišé. Jessica Biel mi ako vojačka vyslovene vadila, Poldolár bol absolútne mimo. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Pre drvivu väcsinu uzivatelov to bol nudny film a to som ocakaval aj ja, ale pre mna az taky nudny nebol. Vedel som, ze v tomto filme nepojde o 90 minutovu strelbu a vybuchy v Iraku a la Michael Bay film, ale skor o psychologicku dramu o nestastnych vojakoch, ktori sa vratili domov po poslednej prestrelke a vybuchoch, ktora bola asi pocas prvych 20-tich minutach a nejako sa mali problem zaradit sa do spolocnosti. Vsetko je inak, ako predtym, nikto z nich uz nedokaze normalne zit. Kazdy ma nejake depresie a ano, takych filmov uz bolo natocenych dost, ale mna nenudil, pretoze som sa dokazal s tymi postavami vzit a neviem preco, ale stale mi nejakym sposobom pripominal oscarovy CRASH (2004), kde mali tiez vsetky postavy nejake depresie z nejakych dovodov. Irwin Winkler natocil napriklad thriller SIET (1996) so Sandrou Bullock, ktory ma v kine v case premiery zaujal aspon na 4 hviezdicky... ______ Samuel L. Jackson - (Will Marsh) +++ Jessica Biel - (Vanessa Price) +++ Brian Presley - (Tommy Yates) +++ 50 Cent - (Jamal Aiken) +++ Christina Ricci - (Sarah Schivino) +++ Chad Michael Muray - (Jordan Owens) +++ Victoria Rowell - (Penelope Marsh) +++ Produkcia: Irwin Winkler +++ Hudba: Stephen Endelman +++ ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadá docela slibně, ne moc, ale nepatrný závan tu je. Nějaká obyčejná akcička, během níž se lidé co bojovali postupem času změní, když se vrátí do normálního všedního života. Takže žánr drama ? Moc se to teda nevyvedlo. Drama, opravdové drama vypadá jinak. Herecké obsazení ? Velice rozporuplné. Jessica Biel zaujme možná jen krásou, zato Samuel L. Jackson mě chytnul už o dost víc - ten prostě hrát umí. U dalších vedlejších herců je to tak na půl no. Ani konec mě moc nenadchnul už. Film si drží stejné tempo po celou dobu. Takže ve výsledku otravná nuda a hodně znatelný podprůměr. Hodnotím jen na 31% = ** ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Solidní "válečný" film o vypořádávání se s traumatem nasazení ve válce v Iráku. Válečný jsem dal do uvozovek úmyslně, jelikož v Iráku se odehrává pouze úvodní zápletka snímku. Zbytek už je "doma" za "velkou louží". Nejde o nějaké hluboké psychologické drama. Film poměrně přístupným způsobem znázorňuje většinu problémů, s kterými se vojáci nasazení v Iráku setkávají po návratu do své vlasti. Samozřejmě je vše znázorněno hlavně pro amerického diváka, nicméně nějakých nechutně patetických výlevů se zde naštěstí nedočkáme a Země zatracených je tak vcelku kvalitně zpracovaným, spíše komornějším (byť s účastí některých velkých jmen), sledovatelným americkým válečným filmem. A spojení těchto atributů žel nebývá až tak obvyklé. Přesto je ale tempo filmu možná až příliš poklidné a pro určitou "rozvláčnost" nemohu dát více než tři hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film původně dostal rating R, ale po přetáčkách získal PG-13. (Benjamin-L)
  • Herecké hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do konečné verze filmu. (Benjamin-L)

Související novinky

Období sklizně právě začalo

Období sklizně právě začalo

16.01.2007

Konání čtyřiašedesátého ceremoniálu oceňování filmových tvůrců formou Zlatých Glóbů má pořadatel Hollywood Foreign Press Association úspěšně za sebou a my plníme svůj včerejší slib přinášíme pro vás… (více)

Nominace na Zlaté Glóby

Nominace na Zlaté Glóby

15.12.2006

V úterý jsme vám přinesli předběžný odhad nominací na Zlaté Glóby tak, jak je viděli kritici z New Yorku, Washingtonu, Los Angeles a Bostonu. Dnes tu pro vás máme oficiální seznam kandidátů na toto… (více)

Reklama

Reklama