Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milena Dvorská v dramatu ženy, která prožívá těžkou životní situaci.  Původní televizní hra Věry Kalábové nevypráví o osudech slavné panovnice, jak by mohl titul naznačovat, ale o životní krizi současné ženy. Čtyřicetiletá historička Božena Součková se vrací po těžké operaci s perspektivou dalšího léčení z nemocnice domů. Má pocit, že se jí život nevydařil, manželství s kariéristickým mužem zkrachovalo, uspokojení nachází jen ve své práci. Když náhodně potká o generaci mladšího muže, který prožívá psychickou krizi, musí se rozhodnout, zda zbývající část svého života věnuje člověku, který její pomoc potřebuje. Inscenaci nastudoval režisér Jiří Bělka s Milenou Dvorskou v hlavní roli v roce 1982. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ten skutečný plášť MT bych nosit rozhodně nechtěla, musel být hrozně těžký.. Nicméně příběh o náhodném setkání dvou lidí ve středním věku na životní křižovatce mě zaujal, ona má vážné zdravotní problémy a on uvízl v opojných lihovinách... Milena Dvorská je v roli archivářky dojemná, milá, srozumitelná a pro mě velice krásná, působivá.. František Němec jako zpiťar mi vyrazil dech, byl tak lehce uvěřitelný, klobouk dolů, navíc mu to ohromně slušelo (když si odmyslím ty eskapády).. Hana Maciuchová v malé roli, přesto nepřehlédnutelná, bylo mi velice sympatické, že nechce nechat manžela bez dohledu.. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je to takový zvláštní a vlastně smutný film. Mládí je v pytli a ideály a sny shořely jak papír. Mnoho nezbývá, ale přesto není nutno se vzdávat. Když se dva potkají, kteří zrovna nemají v životě štěstí, dohromady vykřešou jiskru naděje. Nemají sice ruce plné trumfů, ale přesto jim stojí za to tu partii hrát. 75% ()

Reklama

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí žena ve zralých letech (Milena Dvorská), předčasně zestárlá vracející se po těžké nemoci zpět do života, o kterém ani neví, jak dlouho bude trvat. Rozervaný beatnický spisovatel (František Němec), který od své slavné prvotiny už dlouho nic nenapsal a je de facto na mateřské dovolené, stará se o chod domácnosti a děti, a trošku chlastá, zatímco jeho manželka (Hana Maciuchová) dělá kariéru, vesele mu zahýbá a taky se ho chce zbavit. Milena touží zase pracovat,ale především investovat svoji lásku, city i naděje a pomoci nešťastníkovi Frantovi, aby s takovým zázemím konečně napsal knihu na svoje vysněné téma. Dokonale sehraný kvintet Dvorské, Němce, Maciuchové, Abrháma a Řehoře. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Bilancování nad vlastním životem, nám občas dopomůže k tomu, abychom se pokusili pomoct někomu, kdo je okolím, možná po zásluze, odepsán. Výborná Milena Dvorská do této TV inscenace vložila něco, co by v celovečerním filmu dostalo naprosto jiný obraz. I tak jde o skvělé, lehoučké drámo, které zavrhuje jakoukoli sobeckost, a také nám ukazuje, že fenomén s pojmenováním "celebrita, tu existoval vždy, jen jsme nevěděli, že se tomu tak říká. ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dobře napsaný psychologický snímek o vztahu stárnoucí ženy a životního ztroskotance a alkoholika. Zaslouží si druhou šanci? Herecky tak průměr, Dvorská dobrá, ale Frantovi Němcovi, kterého mám jinak dost rád, role alkoholika moc nesedla (komické klátivé pohyby a artikulace jak v Nedělní chvilce poezie), na tyto týpky byl kanón Čepek. Ale hlavně dialogy jsou takové divadelní, trochu mi připomínaly "večery otázek a odpovědí" Karla a Anny z Ženy za pultem nebo Kočku na rozpálené plechové střeše. JInak v oficiálním textu distributora mi nesedí, že čtyřicetiletá žena potká "o generaci mladšího" muže - ve filmu slaví tento o generaci mladší muž 45. narozeniny. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama