Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (353)

duklak2 

všechny recenze uživatele

A tak je tu zase. Kdo? No přece další animák, které se na nás v posledních letech chrlí. Ale tento je v několika ohledech přeci jen jiný než desítky ostatních. Má velmi promyšlený a zajímavý scénář a co vás překvapí ještě více je to, že tak trochu spadá do žánru sci-fi. Příběh není špatný. Rozdělil bych ho na dvě části. Jeden se odehrává v Kdosicích a druhý v džungli. Slon objeví smítko, ze kterého slyší hlasy. Kdovíci žijící v Kdosicích. Nepřipomnělo vám to něco? Mě vánoční komedii Grinch. Krajina ve snímku Horton hýří všemi barvami a zvuky. Kdosice jsou malebným městečkem. Velmi mě zaujal nápad s kdovíky na zrníčku prachu. Díky tomuto filmu už vím na co používají sloni svoje velké uši. Mají je místo koupací čepice:-). Horton je slon s velikým srdcem a každému rád pomůže. Má dobrou povahu a oblíbil si bahenní koupele. Dobře ho nadaboval Martin Dejdar. Tento animák považuji za povedený a rozhodně si zaslouží lepší hodnocení než je zde na CSFD. Hudba je kouzelná a slova vypravěče v cz dabingu pana Svěráka jsou dokonalé představení ve verších. Za nejzábavnější postavu z celého filmu považuji orla Vlada, který neustále pelichá:-). Hortona doporučuji všem. Nezáleží na tom jestli jste děti, nebo dospěláci. Zaručuji vám, že se nebudete ani chvíli nudit. A zrovna teď před Vánocemi, kdy se tento film u nás v ČR vydává na DVD je to pěkný dárek pro všechny děti. Po jednom dni měním svoje hodnocení a jednu hvězdičku přihazuji. Tak a teď si jdu někam pořídit banánový kulomet:-). Hodnotím 80%. ()

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Fascinovaně zírám, jak tvůrcům animovaných filmů docházejí nápady a berou zavděk i úplně debilními náměty. Když k nim přimíchají tradiční koktejl z pitvořících zvířátek a absolutně průměrné animace, výsledkem je šlichta, která mě zase na dlouho vyléčila z touhy koukat na animáky jiných studií, než Pixaru. Dnes mám velmi špatnou náladu, chtěl jsem si ji vylepšit zábavným animákem, ale je mi ještě huř! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je fakt, ze humor filmu je hodne detinskej, pribeh je hodne jednoduchej a obcas pusobi prostredi krapet chude, jenze ja se u tohohle animaku fakt skvele bavil. Samotna animace je odvedena hodne dobre, akorat par zvirat neni poznat, co sou zac. Hudba je zvolena dobra a jelikoz se furt neco deje a film ma prijemnejch 75 minut, tak je celou dobu skvele sviznej a ani na moment nenudi. Navic obcas nakej ten forek pobavi a namluveni postav je zvladnuty slusne a kdyz se na moment zmeni animace, tak to je desne brutalni. No a to nejdulezitejsi, narozdil od vetsiny ostatnich animaku se tady prakticky vubec nepoucuje a jde ciste o zabavu. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem se definitivně rozhodl, jestli Hortona miluju nebo nenávidím, ale nakonec spíš to první. Je totiž krátký a nabušený, má Kdovíky, Svěráka jako vypravěče a nejlepší mostovou scénu od prvního Shreka, takže nestíhá nudit ani na vteřinku. A pokud ho někdy uvidím dvacetkrát jako Grinche, tak tam možná přihodím i tu pátou, protože na takových věcech se dá závislost vypěstovat až nečekaně lehce. 80 % ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Že tenhle animák je špatný, to bych si rozhodně nedovolil tvrdit, ale bohužel není ani nikterak extra povedený. Možná jsem od toho očekával trochu víc, než jsem ve skutečnosti dostal, možná je ten film opravdu jen průměrný, faktem ovšem zůstává, že jsem čekal trochu víc. To, co má být jedním z hlavních strůjců úspěchu tohoto filmu, totiž příběh, mi připadalo jen jako jakási slepenina několika k sobě nepadnoucích kusů, jen aby ten film vzniknul. Většina příběhu je totiž opravdu slabá, děje se tam něco, co není příliš zajímavé ani originální, Horton je v džungli jediným slonem, což mi připadalo docela zvláštní, a prostě z toho příběhu mám pocit, že to nebylo ono. Rozhodně příběh je nejslabším článkem filmu, i když sem tam tam něco vtipného zaznělo, tak přesto bohužel musím říci, že dějová část filmu ho táhne dost dolů. Naštěstí to ale zachraňuje docela dobrá animace, která se mi líbila, a potom závěrečná píseň, která byla povedená. A v tomhle případě je na místě pochválit i český dabing, Martin Dejdar jako dabér hlavní postavy film dost zachraňuje, Zdeněk Svěrák jako vypravěč je stejně jako v Grinchovi nepřekonatelný, a i díky těmto dvěma mužům to bylo nakonec docela příjemně strávených 85 minut. Takže z celkového pohledu je tohle průměrný animák, kterému uděluji tři hvězdy. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Počítačovo animovaný film je už druhou adaptáciou rovnomennej rozprávkovej knižky amerického spisovateľa Dr. Seussa. Tú prvú, Horton Hears a Who! (1970), produkoval a režíroval animátor Chuck Jones, ktorý je stvoriteľom mnohých svetoznámych kreslených postavičiek z klasiky Looney Tunes. (SarumanKo)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama