foto

Niecy Nash

  • nar. 23.2.1970 (47 let)
    Palmdale, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Carol Denise Nash (za svobodna Carol Denise Ensley) se narodila 23. února 1970 v Los Angeles v Kalifornii ve Spojených státech Amerických. Známá je však hlavně pod svým uměleckým jménem Niecy Nash.

Niecy odpromovala z vysoké školy Kalifornská státní univerzita v Dominguez Hills a o něco později se stala mluvčí skupiny M.A.V.I.S. (Mothers Against Violence In Schools = Matky proti násilí na školách). Do té se přidala jelikož v roce 1993 byl při střelbě ve škole zabit její mladší bratr.

V roce 1994 se provdala za kněze Dona Nashe, se kterým vydržela třináct let, dokud se v červnu 2007 nerozvedli. S ním měla Niecy tři děti - Dominica, Donielle a Diu. V září 2010 ji o ruku požádal Jay Tucker a květnu 2011 měli v Malibu svatbu. Momentálně spolu žijí v Pamldale v Kalifornii.

Její herecký debut byla maličká role v roce 1995 ve filmu DÁMSKÁ JÍZDA, později si zahrála v nesčetném počtu seriálů, ale do povědomí se divákům dostala až v letech 2003 až 2009, kdy hrála v seriálu RENO 911! na Central Comedy. Vystupovala v mnoha televizních show jako moderátorka, díky své komediálnímu talentu a v roce 2010 dokonce soutěžila v taneční soutěži DANCING WITH THE STARS se svým tanečním partnerem Louisem Van Amstelem, kde skončili pátí.

Od kritiků se jí velmi příznivých ohlasů dostalo za historické drama ELMA z roku 2014, kde hrála Richie Jean Jackson pod taktovkou režisérky Avy DuVernay.

Jan "hansel97" Vohralík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Zmenšování
2014 Selma
Ulička hanby
2013 Nurse 3D
Věř mi
2009 G-FORCE
Na rozcestí
Návrh
2008 Horton
Pretty/Handsome (TV film)
2007 Cook-Off!
Krycí jméno: Čistič
Policajti z Rena
2005 Hádej kdo?
Králíček Péťa
2004 Hair Show
2003 Nejhledanější v Malibu
1999 Vítejte v Holly Springs
Ženich na útěku
1995 Dámská jízda

TV seriály

2017 Claws (TV seriál)
Avalanche (S01E10)
Ambrosia (S01E09)
Teatro (S01E08)
další epizody (10)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Všichni jsme si rovni (S08E20)
2016 Scream Queens (TV seriál)
Drain the Swamp (S02E10)
The Hand (S02E07)
Chanel Pour Homme-Icide (S02E05)
další epizody (7)
Brooklyn 99 (TV seriál)
The Cruise (S03E13)
Mystérium sexu (TV seriál)
Night and Day (S04E09)
In to Me You See (S04E07)
Outliers (S04E05)
další epizody (5)
2015 Scream Queens (TV seriál)
The Final Girl(s) (S01E13)
Black Friday (S01E11)
Ghost Stories (S01E09)
další epizody (8)
2014 Zkažená úča (TV seriál)
2013 Život je boj (TV seriál)
2012 Soul Man, The (TV seriál)
The Mindy Project (TV seriál)
TripTank (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Wheels & the Legman and the Case of Grandpa's Key (S08E10)
2011 The LeBrons (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Flirting with Disaster (S07E18)
2009 Cleveland show (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Chimdale (S05E08)
2008 Do Not Disturb (TV seriál)
Gary Unmarried (TV seriál)
Mighty B! (TV seriál)
2007 Slacker Cats (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Haylias (S04E05)
The American Dream Factory (S03E11)
2005 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Earlův otec kandiduje na starostu (S01E09)
Minoriteam (TV seriál)
The Boondocks (TV seriál)
2004 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a dívka, která dělala zbytečný poplach (S03E06)
2003 Kid Notorious (TV seriál)
Reno 911! (TV seriál)
That's So Raven (TV seriál)
2002 Nemocnice Presidio (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Smrt před kamerou (S03E08)
2001 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Kate Brasher (TV seriál)
One on One (TV seriál)
The Bernie Mac Show (TV seriál)
2000 City of Angels (TV seriál)
Girlfriends (TV seriál)
Takový je život (TV seriál)
1999 Popular (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
Time of Your Life (TV seriál)
1998 For Your Love (TV seriál)
Možná už zítra (TV seriál)
Příšerná kocovina (TV seriál)
1996 Malcolm & Eddie (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Správná pětka (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)

TV pořady

2016 Match Game (TV pořad)
68. Emmy Awards (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
67. Emmy Awards (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 Access Hollywood Live (TV pořad)
Conan (TV pořad)
2008 Chocolate News (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace