Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (353)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že sa BlueSky Studios nepúšta do (trúfam si povedať vopred prehratého) boja o dospeláckeho diváka a ponúka animák, ktorý všetkými piatimi doporučím každému 10-ročnému decku. Ja som logicky nemal taký pôžitok s pastelových zvieratiek a všadeprítomných držkopádov infantilného Hortona, ale za výbornú myšlienku idúcu ruku-v-ruke s kvalitne vygradovaným finále hovorím, áno. Originálny, chytrý a náučný animák pre menších, akých je v pixelovej lavíne rovnako málo, ako kvalitných dopseláckych. 70% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Horton disponuje jedním z nejoriginálnjěších námětů, které se v novodobých digitálně animovaných filmech vyskytla. Tím to bohužel končí. Díky digi provedení nemá film, až na pár vtipně designovaných zvířat, šmrnc. Je to klasická studená neosobní digina. Výmluvné je to, že ta nejzdařilejší scéna filmu je animovaná klasicky. Kvůli pár lepším vtipům asi stojí za to film shlédnout, ale tak jednou a dost. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Horton šňupe koksík ne? Neustále vyvalené oči, hubne a nezastavitelný proud řeči. Chobot má na to teda pořádný. Halucinogeny mu asi tak nejsou cizí, když si povídá s nějakým smítkem a halucinace řádný, vidím to na DMT. Nějaký smysluplný děj by tu člověk asi těžko pohledal, ale pár světlých momentů v podobě vtipných scén by se tu našlo. Bohužel jsem měl možnost zhlédnout tohoto slona jen s dabingem (né, že by mi to u animáků vadilo), takže nemohu posoudit příděl Jimyho svým hlasem do Fox mlýnu na prachy. Závěr zklamal velmi. 50% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

A tak je tu zase. Kdo? No přece další animák, které se na nás v posledních letech chrlí. Ale tento je v několika ohledech přeci jen jiný než desítky ostatních. Má velmi promyšlený a zajímavý scénář a co vás překvapí ještě více je to, že tak trochu spadá do žánru sci-fi. Příběh není špatný. Rozdělil bych ho na dvě části. Jeden se odehrává v Kdosicích a druhý v džungli. Slon objeví smítko, ze kterého slyší hlasy. Kdovíci žijící v Kdosicích. Nepřipomnělo vám to něco? Mě vánoční komedii Grinch. Krajina ve snímku Horton hýří všemi barvami a zvuky. Kdosice jsou malebným městečkem. Velmi mě zaujal nápad s kdovíky na zrníčku prachu. Díky tomuto filmu už vím na co používají sloni svoje velké uši. Mají je místo koupací čepice:-). Horton je slon s velikým srdcem a každému rád pomůže. Má dobrou povahu a oblíbil si bahenní koupele. Dobře ho nadaboval Martin Dejdar. Tento animák považuji za povedený a rozhodně si zaslouží lepší hodnocení než je zde na CSFD. Hudba je kouzelná a slova vypravěče v cz dabingu pana Svěráka jsou dokonalé představení ve verších. Za nejzábavnější postavu z celého filmu považuji orla Vlada, který neustále pelichá:-). Hortona doporučuji všem. Nezáleží na tom jestli jste děti, nebo dospěláci. Zaručuji vám, že se nebudete ani chvíli nudit. A zrovna teď před Vánocemi, kdy se tento film u nás v ČR vydává na DVD je to pěkný dárek pro všechny děti. Po jednom dni měním svoje hodnocení a jednu hvězdičku přihazuji. Tak a teď si jdu někam pořídit banánový kulomet:-). Hodnotím 80%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $154,529,439Tržby Celosvetovo $297,138,014║ v poslednej dobe jedna z mála CGI rozprávok čo sa aj tržbamy zaplatila a to ešte stále pekne stúpajú, čo môže divizné štúdio 20th Century Fox, Blue Sky len tešiť a veselo sa môžu pripavovať na ICE AGE 3. ▐ Tržby za predaj DVD v USA $76,493,592 //počet predaných kusov 4,958,197║ _Konečne sa niekomu podarilo poriadne spracovať príbeh od Dr. Seussa a dokonca tak že to plnohodnotná zábavka, kde sa nenájde žiadny slabší úsek a terajšie prevedenie v CGI animácii je v porovnaní s predošlými hranými počinmi o kus nápaditejšie než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Samozrejme že sa príbeh nezaobíde bez zaužívaných dejových postupov, minimálne po emocialnej či morálnej stránke, čo môže už dosť otravovať. Podaktoré scénky boli moc nápadité a náležito aj vtipné, bolo ich v celku dosť, takže zábava je zaručená. /videl v kine: 80%/ ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)
  • Ve scéně, kde Vlad vytrhne Hortonovi z chobotu jetel a upustí ho do jetelového pole, je na tomto poli naanimováno půl biliónu jetelových lístků. (Amplifier)
  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama