Reklama

Reklama

V den, kdy vědec Eli Michaelson získal Nobelovu cenu za chemii, dojde k únosu jeho syna Barkleye. Únosci požadují dva miliony dolarů jako výkupné, ale otec odmítne zaplatit… V hlavních rolích Alan Rickman, Bryan Greenberg a Mary Steenburgenová.
Americký komediální thriller, který natočil režisér Randall Miller, vypráví o disfunkční rodině, v jejímž čele stojí renomovaný vědec Eli Michaelson (Alan Rickman). Právě dostal Nobelovu cenu za chemii, zatímco jeho syn Barkley (Bryan Greenberg), jemuž se už dlouho nedaří plnit otcova očekávání, se usilovně snaží získat doktorský titul. Jenže když je Barkley unesen, Eli za něho odmítne zaplatit výkupné dva miliony dolarů, což je suma, kterou obdržel jako novopečený držitel Nobelovy ceny. Tak začíná doslova vražedný příběh o rodinném rozpadu, touze, zradě a konečné odplatě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

predators 

všechny recenze uživatele

Je to tak na hraně, zápletka nebo zápletky, chcete-li, jsou promyšleny, no, minimálně na nobelovu cenu. Jenže od jisté chvíle jste taženi kupředu a čekáte, jak to vlastně dopadne. V jiných případech by to nevadilo, ale zde mi chyběla jistá dávka napětí. To je sice umocněno slušnou hudbou, ta ale laťku pozornosti nezvedá do enormních výšin. Jinak si však můžeme užít lehkého nadprůměru ve "hrách na kočku a na myš" :-) 60% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná černá komedie, která je plná opravdu zajímavých nápadů a dějových zvratů se zde uděje hned několik, ale bohužel jak se říká, všeho moc škodí, a když chce někdo narvat moc nápadů do jednoho ani ne dvouhodinového filmu, tak pak bohužel dojde k tomu, že než divák pobere jeden dějový zvrat a uvědomí si, o co tam vlastně jde, tak už zase dojde k jinému zvratu v ději a divák aby začal přemýšlet nanovo. Opravdu tenhle film má perfektní nápad, má i solidní a chvílemi velmi napínavý děj, je to promyšlené do nejmenších detailů, má kvalitní a známé herce, a kdyby to nebylo tak překombinované, tak bych s chutí dal pět hvězd, ten potenciál zde rozhodně je. Vždyť kde jinde uvidíte jako vždy úžasně a kvalitně hrajícího Alana Rickmana klátit snaživou studentku, kde jinde uvidíte sexy svůdnou Elizu Dushku v roli kalkulující mrchy, která nemá v sexu zábrany? K tomu všemu je zde navíc příběh, který svou originalitou a dobrým nápadem opravdu dokáže diváka strhnout a musím říct, že příběh byl nepředvídatelný a mohlo se tam udát prakticky cokoliv. Zkrátka tenhle film splnil přesně to, co jsem od něj očekával, ale bohužel ta překombinovanost je zde hodně na škodu a já kvůli tomu musím s hvězdičkou dolů. Ale i tak si myslím, že to pro tenhle film nedopadlo z mého pohledu tak špatně, jelikož očekávání jsem měl nemalá a film je dokázal téměř naplnit. Takže jsou to zasloužené čtyři hvězdy. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl s tímhle filmem problém - nedělá mi dobře, když se zachází až moc hrubě s někým, kdo vypadá jako klaďas. Ale tu thrillerovou fázi (která by asi nikomu jinému nevadila) jsem překonal, i díky tomu, co ze začátku předváděl Alan Rickman. Ten chlap zahraje fakt cokoli. No, a dál mě to začínalo čím dál víc bavit, když jsem zjišťoval, že jde vlastně o geniálně vymyšlenou kriminálku - celkově vzato někde možná až překombinovanou, některé okamžiky šlo zinscenovat lépe (působivěji), ale prostě tohle je styl, co se mi líbí - slušně zamotaný kriminální případ, který postupně odhaluje svou genialitu. Navíc tempo příběhu udávala slušná doprovodná "hudba" (dá-li se tomu tak říkat). A kromě Rickmana musím vyzdvihnout Elizu Dushku, a tím nemyslím vzhled, ale herecký výkon. 80% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Netradiční a ne zcela jasně zařaditelná podívaná, která klame tělem... Standartní únosový thiller naroubován do moderního kabátku s techno hudbou Paul Oakenfolda...Místy až komediální a otázkou zůstává, zda cíleně či nepovedenou shodou okolností... K tomu arogantní, egoistický, narcistní, geniální a nevěrný Alan Rickman, jedna sexy básnířka, diplomka o kanibalech a mnoho známých tváří ve vedlejších rolích... ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka filmu, hudba sa tam vôbec nehodí, môj skromný názor. A Alan Rickman hrá nadštandardne a jeho kreácie sú k nezaplateniu. Tak ako býva zvykom má obmedzenom priestore dokázal stvárniť toho parchanta úplne dokonale, nemá chybu, ale čím film trpí je všetko ostatné. Taký scénar a dialógy, niekedy človek uvažuje, či vlastne chceli filmovať kriminálku, alebo zvrhlú komédiu. Začína to ozaj zaujímavo, úvodná pasáž človeka zaujme, kanibalizmus? Useknutnutý prst, krv a tak Úvodné predstavenie postáv nie je na škodu a prvý záber na Alana celkom mohol aj zaskočiť (každopádne to zahral skvelo, predsa Alan hral v každom filme prvotriedne.) Ale ani Alan to nezachránil. A ten koniec ma trochu iritoval. No nevadí, aj taký film musí byť. Malo to tóny brané asi ako aj čierna komédia, ale mne osobne niektoré vsuvky rádroby vtipné, neprišli. A celé moje hodnotenie si zasluhuje Alanova protivná postava, ktorá je tak dokonale protivná, ješitná... Že nemá chybu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama