Reklama

Reklama

V den, kdy vědec Eli Michaelson získal Nobelovu cenu za chemii, dojde k únosu jeho syna Barkleye. Únosci požadují dva miliony dolarů jako výkupné, ale otec odmítne zaplatit… V hlavních rolích Alan Rickman, Bryan Greenberg a Mary Steenburgenová.
Americký komediální thriller, který natočil režisér Randall Miller, vypráví o disfunkční rodině, v jejímž čele stojí renomovaný vědec Eli Michaelson (Alan Rickman). Právě dostal Nobelovu cenu za chemii, zatímco jeho syn Barkley (Bryan Greenberg), jemuž se už dlouho nedaří plnit otcova očekávání, se usilovně snaží získat doktorský titul. Jenže když je Barkley unesen, Eli za něho odmítne zaplatit výkupné dva miliony dolarů, což je suma, kterou obdržel jako novopečený držitel Nobelovy ceny. Tak začíná doslova vražedný příběh o rodinném rozpadu, touze, zradě a konečné odplatě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prislo mi, ze film trpi takovym tim typickym problemem debutu, je tu narvany desny mnozstvi napadu, az se to stava prekombinovany a film se snazi celou dobu tvarit cool, ale obcas se to proste nedari ukocirovat. Proto me prekvapilo, ze toho ma Miller na konte uz celkem dost. Ale k samotnymu filmu, ten je svizne natocenej, je tady fakt spousta paradnich napadu a zajimavej, promakanej a zaroven prekombinovanej pribeh, to vse natoceny co mozna nejvic cool. Navic tu hraje perfektni muzika, skoda, ze misty se k deji moc nehodi. Ale film se muze oprit i o paradni herce, ktery to utahnou v tech slabsich mistech, hlavne teda ze zacatku nez dojde k unosu. Vsemu ocekavane kraluje Rickman, kterej je jako vsechny urazejici a vsechny studentky sukajici ucitel chemie naprosto perfektni, akorat celou dobu vypada jak zhulenej. Pak tu je fajn rolicka pro Danny DeVita, kterej hraje posahanyho zahradkare. A pak, pro me asi nejvetsi prekvapeni, naprosto fantasticka Eliza Dushku, ktera, krome toho, ze je tradicne sexy, ma fakt vyzivnou roli a fakt hraje na svy pomery paradne. Celkove vtipna, cool a celkem drsna cerna komedie, ktera by ale jeste potrebovala doladit. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si v krátké době pustila další film s Alanem Rickmanem. Ve své filmografii má sice kousky, které mě na první pohled zaujaly více, ale ani tento film nevypadal špatně. Vyjadřovat se k výkonu Alana Rickmana je nošením dříví do lesa, opět byl bezchybný a je to především jeho zásluha, že jsem se na první část filmu dokázala dívat, protože začátek Bezcenného syna je pomalejší a nudnější. Pak ale konečně přijde únos a taky svižné tempo, kdy se možná střídá až moc motivů a námětů, ale plyne to, nenudí to, a to je hlavní. Konec na jednu stranu působí hodně překombinovaně, na druhou stranu je ale šokující (i když indicie, že není vše, jak to vypadá, se najdou i dříve). Nebyl to špatný film, taková oddechovka na deštivý den s úžasným Rickmanem. I když on to tak oddechový film vlastně ani není... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodový film, který ale mohl mít o něco méně "happy" konec, když už se tedy od začátku tváří tak nekompromisně. Rickmanovi role sedla jako ulitá ("Kapitán je velice rád, že vás má na palubě, pane." - "Vážně? Protože mám Nobelovu cenu nebo protože inspiruji jeho sprosté sny?"), potěšili Danny DeVito i Bill Pullman a také svěží režie s poměrně nápaditými úhly kamery a obrázky, na které se pěkně kouká. Bezcenný syn naštěstí úplně bez ceny není, nicméně znovu se na něj nepodívám. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Netradiční a ne zcela jasně zařaditelná podívaná, která klame tělem... Standartní únosový thiller naroubován do moderního kabátku s techno hudbou Paul Oakenfolda...Místy až komediální a otázkou zůstává, zda cíleně či nepovedenou shodou okolností... K tomu arogantní, egoistický, narcistní, geniální a nevěrný Alan Rickman, jedna sexy básnířka, diplomka o kanibalech a mnoho známých tváří ve vedlejších rolích... ()

made1 

všechny recenze uživatele

Ohodnotit tento film je jeden z největších oříšků, které jsem zatím musela při hodnocení rozlousknout. Alan Rickman - my favourite, ve filmu, který by mě jinak nezaujal a nejspíš bych se na něj ani nepodívala. Obecně: výborně zahrané, dobré téma i obrat při vyšetřování a dokonce i patosový konec ujde. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama