Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (166)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Od začátku nevelká očekávání a výsledná meh kvalita (jakože je to pořád stejně koukatelný a zábavný, jen je to zároveň daleko hloupější a béčkovější) způsobily, že mě vlastně už v pořadí druhý mizerný konec nijak nepřekvapil. Deset a půl epizody řešíme ústřední vztah, jenom aby se vše změnilo na poslední chvíli a Showtime tam mohl prdnout levnější spin-off, lol. Záporák fajn, prostředí taky, Michael C. Hall si to zjevně užíval, nějak mě to ale nevytrhlo. 6-7/10 ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

New Blood se od předešlých sezón liší nejenom samotným zasazením, ale i stylem vyprávění a atmosférou. Tvůrci tak museli navázat na příšerné původní zakončení seriálu, přičemž i museli zachovat některé idiotské následky, ke kterým došlo v osmé a sedmé řadě. Zároveň se tomu ale pokusili dát určitou příběhovou konzistenci, která by souběžně pasovala i k duchu celého seriálu. A poprali se s tím rozhodně slušně. Devátá série je oproti předešlým řadám jiná. Hodně jiná. Až to občas skoro působí, jako kdyby se jednalo o úplně jiný seriál. Ona inovace však byla nutná. A to nejen protože se seriál už neodehrává v Miami, ale také kvůli tomu, aby vynikl fakt, že se jedná už o opravdu poslední Dexterovu cestu. Clyde Phillips se očividně před prací na scénáři podíval na všechny série znovu a dělal si pečlivě poznámky, protože chytrých odkazů na hlášky a situace z minulosti je tam habaděj. I přestože je ale série jiná, opět fanouškům skvěle naděluje všechno, kvůli čemu se natolik proslavil. Humor, který je okořeněný onou ironií a sarkasmem, velice kvalitní napětí, plus i celou řadu vedlejších zajímavých postav. Nejvíce jsem ale byl zvědavý na návrat starých známých, což v tomto případě byla Debra a Dexův syn Harrison (Jsou v traileru, takže to není spoiler, OK?). I přestože jejich charakter je zde vyobrazený kvalitně, tak jsem doufal, že mezi nimi a Dexterem bude více emočně nabitých momentů. Těch bylo však jenom pár, což považuji za jednu z největších chyb celé nové série. U Harrisona však tvůrci rozvinuli příběhovou linku, která se přímo týká scény, k níž došlo na konci čtvrté řady. Znalci moc dobře vědí, o čem mluvím. Je to fajn, protože série tím nepůsobí od zbytku seriálu tak odstřihnutá, navíc to dobře navazuje i na Dexovu minulost, jenž se týká jeho tragického dětství. A pak je tu samotné finále. I když jsem s ním vlastně spokojený, mám s ním určité problémy, které nemůžu moc vypisovat, protože by to byly spoilery jak prase. Samotný koncept zakončení se mi líbil. Ono podání ale mohlo být trochu lepší. Tvůrci to mohli ještě více natáhnout, více emočně vybarvit. Takhle jen nasrali další lidi, kteří už začali nadávat na internetu. Ale ve výsledku to je mnohem, opravdu MNOHEM, lepší závěr, než jaký jsme původně dostali. A vlastně to i svým způsobem dává sbohem svým fanouškům, což osobně také nesmírně oceňuji. Nesmíte o tom mít nadnesená očekávání. Osmá série ten seriál bohužel opravdu strašně a nenávratně pohnojila, ale nová devátá série se strašně moc snaží dát dohromady jeho důstojnost do nějaké konzistentní podoby. Bohužel se ale musí pracovat s materiálem, který byl k mání po následcích posledních sérií. Ve výsledku to je ale konec, který můžu i já, obrovitánský fanoušek, akceptovat. Dexter se vykoupil. Sice ne oním nejuspokojivějším způsobem, ale rozhodně přijatelným. Opět jednoduše řeknu: Rána v srdci se mi sice nezahojila, ale už přestala bolet. Díky, Dexouši ()

Reklama

Mimesis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na devátou řadu jsem se docela těšil. Když jsem se dozvěděl, že scénář bude psát Clyde Phillips, těšil jsem se ještě víc. A když pak Clyde Phillips prohlásil, že devátá řada je "to nejlepší, co kdy napsal.", byl jsem opravdu zvědavý s čím příjde a trochu doufal, že se mu podaří opravit děsné zakončení seriálu, se kterým přišla řada osmá. Bohužel, přišlo akorát obrovské zklamání. Ani nevím, kde začít. Mimochodem, spoustu lidí tvrdí, že je zklamal až poslední díl, ale já jsem byl zklamaný už od prvního. Mělo to veliký potenciál, herci byli fajn (Hall, Alcott, i Brown), zimní atmosféra fungovala podobně jako slunné Miami, ale děj prostě nedával vůbec žádný smysl. Co dějový zvrat, to naprostá nelogická hloupost. Sorry, začal jsem předstírat, že devátá řada neexistuje. Cože, jaká devátá řada? Žádná není. Čus. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední hvězdička je čistě z nostalgie, je to srdcovka. A zklamaná rozhodně nejsem, Dexter je pořád stejně dobrý, Michael C. Hall se pro tu roli narodil. Navíc úplně nové prostředí a postavy jsou velkým osvěžením a mají co nabídnout, a taky že ano. Pěkně se to každým dalším dílem zamotává ,ale neztrácí na napětí a to je pro mě u Dextera nejvíce. Po poslední epizodě přišlo mírné zklamání,ale nechala jsem si to v hlavě rozležet, a asi to mělo svoji logiku, přesto škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže Dexterův příběh skončil skoro přesně tak, jak mi bylo během celé jeho nové desáté řady postupně víc a víc jasné že skončí, protože jinak vlastně ani skončit nemohl. Tedy uspokojivě skončit. Cítím trochu sentimentu a nostalgie, protože navždy odešla část mého filmového pokročilého mládí... no dobře, tak teda mého středního věku. Jsem rád, že děj nijak nerozvíjel postavy homomanželů ani ekologickou mládež z prvního dílu, moc rád jsem znovu viděl Dexterovu ošklivou milou ségru a velkého sympoše Batistu a pá pá! ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Kvapkajúca krv zobrazená v hlavnom názve (DEXTER) pokrýva s každou epizódou viac a viac slová NEW BLOOD (nová krv). (Dajman)
  • Kurt Caldwell (Clancy Brown) si na jukeboxu v hospodě pouští skladbu „Runaway“ od Dela Shannona. (hrumsrt)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama