Reklama

Reklama

Funny Games USA

  • USA Funny Games (více)
Trailer 1
Drama / Thriller / Horor / Psychologický
USA / Francie / Velká Británie / Rakousko / Německo / Itálie, 2007, 111 min

Chcete se vsadit, že v devět ráno budete mrtví? Prodloužený víkend s rodinou v luxusním venkovském sídle? Proč ne! Funny Games USA je průzkumem dnešní brutální společnosti a jak násilí ovlivňuje naší kulturu. Anna vypráví příběh své rodiny, která byla fyzicky i psychicky týraná dvěma neočekávanými návštěvníky. Peter a Paul se s milým úsměvem a v bílých rukavičkách objeví u dveří jejich chaty. Anna s rodinou nemá ani tušení, jak drsná hra na ně čeká! Vše začne nabírat rychlé otáčky, když se Paul vsadí, že rodina nepřežije do zítřejšího rána… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 024)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Originál mě sice nasral (i když snad naplňoval tezi, že na skutečném násilí nic zábavného není), ale nedala se mu upřít až mučívá působivost. Americký remake spíš mučivě nudí, hrozivá autenticita se ztratila v překladu. Rozdíly oběma verzemi jsou minimální, někoho bude bavit hledat detaily, ale to Haneke neslyšel o Van Santově Psychu? Jako provokatér tentokrát přišel s křížkem po funuse (navíc prakticky o celé desetiletí). Funny Games U.S. považuju prostě jen za ztrátu času. P.S. Jak píše sám velký Bluntman, divák si přeje, aby viděl Naomi nahou. Sledovat ji poskakovat ve spodním prádle a obdivovat její krásné tělo je fajn, ale bije se to s pojetím originálu, kde jste s hrdiny opravdu byli ponižováni a mučeni. Při pohledu na svlékající se ženu jste se tehdy cítili trapně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

A sakra, exploitation jak má být (ačkoli to klasické exploitation vlastně vůbec není, ale neva...). Totální psycho nářez, nevhodný pro slabší povahy, jeden z nejdepresivnějších filmů co jsem kdy viděl. Místy jsem se sám sebe ptal, proč na ten film vlastně ještě koukám, ale vypnout jsem ho nedokázal. Hlavní postavy jsou mučeny duem mladých slizáků, divák zas sám sebou. Některé scény jsou záměrně protahovány (jedna je téměř k nepřežití), kamera se pohybuje jen tak, jak je to nezbytně nutné, a vždy když se děje něco násilného, zabírá něco úplně jiného. A divák si při tom přeje vidět víc, ale proč vlastně? Funny Games jsou vlastně satira určená pro ty, na které je zaměřena... ďábelské. Herecké výkony jsou bezchybné, Naomi hororové remaky prostě sluší. Hodnocení 5/5 je zasloužené, ale víckrát ten film vidět nechci. A po tomhle mám teď jít, kurva, spát? ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nevadi mi vo filmoch, ked su psychopati stale o krok vpredu, alebo vyhravaju, ale niektore sceny ma v tomto filme nastvali a to bola ta s ovladacom alebo divanie sa hercov do kamery, to akokeby sa reziser s divakom zahraval. Ked to uvidite, budete vediet, co som mal na mysli a preto som dal o jednu hviezdicku menej. Naomi Watts je skvela herecka a v tomto filme je podpisana i pod vyrobou filmu. Na Tima Rotha som bol zvyknuty skor na agresivnejsie ulohy a v tejto by mi akurat dobre zapasoval. Nemecky reziser Michael Haneke natocil original tohto filmu v roku 1997, na ten som tiez zvedavy kedze ma na CSFD lepsie hodnotenia, ako tento remake... 10.04.2010 _______ Naomi Watts - (Ann Farber) +++ Tim Roth - (George Farber) +++ Michael Pitt - (Paul) +++ Brady Corbet - (Peter) +++ Devon Gearhart - (Georgie Farber) +++ Produkcia: Naomi Watts +++ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých nápadů a patřičně mrazivá premisa, obojí pečlivě zazděno samoúčelností. Nečekaná pomrknutí na diváka sice nejsou špatným nápadem, ale ničí budovanou atmosféru nepředvídatelnosti a absolutního strachu. A že to je satira? Tak proč v tom případě Haneke předkládá znepokojující scény a nechává hrdiny trpět fyzicky i psychicky v několikaminutových záběrech? Tahle nesnesitelně umělá "hloubka" je jenom do sebe zahleděným prostředkem k pozornosti. K pozornosti slušné porce diváků, kteří budou s nadšením mluvit o psychologicky laděném thrilleru, který se s tím vůbec nepáře. Nikomu jeho vkus neberu, ale snímek, který svůj příběh dokáže doslova zničit bizarní fintou s ovladačem a zoufale tuctovým závěrem u mě nestojí za bližší pozornost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Připomělo mi to korejský thriller The Chaser. Taky to bylo cíleně vyumělkované, aby to spělo k co nejhoršímu konci. A víte jaké jsem měl dojmy? Neuvěřitelně mě to NASRALO!!!!!!!!!!! Žádnej film mě snad v životě takhle nenasral. A hlavně by se to nemohlo stát. Nechápu proč soused když pomáhal Timu Rothovi s lodí nekočil na toko kokůtka a společnejma silama ho nedobili. Stejně tak Naomi Watts na něj mohla zaútočit na molu s pomocí sousedů. A ovladač byl vyloženě trapnej. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Tim Roth řekl, že během natáčení cítil natolik zneužitý, že se na výsledný film nikdy nepodívá. Zejména ho rozrušilo to, že herec představující jeho filmového syna se velmi podobá jeho skutečnému synovi. (Morien)
  • Film sa natáčal v rovnakom dome a s rovnakými rekvizitami ako originálna snímka. (Jadro)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama