Reklama

Reklama

Linda Hanson (Sandra Bullock) má nádherný dům, milujícího manžela a dvě rozkošné dcerky. Její život je perfektní až do chvíle, kdy dostane zprávu, že její muž Jim (Julian McMahon) zemřel při automobilové nehodě. Pro oddanou manželku a matku je to to nejhorší, co si dokázala představit. Otázkou však zůstává – nejde opravdu pouze o představy? Když se Linda následující ráno probudí, její manžel je živ a zdráv. Celé neštěstí nejprve považuje za noční můru, ale pak se to stane znovu – některá rána nachází manžela vedle sebe, zatímco jindy se probouzí jako vdova. Dny svého života prožívá nepochopitelně na přeskáčku. Lindina traumatizující předtucha uvede do pohybu sled podivných událostí, které mění tok času. Když ji pak záhadné okolnosti dovedou ke zjištění, že její perfektní život možná nebyl takový, jak se zdálo, ocitá se její svět vzhůru nohama. V zoufalé touze zachránit svou rodinu se pustí do hektického souboj s časem a osudem, aby se pokusila zachovat všechno to, co dohromady s Jimem vybudovala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (247)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Škoda tak nízkeho hodnotenia, ale niekedy tu na tej stránke dostávaju pseudo- umelecké porno diela vysoké hodnotenia a potom klasická žánrovka je tou istou osobou zakopaná pod zem. Nemám čo kritizovať, výborne som sa bavil, očakávanie naplnené, mysteriózne i prvky horroru tam boli, kvalitná herečka, čo konkrétne teda malo chýbať páni kritici? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl zhruba před třinácti lety poprvé, moc mě popravdě nezaujal. Mysteriózní drama s romantickou vložkou, troškou těch hororových prvků a nepříliš přesvědčivou Sandrou Bullock – toť vše, co jsem si z toho po těch letech pamatoval. A tak jsem se rozhodl, že tomu dám ještě jednu šanci. No bohužel můj celkový názor na tento film se ani po letech moc nezměnil. Jako celek mě to nebralo ani tentokrát, ale musím uznat, že několik povedených pasáží by se tu i našlo a chtěl bych se Sandře omluvit – zas tak hrozná nebyla.    Můj největší problém byl v tom, že jsem od toho očekával prostě něco víc, než se mi nakonec dostalo. Filmů s nejrůznějšími časovými smyčkami (rovinami) jsem už viděl celou řadu a tady to nejvíc odnesla špatná práce samotného režiséra, který z toho prostě nedokázal vymáčknout ani polovinu, přestože se zde jistý potenciál nabízel. Místy se tu sice objevila slušná atmosféra, která ovšem negradovala podle představ, spíš bych řekl, že místy neskutečně stagnovala a přešlapovala z místa na místo. Jako by se samotný režisér nemohl rozhodnout, zda má přitvrdit, nebo přidat více romantiky – potažmo dramatických emocí.    Nějak zvlášť se nepřetrhli ani Julian McMahon či Peter Stormare a tak nezbývá než ocenit hlavně průsvitnou látku v dešti a rýsující se bradavky hlavní hrdinky, páč samotný závěr si zas tolik potlesku nezaslouží. Já nejsem moc velkým příznivcem happyendů a asi ani nikdy nebudu, ale pokud jsem pozorně sledoval, tak jim tam některé věci zas až tolik neseděly – co se nám za těch pár dnů snažil scénárista a režisér nakukat. Takže mi nezbývá než potvrdit, mé původní podprůměrné ohodnocení, které jsem tomuto filmu vlepil už v roce 2009. 40% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejlepší na téhle nijaké mysteriózní volovině je její plakát (myslím ten, kde je obličej titulní postavy spoluvytvářen větvemi stromů). Jinak je dosti otravné koukat na ženskou, které jaksi nedocházejí očividná fakta a souvislosti, ačkoliv se po nich pídí a závisí na nich osud její i jejího manžela. Asi jako kdybyste v dnešních novinách hledali, kam jste si založili dnešní noviny... ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Hmm, Předtucha se na první pohled tváří chytře a tajemně a v první fázi se jí to ještě jakž takž daří, to ve chvíli, kdy si divák ještě nezvykl na styl vyprávění a je lehce zmatený stejně jako hlavní hrdinka. Jenže pak to dojde jí, následně vám a v téhle chvíli už moc dobře víte, že topit se budete oba dva. Brzy vás začne štvát, jak hlavní hrdinka jen zoufale pobíhá kolem a vlastně se vůbec o nic nesnaží a taky vám už pomalu dochází, že zápletka, která vypadala ze začátku poměrně nadějně je nakonec jen jeden velký průšvih, až to korunuje fiaskové finále (a věřte mi, že první věc, která vás napadne, bude: dobře jí tak!). ()

S.i.d. 

všechny recenze uživatele

Geniální důkaz toho, jak z téměř slušného námětu lze udělat naprostá volovina. Přiznám se, že nejsem nějak velký fanda Sandry Bullock a po shlédnutí filmu jsem svůj názor nezměnil. Je pravda, že při takovém scénáři je problém se do filmu nezamotat, ale když to Mennan Yapo neumí tak ať se o to nepokouší. Ne že by se ve filmu objevila jedna chybička, Předtucha je přímo reklama na mega chyby. Jediné, za co dávám 2* je místy dobrá hudba a uzání člověku co vymyslel námět, ale víc si film nezaslouží ani zdaleka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Film měl být původně natočen v New Orleans, ale filmaři od plánu museli odstoupit, protože tam zrovna řádil hurikán Katrina. (Chatterer)
  • Ve scéně, kdy je postava Sandry Bullock v nemocnici a brání se uklidňující injekci, nebyla použita dablérka, protože Sandra se předtím omylem pořezala a v této scéně doopravdy dostala injekci proti tetanu. (HappySmile)

Reklama

Reklama