Reklama

Reklama

Linda Hanson (Sandra Bullock) má nádherný dům, milujícího manžela a dvě rozkošné dcerky. Její život je perfektní až do chvíle, kdy dostane zprávu, že její muž Jim (Julian McMahon) zemřel při automobilové nehodě. Pro oddanou manželku a matku je to to nejhorší, co si dokázala představit. Otázkou však zůstává – nejde opravdu pouze o představy? Když se Linda následující ráno probudí, její manžel je živ a zdráv. Celé neštěstí nejprve považuje za noční můru, ale pak se to stane znovu – některá rána nachází manžela vedle sebe, zatímco jindy se probouzí jako vdova. Dny svého života prožívá nepochopitelně na přeskáčku. Lindina traumatizující předtucha uvede do pohybu sled podivných událostí, které mění tok času. Když ji pak záhadné okolnosti dovedou ke zjištění, že její perfektní život možná nebyl takový, jak se zdálo, ocitá se její svět vzhůru nohama. V zoufalé touze zachránit svou rodinu se pustí do hektického souboj s časem a osudem, aby se pokusila zachovat všechno to, co dohromady s Jimem vybudovala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (247)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Hlavny problém Premonition je ten, že ráta s divákom pomalším ako hl. hrdinka Linda. Na tom stavia čaro svojej inač celkom sympatickej a inteligentnej zápletky. Ako náhle sa tak nedeje, tak sa celý konštrukt bortí, film sa stáva sotva polovičatým a Sandra to sama neutiahne. Ukážkový, technicky bezchybný, hollywoodsky komerčný triller pre jednoduchšie masy. 55% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to tak zlé, ako by sa na základe hodnotenia mohlo zdať. Snímok má síce chybičky, ako napr. sterilné natočenie, slabučká atmosféra, ale všetko aspoň z časti vyvažuje Sandra, ktorá hrala jednoducho vynikajúco. Škoda, že réžia nebola bohviečo, atmosféra a neurčité tajomno v príbehu je to naj čo od mysterióznej drámy čakám. Niečo by sa tu síce našlo, ale bolo toho málo, aj keď dejová linka nenudila a celkové rozpletanie záhady nebolo najhoršie. Bez Sandry by podľa mňa film dopadol horšie, má charizmu, ktorú vie použiť a aj horší film vylepšiť. Preto za pozretie tento snímok stojí. 65/100 ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ou tak tohle bylo vyzivne. Prislo mi, ze se celou dobu akorat nekdo objimal, Sandra rozpolcene zirala do kamery a ty dve detatka byly neskutecne otravny. Hvezdicka je za jediny moment, ktery me probudil z totalniho bezvedomi (sestavovani kalendare), za myho favorita Stormarea (moc se tu ale taky nepredved) a McMahona, ktery sice hrat neumi, ale zase se na nej hezky kouka. Mozna by se mi to libilo vic, kdyby mi muj premily kamarad neprozradil predem, jak to konci, ale co uz. Jo a nejak sem nepochopila takovy ty "tekavy" zabery na Sandru - treba na konci, jak bezela za autem svyho manzela. Za kamerou by nemel stat epileptik. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na rezenzie som čakal úplnú katastrofu. Našťastie sa nekonala, dokonca som bol celkom príjemne prekvapený originálnym a komplikovaným scenárom. Najviac pri hodnotení zavážil záver, ktorý rozhodne nie je happy end, čo som očakával. Dá sa pozrieť aj dva krát, na úplné pochopenie. Možno ale vtedy zistím, že to nedáva zmysel.....) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nebolo až také hrozné. Jen nedokážu pochopit, jak nedokázala využít na 100% ty své předtuchy. Za celý den udělala věci jako normální člověk maximálně za čtvrtku dne. Do toho, vždy všechno řešila pozdě a na poslední možnou chvíli - to byla tak hloupá??? Asi její mozkové závity stačili pouze na starání o děti ( tím tuto práci nechci nějak podceňovat ) - ale proč ksakru na sklo, kterým proletěla její dcera zpětně nedala nálepku, nejlépe přes celé sklo, nebo tam nedala nějaké dřevo nebo kytku. A nakonec největší chyba - když věděla, že jí nezbudí, tak si měla dát budík, měla si zjistit jak přesně zemřel, neměla ho zastavovat na tom úseku, .... a nebo snad chtěla jen tu pojistku? Nevím podle mě ho mohla zachránit, ale bohužel byla tak hloupá a tím ho spíše zabila. Ale budiž, její volba. Abych jí ale zase tak trošku obhájil, pokud já vím, tak všude na západním světě po nějaké nehodě musíte jít identifikovat oběť, neměli by existovat žádné výjimky. V tomto případě měla jít Linda (Sandra), jako jeho manželka, jenže na to asi trošku zapoměli... a nebo by jim to narušilo scénář s tím, že by zjistila, co se vlastně nakonec i stalo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • První anglicky mluvený film Mennana Yapa, německého režíséra, producenta a scénáristy tureckého původu. (ČSFD)
  • Film měl být původně natočen v New Orleans, ale filmaři od plánu museli odstoupit, protože tam zrovna řádil hurikán Katrina. (Chatterer)
  • Julian McMahon hrál v seriálu Čarodějky, kde jeho postava chodila s čarodějkou, která měla předtuchy stejně tak, jako zde jeho manželka Sandra Bullock. (HappySmile)

Reklama

Reklama