Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestidílný trampský seriál podle populární literární předlohy Vlastimila Rady a Jaroslava Žáka. Bohatýrská trilogie, kterou zrežíroval v roce 1969 Pavel Brezina jako "skoromuzikál".

Jednotlivé díly:  1. Vzpoura na lodi Primátor Dittrich
2. Duch lodi se mstí
3. Kdo je pánem na palubě
4. Bez šerifa
5. Nadešel čas boje
6. Kozodojská kompaktáta (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

honajz 

všechny recenze uživatele

Protože nejde hodnotit jednotlivé díly, tak průběžně budu psát sem. První díl si z knížky bere jen dvě tři hlášky a zajímavý jazyk, ale jinak je to jen směska trampských písní, které naše šestice tak nějak bez ladu a skladu a za všech okolností hraje na výletní lodi. Ke vzpouře dojde asi pět minut před koncem dílu a je to docela zmatek, vtipné mi to žel nepřišlo. Jak to dopadlo s tím klukem a psem, na to tvůrci také zapomněli, ačkoliv na ně asi dojde v dalších dílech. Ale příjemně mne překvapilo, že Žalmanův Ztracený ráj je vlastně písnička Hoboes. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Knížka (tedy trilogie) poprvé vyšla v roce 1933 (tedy skoro před 90 lety!!!) a dodnes má jiskru, srší vtipem a je úžasně čtivá (mám vydání z roku 1967). Co ale říct k tomuhle seriálu? Naprostý paskvil, který není ani vtipný, ani dobře zahraný a vlastně ani vůbec ničím zajímavý. Možná někoho zaujmou aspoň písničky.Právem zapomenuté dílo. Dobře to vystihl Přemek. ()

Reklama

horovska 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděla Duch lodi se mstí a smála jsem se a jen valila oči, co že to je za senzační snímek plný posvátného ohně, drsných chlapíků z posázaví s kolty za pasem, vlhkých pohledů v dál a zalamování palců. Ale další díly už mne nebavily vůbec. Tak nevím, v čem je chyba - nejspíš to kouzlo funguje jen chviličku a pak je pryč. Nebo na to musí být nálada... ()

curil 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbené klukovské čtení na počátku šedesátých let. První a poslední zfilmování samozřejmě nemůže dosáhnout knižní předlohy, ale na druhé straně vše vynahradí ta spousta trampských melodií v podání oblíbených kapel. Těch televizních záznamů, kde se objeví Wabi a Miki Ryvola není mnoho, takže i za to díky. Zazní nejen trampské písničky, ale také paďourské, i ty mám oblíbené. Výběr herců je zdařilý a to z obou znepřátelených stran. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Kniha stejného jména je pro mne jedna z těch, které jsem četl již v dětství a po které občas sáhnu i dnes. Bohužel, tento seriál je jen dost slabým odvarem své předlohy, promarněnou šancí, které bych dal s hodně přimhouřenýma očima 3*. Leč každý díl je uveden a ukončen dobovými záběry nejskvělejšíí trampské kapely Hoboes ve své vrcholné formě a ty to spolehlivě vytáhnou na 4* a kousek. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama