Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

genetique 

všechny recenze uživatele

Perfektne spracovaný konverzačný thriller, ktorý od začiatku nesie allenowský štýl, ale zároveň v ňom aj riadne pritvrdil. Asi najviac moralizačná pointa, ktorá vzišla z jeho pera. Nekompromisný dej, ktorý hryzie vaše svedomie už len z toho, že to pozeráte a kladiete si otázku, či by ste niečoho podobného boli schopní aj vy. I keď na scéne neuvidíte počas celého filmu čolen kvapku krvi, tak je film pomerne dosť brutálny. Samozrejme hlavne psychicky. Ak teda máte staromódne filmy s množstvom kvalitných dialógov a hereckých kreácií, podporené dobrým scenárom, tak 'Cassandra's Dream' je presne ten typ filmov, o ktorých ste si mysleli, že sa už netočia. 80%. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Málo na veľkom priestore!!!! Ťažko sa mi tento Woodyho film prijíma. Rozmýšľam, či to schválne malo byť tak nedynamické, nepodnetné, rozvláčne alebo Woody už trpí únavou materiálu. Intelektuálna práca s humorom sa zvrtla na moralistické odkazy - to by som mu ešte odpustila. No samotný scenár mal toľko hluchých miest a navyše rýchlo zbúchaný koniec, nevyvážený s prvou polovicou filmu sa už odpúšťa ťažšie. Pozornosť pútal zvláštne zafarbený Londýn, kontrastný s tým ako ho všeci poznáme a špinavé nechty neurotického Colina Farrella, ktorého výkon bol snaživý, ale toho si radšej pozriem napríklad v Phone Booth. Cassandra's Dream nie je najvydarenejšie dielo, dovolím si povedať, že jedno z najslabších. Je to však veľmi netradičné drama, od netradičného režiséra. Hollywood ending bol posledný tradičný Woody, snáď ma pripravovaný film "Vicky Cristina Barcelona" presvedčí o opaku. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímek Kasandřin sen stojí na osvědčeném motivu a lá "Zločin a trest" a na precizních hereckých výkonech ústřední bratrské dvojice, přičemž Colin Farrell mi tu opět dokázal, jak perfektním je hercem. Pochválit je však nutno také režii a hudbu, která je v patřičných okamžicích dokonale mrazivá a úderná. Holt Philip Glass je opravdový mistr. Děj je také zajímavý a vždy ne zcela předvídatelný a jeho konec je vskutku dokonalý. 5* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kasandřin sen není běžná kriminálka nebo detektivka, je to spíš psychologické drama o dvou ambiciózních mladících, jednom byznysmenovi v rodině a jedné osobě, která překáží rodinnému štěstí. A především je to film o vyrovnávání se s vlastní vinou, taková svérázná varianta Viny a trestu. Woody Allen se v tomto období odklonil od svých starých neurotických komedií a pokračuje v linii nastolené dramatem Match Point - Hra osudu. Není to tak silné jako jeho předchozí snímek s kriminální zápletkou, ale jako psychodrama o morálce funguje dobře a Woody Allen si uchovává vysoký standard své tvorby. Navíc, a to se v tomto případě opět potvrdilo, pracuje s hereckou elitou. Oba herci v hlavních rolích odvádí to nejlepší, co umí, a považují svou účast na projektu Woodyho Allena za čest. Celkový dojem: 75 %. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +výborná atmosféra, perfektní Ewan McGregor a Colin Farrell -ještě mi tam něco chybělo/// Fíha, Woody Allen překvapil. Poslední komedie co jsem s ním viděl mě totiž moc velkou radost neudělali. Ovšem je zřejmé, že dramatická stránka mu jde navýbornou a tento film jsem si doslova vychutnal./// Celkem 84%/// ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Při natáčení v Brightonu si Woody Allen rozbil hlavu, když se zapomněl sehnout při podjíždění nízkého mostu. (Tygrys)

Reklama

Reklama