Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímek Kasandřin sen stojí na osvědčeném motivu a lá "Zločin a trest" a na precizních hereckých výkonech ústřední bratrské dvojice, přičemž Colin Farrell mi tu opět dokázal, jak perfektním je hercem. Pochválit je však nutno také režii a hudbu, která je v patřičných okamžicích dokonale mrazivá a úderná. Holt Philip Glass je opravdový mistr. Děj je také zajímavý a vždy ne zcela předvídatelný a jeho konec je vskutku dokonalý. 5* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £13miliónovTržby USA $973,018Tržby Celosvetovo $22,658,532║ Woody Allen dokáže vytvoriť pri svojich komornejších thrilleroch dosť chladnú atmosféru, čo už dokázal nejeden krát, to mu fakt ide náramne, herci zahrali pod jeho vedením veľmi dobre /70%/ ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nevyskytuje se zde Allen, jeho alter ego,ani žádné další atributy, typické pro jeho filmy, a přesto, hluboko pod povrchem žije svým životem humorný Allenův duch, probleskující na světlo napříč vážnosti situací, v prvé řadě prostřednictvím herců, zejména výborného Farrella. Rozhodně nepromarněných 108 minut. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Woody na staré kolena chrlí filmy, jako by každou chvíli čekal zubatou návštěvu. A to přitom tvrdí, že ho nezajímá nesmrtelnost dosažená životním dílem :) No, k filmu. Nejsem moc nadšený, ale v zásadě povedý film. Farell s McGregorem mi přišli jako moc velké hvězdy na film takhle komorního rozsahu - měl jsem co dělat, abych jim jejich postavy uvěřil. Příběh samotný potom v mnohém připomíná Match Point, přišel mi ale méně elegantní a kompaktní. Allen je schopný režisér ať už vezme do pacu jakýkoli žánr - a má po těch letech komediální živnosti samozřejmě plné právo, natočit pár tragédií. Vtip je v tom, že třebaže jeho komedie můžou být výjimečné, tragédie (zatím to tak aspoň vypadá) pouze kvalitní. Uvidíme, co předvede v Madridu. 60% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film Woodyho Allena vyprávějicí o dvou bratrech, kteří mají rozdílné povahy a každý se staví jinak k životní situaci. Nebýt vlažného průběhu děje a jednodušího, lehce nepřirozeného příběhu, šel bych s hodnocením ještě výše stejně jako to bylo u Match Pointu 65% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama