Reklama

Reklama

Půlnoční vlak

  • USA The Midnight Meat Train (více)
Trailer

Nejděsivější jízda vašeho života!
Newyorský fotograf se snaží dopadnout sériového vraha, který stále uniká před spravedlností. Jeho specialitou jsou brutální krvavé útoky v metru, po nichž záhadně mizí... Kdo to je a proč vraždí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (538)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Velké sklamanie. Niekedy gore nestačí. Midnight Meat Train mi nič okrem nadpriemerného gore nedal a len som pozeral kolko nelogických vecí sa dá do jedného filmu vopchať. Priemerné, občas nudné, ale koniec(i ked hrozne klišé a úplne odveci) trochu film zachránil. Námet fajn, ale to spracovanie je slabé. 65% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No tak tohle bylo exkluzivníííí!!!! Bohudík jsem netušil, že to natočil Kitamura, takže jsem byl od začátku docela překvapen, co se to vůbec na obrazovce děje, bohužel na druhou stranu jsem měl film za něco serioznějšího ... Ale časem jsem pochopil, že tady o serioznost filmu rozhodně nejde, jako spíš o moderní oslavu GORE!!! Vypněte mozek, nic nečekejte, jen se bavte!! Nářez, excelentní gorefest, špičkové herecké výkony a ABSOLUTNÍ zvukový a HUDEBNÍ doprovod!!!! Velice nenáročný horror, ale v poslední době vyloženě skost!! Myslel jsem, že již "tradičním" gore řezničinám odzvonilo, ale tohle je krásně připomnělo a oživilo ... není to splatter, není to exploiter ... tohle je prostě horror-slasher-GOREfest ... Výýborný!!! ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Vinnie Jones má velké kladivo a rozhodně se ho nebojí použít v tomto průměrném hororu se zajímavým námětem, zabaleném do nezajímavého kabátu. Japonec Kitamura sice vypráví děsivý příběh netradičně, ovšem poněkud kostrbatě. Divák si neustále klade otázky co (se vlastně děje), kdo (je padouch nebo hrdina) a proč (vraždí), a když se ke konci ukáže o co go, nezbývá než rozpačitě kroutit hlavou nebo zírat s otevřenou pusou (popřípadě oboje). Midnight Meat Train je divný film, sice nejede podle zajetých pravidel žánru, i tak mám ale pocit, že si tvůrci měli ujasnit o čem, o kom a vlastně proč chtějí vyprávět. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takovéhle koktejly atmosférického a krvavého hororu zároveň mi prostě chutnaj. The Midnight Meat Train je jednoznačně lepší ve své druhé polovině, kdy při souboji s řezníkem Vinniem Jonesem krev stříká z obrazovky a Barkerovská atmosféra se line okolím, ale nenudí ani v polovině první, kdy se dočkáme několika velmi napínavých scén. Z již zmíněného Jonese jde strach už od pohledu, zvlášť když pak svírá v rukou řeznické kladivo a sekáček. Film je velice zajímavě stylizovaný (kamera, barvy), což ho činí dobře zapamatovatelným, avšak je tu i nebezpečí, že se poměrně velké části diváctva nedokáže dostat pod kůži - ne každému jeho chladný (sterilně kovový) styl musí sednout. Hodně lidí tu vytýká závěrečný zvrat, který se mně osobně líbil úplně nejvíc. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo fungujúca kombinácia atmosféry a brutality. Skoro mi to v tomto ohľade pripomínalo najlepšie veci od Argenta. Gore je skutočne monumentálne, taký brutus ani nepamätám - asi najlepšie sú vypadávajúce očné buľvy Teda Raimiho. Finále môže niektorých zaskočiť, ale je presne v duchu predlohy a Barker sa práve takýmito bizarnými nápadmi preslávil. MMT nie je zápis do zlatého fondu žánru, ale je to rozhodne lepší horor než drvivá väčšina súčasnej americkej produkcie - všetky tie remaky, teenagerské slashery a otravne naťahované série typu Saw s prehľadom rozdrví svojím mäsiarskym kladivom. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (10)

  • Stejnojmenná předloha k filmu (krátká povídka) od Clive Barkera s česky přeloženým názvem Půlnoční vlak smrti vyšla i u nás v povídkové sbírce První kniha krve u nakladatelství Laser. (Puol)
  • Původně měl režírovat Patrick Tatapoulos. (M.B)
  • Mahogany (Vinnie Jones) takmer celý film mlčí, ozve sa až úplne na záver a aj to povie len tri slová. (beso74)

Reklama

Reklama