Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto působivém filmu se idealistický profesor (Robert Redford) pokouší přesvědčit svého studenta (Andrew Garfield), aby v životě udělal něco důležitého, zatímco charismatický senátor (Tom Cruise) ve Washingtonu vysvětluje pochybující televizní reportérce (Meryl Streepová) novou válečnou strategii na Středním východě. Ve stejnou dobu se na druhém konci světa v Afghánistánu dva profesorovi bývalí studenti (Derek Luke a Michael Peña) ocitají za nepřátelskou linií a bojují tu nejen za svobodu, ale hlavně o své holé životy. Napětí roste a tito tři Američané si začnou navzájem měnit své životy zcela nepředstavitelným způsobem. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (279)

baribal 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda nuda.. ze začátku se to jevilo celkem zajímavě, jenomže Tom Cruise mlel furt samé srajdy a Redford se neustále snažil moralizovat. Nemám tyhle filmy rád, protože mi podsouvají něco s čím nesouhlasím. Od aktuálnosti uběhlo už pět let a Usáma a Hussein jsou pod drnem.. doufam, že se Redford příště bude realizovat lepším matrošem. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Film se třemi příběhy. Nejvíc mě asi zaujal rozhovor Meryl s Tomem. Jinak jsou ale skoro na stejné úrovni. Příběh velkých kamarádů možná hraje na city, možná ne. Mě dostal. Redford natočil zajímavý film, kterému by neuškodila větší délka a možná i větší propracovanost. Takhle je to spíše ,,obyčejný" snímek a neříkám, že je to špatně. Hodnocení :70%. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

redford je veľmi vyspelý filmár, režisér, herec a dokzauje, že má aj očividne jasný a vyhranený názor, ktorý sa rozhodol prezentovať . . . a v skratke je to asi o tom, že AKÝKOĽVEK názor je lepší, ako ŽIADEN názor, že si musíme uvedomiť seba v historických súvislostiach a historické súvislosti okolo nás a zaujať postoj vo vzťahu voči nim, zároveň podáva krutú pravdu na to, že médiá robia politiku a politika robí dejiny a propaganda a agitácia sú na rovnakej ideologickej úrovni ako pred sto rokmi (posun nastal len v technológii); výborne slizký senátor Cruise, výborná Meryl Streep, ktorá tu prechádza na malej ploche dosť veľkou sebaočistou a dobrý Redford, ktorý si skrz Todda žehlí "zlyhanie" u Ariena a Ernesta, ktorí, mimochodom, úplne zle pochopili "hrdinstvo" ako také . . . Tento film, prosím, nepoduzujte ako "film", ale ako esej, nehľadajte dej alebo hlavného hrdinu, lebo nájdete len typy (tak v postavách, ako aj vm odelových situáciách), je to typický príklad filmu "á la thés", každopádne v rýchlo plynúcich 88 minútach celkom dynamicky plynúci i napriek faktu, že sa vkuse iba rozpráva; ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film sa skladá z troch príbehov,ktoré spája hlavne aktuálna téma,a to USA ako krajinu v ktorú ľudia verili a tesne po 11.septembri boli jednotní.Po rokoch trápenia a bezvýchodiskovej situácie v Afganistane a Iraku je verejnosť rozdelená.Práve touto kritickou situáciou sa zaoberá tento film,ktorý kladie zaujímavé otázky a dostávame na ne priame odpovede.Herecky výborne obsadený snímok je naozaj hereckým koncertom, a to doslova, pretože väčšina filmu sa odohráva v miestnosti za stolom, kde sa rozpráva o zaujímavých a aktuálnych veciach. Na akciu tiež trochu dôjde, ale nie je jej veľa. Zaujala ma výborná hudba od M.Ishama, vychutnal som si ju aj v záverečných titulkách.Jediné, čo mi vadilo, bola krátka stopáž,končilo to práve v tom najlepšom. Film pre náročnejšieho diváka, ktorý má aspoň trošku prehľad v súčasnej politike, nič pre teenegerov. Film 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ať je Redford jakýkoliv koumák a má to v hlavě jakkoliv srovnané, neoslovil. Jeho černobílé těžkopádné a hlavně nekonečné povídání překypuje přílišným patosem, monotónním filmovým jazykem, u kterého jsem si přál, aby už skončil. Válečná vložka skřípe mezi zuby, další dva příběhy nedokáží ani přes silné herce strhnout a pánovi za kamerou jak vidno něco leží na srdci, chce to prodat širokému publiku, ale nahlas to vykřiknout nehodlá. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (15)

  • Do kin byl film distribuován pod falešným názvem Barrie. (jezurka42)
  • Film se stal v kariéře Toma Cruise druhým nejméně ziskovým filmem, kdy v USA totálně propadl a zisk přišel až po promítáních ve světě. (Rafik)

Související novinky

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

Nového Spider-Mana si zahraje... Garfield?

03.07.2010

Žádný strach, nebude to ten, který nesnáší pavouky a pondělky, tudíž nevznikne bizarní komiksový crossover. Ale jak to vlastně bylo? Kandidátů byly davy. Od Josepha Gordona-Levitta (protože hrál v… (více)

Reklama

Reklama