Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny animovaný film "Shrekove Vianoce" je absolutne hlúpa a zbytočná vec. Zlobor Shrek chce oslavovať Štedrý deň. Samé keci o láske, rodine, priateľoch a Santovi. Svetielka, stromček, darčeky, kopec otrepaných dristov o kúzle Vianoc. Ale to, že sa jedná o jeden z najvýznamnejších kresťanských sviatkov sa tam nespomenie ani raz. Počítam s tým, že sa v blízkom čase dočkám aj podobne komerčne vyklieštenej "Shrekovej chanuky" a "Shrekovho ramadánu". * ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Už jenom ten echt trapný český název odsuzuje Shrekovy první Vánoce k jedinému zhlédnutí během jediného konkrétního ročního období. Konzumní pohádka, nárokující si pozornost celé vánočně naladěné famílie, která svůj čas toho času dělí mezi požívání mas jídla a juchání nad hromadami zbytečných dárků. SHREKoleda zosobňuje vše, co mi na současné podobě Vánoc vadí nejvíc. Nebudu chodit okolo horké kaše a rovnou přiznám, že jsem pokrytec, neboť rovněž smýšlím konzumně, vadí mi ovšem snaha „výrobců“ konzumních produktů dělat z nás, z každého jednotlivce, další tupou ovci ve stádě. Sám nevím, proč své dojmy grafomansky vylévám zrovna zde, když mi coby terč mohl posloužit kdejaký stupidní film, asi to bude souviset s Vánocemi, aktuálním čtením knihy 1984 a jakousi citovou zjitřeností, což si beztak jenom namlouvám, protože podobná nálada je nám podsouvána. Podobná nálada nese větší zisky. 45% Zajímavé komentáře: tron, hudryhudry, pravo ()

Reklama

ex.it 

všechny recenze uživatele

Vtip tam sice nachybí, ale bohužel už tvůrci nepřichází s ničím novým a film tak není žádný zázrak. Navíc svým podivným koncem a smutkem, co Shrek pocelou dobu drží kvůli neschopnosti zařídit Vánoce mi do toho nesedí a nutí mě tak dát jen jednu hvězdičku. Ovšem Antonio Banderas a Eddie Murphy mě naopak stále nutí dát o hvězdičku víc. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že kdyby si na tom dali více záležet, mohl by z toho být normální 90-ti minutový film... Zdálo se mi to trochu odfláknuté, ale to asi proto, že do 22-ti minut vmáčkli celou pointu. Původně bych dala jen 3*, ale když jsem viděla to k politování hodné hodnocení, musela jsem jednu přidat... vždyť na Vánoce má být každý štedřejší a navíc Shrekova závěrečná koleda mě fakt pobavila :o) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dejte perníčkovi vetší prostor už konečne. Dyt jedine on ma vždy nej sceny. Probuh osel opět otravný, Shrek tupý a to bych mohl pokračovat. Dětem se to bude libit, jsou tam jejich oblibeny postavičky. Dospělí si mezi tím dají panáka a budou hnát děti rychle ke stromečku! Jen at nejsou Shrekovy velikonoce, Shrekuv Halloween a pod. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama