Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Už nevím jakej animák s tím začal, ale už se nám stává pravidlem, že každá úspěšná série má svůj vánoční díl (Doba ledová, Madagaskar...) ne, že bych z toho byl nějak naštvanej nebo tak. to rozhodně ne, ale ono se moc různejch variací na Vánoce vymejšlet nedá, proto hold ani Shrekoleda není nijak originální a tak u mě moc kreditu nezíská. No a když jí nevyjde ani hra na emoce, hned mi z toho vyjdou dvě hvězdy. ()

AdelleR 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Shrekoleda už vánoční animovanou klasikou. Možná proto, že se na ni dívám od dětství, ji vnímám trochu jinak; je jasné, že to je plné moralizování. Snad každý vánoční film, a ke všemu animák, je plný moralizování. Jak trávit Vánoce, čeho si ve skutečnosti cenit... ale když tohle pomineme, pořád to je ten samý vtipný Shrek, ty samé skvělé postavy, které to prostě táhnou. Za mě zkrátka kraťas, který neomrzí. ()

Reklama

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Pár podařených vtípků (''I've shamed myself''), animace na úrovni a kopec moralitek o Vánocích k tomu. Oslík si celkem oprávněně zaslouží nálepku 'otravného zvířete ve skupině', protože hranici únosnosti překročil už ve třetím díle. A co se to stalo se Shrekem? Zdá se mi to, nebo je z něj naprostý podpantoflák? Dokonale průměrný a zbytečný kraťas. ()

Numerobis 

všechny recenze uživatele

Shrek byl jako film nesmírně zajímavý. Svého času jsem na něj koukal, oči vyjevené nejen ze vtípků, ale i animace. (byl to první animák "nového" typu, který jsem viděl). Druhý díl laťku nepřekonal a třetí...jsem díkybohu neviděl. Zato jsem ale viděl tento pokus. Na Štedrý den, kdy jsem se na něj podíval, jsem byl plný přirozeného sentimentu, leč nijak nadšený jsem nebyl. Skoro žádný děj, hlavní otázka zajímavá tak pro třeťáka (ZŠ - domýšlivci) a typický USA přístup k Vánocům - toť důvody, proč toto sentimentální (a horkou) jehlou sešité animování vidět nemusíte. 2 hvězdičky za tu trochu Shrekovské atmosféry... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Stručná a výstižná krátkometrážní pohádka, která mě pobavila i trochu dojala. Škoda, že jsem na ni o Vánocích zapoměl. Stáhl jsem si jí až teď v létě, když venku praží slunce. Dozvídáme se, že Shrek slaví své první Vánoce. Zlobři vlastně neslaví Vánoce, oni neslaví vůbec nic! „Zvedněte svoje zelený zadky a běžte koupit kapra!“ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama