Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc

  • USA 30 Days of Night (více)
Trailer 3

Každý rok se město na severu Aljašky na měsíc ponoří do tmy. Letošní zima však přinese i smrt.. Místní obyvatelé nemůžou zastavit to, co přichází. Krvežízniví upíři se vydávají na šílenou žranici. Je to svět, o němž dosud jen snili. Jenom dva lidé stojí mezi hladovými vetřelci a těmi, kdo přežili první krvavý útok. Šerif Eben (Josh Hartnett) a jeho žena Stella (Melissa George) bojují, aby mohli zase spatřit denní světlo. Dokážou městečko zachránit nebo se setmí navždy? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 087)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Takhle debilní dialogy se jen tak nevidí. Nebyla tady snad jediná věta, co by šla přirozeně "od huby", buď dialogy pro informování diváků, nebo blbý řečnický otázky. Stejně tak upíři mluvili a vřískali na efekt, po chvíli už to bylo otravné. A proč hlavní upír vypadal jako kancelářská krysa a jeho přítelkyně spíš jako fanynka punkrockové kapely taky nechápu. Mohl to být druhý Úsvit mrtvých (brutalita, likvidování postav), ale nestalo se. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Hype jako Brno. Efektně natočené úseky, badass Hartnett ve své životní roli a problesky mrazivé atmosféry hororových etalonů osmdesátých a devadesátých let. To všechno v moderním hávu s pořádnou horou gore efektů a řízné muziky, takže tomu vlastně nelze "fanouškovsky" nic vyčítat. Ale bohužel - minimálně polovinu filmu jsem měl pocit, že je to pěkně natočená předvídatelná nuda s nepříjemně přehrávajícími namaskovanými lidmi, jejichž teatrálnost mi lezla krkem už po našem prvním setkání. Stylové fragmenty posilují prvoplánové dojmy, ale scénář včetně dialogů, zbytečných smrtí a zhovadile konstruovaných myšlenkových pochodů stejně ve finále nedokáže příliš dobře maskovat, že se tu vůbec nic neděje, není si o čem povídat a divák nemá do koho se "položit". 65% ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

David Slade možná umí točit, ale tahle vyvražďovačka mi rozhodně nepřišla ničím nadprůměrná. Umírání bezejmených postav je nuda a upíři mluvící divnou řečí mě vůbec nebrali. Ani ten Josh se sekerou to nijak nezachránil i přesto, že jsem ho po Slevinovi vzal na milost. Snad si u mě Slade vybojuje ostruhy příště. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zbytočne dlhé a za niektoré úseky scenára by som okamžite staval k múru, ale tá ATMOSFÉRA, tie infarktové ľakačky a tie nekompromisné gore efekty (snežné rýpadlo a odtínanie hlavy sekerou nad drvičom jasne vedú) mne osobne stačia k pocitu, že som videl jeden z najlepších hororov za posledných 5 rokov. Fyzická intenzívnosť hodná Snyderovho Úsvitu mŕtvych. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na městečko Barrow se blíží Bouře století spolu s Prokletím Salemu. Aneb takto nějak by to vypadalo, kdyby tato dvě díla mistra hororu Stephena Kinga spolu měla literární poměr, a z jejich spojení by vznikl potomek:) Někdejší idol dívčích srdcí a absolvent Fakulty je šerifem zapadlého městečka kdesi na Aljašce. Nutno říct, že Josh na tomto postu obstál velmi věrohodně. Jeho "sacrifice" je vskutku odvážné, ačkoliv on sám se z něho dlouho radovat nebude. 30 dní dlouhá noc upoutá především slušným vizuálem i obsazením. Již několikrát mě Ben Foster přesvědčil, že vyšinuté a nevyrovnané charaktery mu sedí. Jistou dobu jsem ho měla zapamatovaného jako dobrotivého Angela z X-Menů, avšak s téměř každou další rolí mě jen utvrzuje v tom, že kladné a klidné postavy nejsou jeho nejsilnější stránkou:) Film mě lehce zklamal snad jen v celkovém pojetí. Myslela jsem, že mrazivé prostředí ve spojení s nekonečnou nocí je ideální "hostinou" pro pomalu budované napětí, nastupující děs a houstnoucí atmosféru. Jenže příběh je pojat přesně obráceně. Je akční, dynamický a krvavý. Pro samotné upíry mě napadlo přízvisko "Zompíři.":) Jako něco mezi zombie a upírem. Agresivní, rychlí a nenažraní. Nejvíce mě zamrzelo, že postava Bena Fostera nepobyla na scéně příliš dlouho a navíc jsme se nedozvěděli ani, co byl zač, stejně jako nebyl objasněn původ upírů. Proč vlastně přišli a odkud třeba. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (22)

  • Niektoré vozidlá vo filme nemajú poznávacie značky. (FromHell)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

A režírovat bude...

A režírovat bude...

26.04.2009

Catherine Hardwicke, Chris Weitz a... David Slade?! Cože?! Po „nějaké ženské“ a režisérovi Prciček a Zlatého kompasu nekompromisní tvůrce V pasti a 30 dní dlouhé noci, který nemá problém nějakému… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Wolverine: Spojenci a protivníci

Wolverine: Spojenci a protivníci

21.02.2008

Natáčení X-Men Origins: Wolverine je v plném proudu (štáb pod vedením Gavina Hooda se začátkem tohoto týdne přesunul z divočiny Nového Zélandu do civilizované Austrálie) a tak je načase shrnout si,… (více)

Reklama

Reklama