Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Průměrná romantická komedie/drama, o tom o čem jich je už spousta. Sice zajímaví, ale ne moc přitažliví herci to vážně neobzvláštní. Je ale pravda, že je zde pár vtipných i pár silných scén, bez kterých by to bylo o ničem. Všechno je skvěle provázané a navazuje to na sebe, ale je to bohužel i předvídatelné. Možná z tohoto snímku nejsem tak nadšena pouze kvůli hlavním aktérům, jelikož mi vážně nejsou sympatičtí, ale příběh byl ucházející. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Jde se na křížkovku! - Dan osiřel – Bingooo! - Dan osiřel - Bum prásk, všichni do hajan! - Dan osiřel ... --- Člověk má dojem, že hnedka ví, s kym má co dočinění. Asociální samotář. Jenže to je právě ono: postava Dana tomuhle popisu ani zdaleka neodpovídá. Je mnohem komplikovanější; a z mýho pohledu taky jaksi překombinovaná. Inteligentní kecálek, co absolutně netuší jak ventilovat a usměrňovat emoce? To ještě dejme tomu. Ale autor rodinných sloupků, jehož komunikace s dcerkama je přinejlepšim brutálně nemotorná? To už né! --- Bejt Danův charakter paradoxně plošnější a tim pádem pro mě uchopitelnější, zřejmě neváhám a jdu na plnej počet; takhle mi něco málo brání. Každopádně ... jedna z nejbarevnějších chemických reakcí filmovýho plátna - velký plus, scéna ve sprše stejně tak a casting? Bez sebemenší chybičky. Carell opět potvrdil, že když chce (a má), umí zahrát neuvěřitelně sympaticky. --- "Love is not a felling. It's an ability." ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Špatný to rozhodně neni, ale i když se tady Steve Carrell hodně snaží, tak mu podle mě daleko víc sednou komediálnější role, tohle je takový hodně dramatický a mě osobně to moc nesedělo, ale aspoň sem se nenudil a občas i pobavil, jen mě strašně srala děsně hysterická Brittany Robertson a ty její výstupy. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Ak hrá Steve Carell vo vážnej roli (teda, ak zo seba nemusí robiť idiota), je až neskutočné ako sa s ním človek dokáže stotožniť, pričom využíva naozaj len minimum mimiky (doslova len náznaky). Dokáže tak na človeka preniesť hlbokú depresiu spojenú s pasivitou, ale aj úprimnú radosť. Treba však povedať, že tá depresia mú ide lepšie :) Aby som ale nepísal len o ňom- celý film je výborný, za čo môže (okrem Carella) hlavne scenár, hudba, jemný humor a vedľajšie postavičky, na ktorých človeku záleží. Príjemný oddych. 85% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No vcelku o nicem, ale film ma jeden obrovskej klad a to je Steve Carell, kterej hraje naprosto perfektne a behem filmu prakticky neudela zadnou ze svejch uchylaren, coz vzhledem k tomu, ze hraje krapet deprimovanyho fotrika, presne role potrebovala. Jinak samotnej film ma v pohode zapletku, Binoche je taky v klidu, ale problem je, ze vtipy se daj spocitat na prstech jedny ruky. A to ne dobry nebo spatny, tech vtipu je tady tak malo, ze je pak clovek rad za cokoliv. A pak me ke konci srala rodinka, kdy byly vsichni strasne spravny, jen Steve byl osklivej, fakt sem doufal, ze vezme tyc a rozseka jim drzky na kasi. Celkove, i kdyz sem se u filmu zasmal mozna dvakrat, neda se mu uprit, ze je slusne natocenej a zahranej, takze 3*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Spoluautor scénáře Pierce Gardner se nechal inspirovat osobní zkušeností z každoročního setkání rodiny své ženy na Rhode Islandu. (HellFire)
  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)
  • V jedné scéně má na sobě Marie triko s nápisem „Oak Park.“ John Mahoney žil mnoho let v Oak Park. (HellFire)

Reklama

Reklama