Reklama

Reklama

Život podle Dana

  • USA Dan in Real Life (více)
Trailer

Dan zůstal na výchovu pubertálních dcer sám. Až jednoho dne potkal v knihovně Marii... Dan in real life je úsměvná komedie, kterou napsal sám život. Dan (Steve Carell) píše sloupek do novin, ve kterém radí druhým, jak si nejlépe uspořádat rodinný život. Jeho vlastní tři dcery mu dospívají před očima a on se jim snaží být dobrým otcem i matkou zároveň. Jeho osobní život zůstal od smrti jeho ženy unášen v proudu malých i větších starostí. Jednoho dne se však něco změní. V knihkupectví potká Marii (Juliette Binoche) která ho na první pohled něčím zaujme. Sympatie jsou vzájemné a šťastnému happy endu stojí v cestě už jen Danův bratr Mitch, se kterým Marie čerstvě chodí. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (384)

iamek 

všechny recenze uživatele

Dan in Real Life je sympatická komedie se skvělým a hlavně sympatickým hereckým obsazením. Snímků na tohle téma bylo natočeno už spousta, ale Život podle Dana se narozdíl od jiných vyznačuje nevulgárním a inteligentním humorem. Mám rád tyhle sympatické snímky, které si na nic nehrají a přitom člověka pobaví a zaujme více než Holywoodské slaďáky s Jennifer Aniston a Butlerem ... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalá pohodovka zvolna se přelévající mezi rodinným dramatem a romantickou komedií, kde občasné sklouznutí do tradičních žánrových klišé vyrovnává sympatický Carrell jako „dobrý otec, ale občas špatný táta“ a dokonale okouzlující Juliette Binoche (je neuvěřitelné s jakou lehkostí krásou, šarmem i herecky strčila do kapsy o dvacet let mladší Emily Bluntovou). Příjemně ubíhající nenáročný příběh o jednom rodinném setkání a komplikacích s láskou na první pohled s několika scénami, které opravdu rozesmějí, několika kouzelnými romantickými chvílemi, několika dojemnými momenty a také řadou míst, ve kterých se pozná nejen nejeden láskou zaskočený muž, ale také nejeden otec. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Moje partnerka se po závěrečných titulcích divila, jak můžu být tak cynický a filmu plném krásných sympatických a pozitivně naladěných lidí, kteří se mají tak rádi, nadělit pouhé dvě hvězdičky. Inu tak, můžu. Juliette Binoche je sice herečka, o které jsem už před časem napsal, že by z fleku mohla kandidovat na Miss Sympatie Universe, a Steve Carell patří mezi nejcivilnější americké komiky s širokým hereckým rejstříkem a kultivovaným projevem, jenže Život podle Dana je typický zástupce sterilní nenáročné podívané - mixu romantiky a příslušné dávky rodinných hodnot. Je to zkrátka příliš mělké, tuctové a a nikoliv z tohoto světa. Celkový dojem: 40 %. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Steve Carell, který se proslavil extrémně sprostou komedii "40 let panic" a talent pro vážnější roli předvedl v "Malé miss Sunshine" se tentokrát ukazuje v roli ovdovělého otce tří dcer v této velice příjemné i když dost předvídatelné romantické komedii. Jednoduchá zápletka sice neskrývá mnoho překvapení a konec je jistý okamžitě ale pro daný žánr je dostačující a Carellovi dává dost prostoru aby se předvedl v trochu jiné úloze, která mu však sedí nejvíce ze všech jeho předešlých rolí. Film vyniká jemným humorem, při kterém se divák neplácá smíchy do kolen ale po celou dobu se výborně baví. Pokud si k tomu přičtete řadu dalších velice dobře vybraných herců a pohodovou rodinnou atmosféru, nemůže z toho vzejít nic špatného. Obrovské překvapení na poli nenápadných ale skvělých filmů. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení na začátek roku. Steve Carell si po Božském Evanovi napravuje reputaci a září v tomto rodinném dramatu s jemným humorem. Všechno to funguje a vyvolává přesně ty pocity jaké má. Možná jenom že vztahu s dcerami bylo dáno trochu míň prostoru Juliette Binoche je úžasná a Dane Cook mě čím dál víc překvapuje. Jeden z filmů, které vás v každé situaci zaručeně potěší. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Duet, se kterým vystupují Frank se svou ženou je "La ci darem la mano" z Mozartova díla Don Giovanni. Duet je scénou, kdy Don Giovanni svádí a přesvědčuje Zerlinu, aby opustila svého snoubence. (HellFire)
  • Ústřední rodina celého filmu se jmenuje Burnsovi, stejně jako v předchozím počinu Petera Hedgese Večeře s April. (c.tucker)
  • Stejný rytmický projev s kelímky, který předvádějí Danovi dcery, je o pět let později použit Becou Mitchell (Anna Kendrick) ve filmu Ladíme! (2012). (Thanoris)

Reklama

Reklama