Reklama

Reklama

Zbav nás všeho zlého

  • USA Deliver Us from Evil
Trailer

Obsahy(1)

Katolický farář Oliver O´Grady znásilnil stovku dětí. Jeho zpověď umožňuje nahlédnout do korupční hierarchie církve, jejíž představitelé mu poskytovali ochranu, ačkoliv o jeho jednání věděli. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Odjakživa zastávám názor, že víra v Boha nemá s církevním mocenským konglomerátem, založeném na vyvolávání strachu a pocitů viny v lidech, nic společného. Je mi líto všech, co potřebují, tuhle berličku. Protože to není berlička, ale nenasytná a krvelačná chobotnice, schopná ve jménu vlastní moci a vlivu, čehokoliv. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako pri Jesus Camp, zastavam nazor, ze cela otazka katolickej cirkvi by sa mala rieist v Haagu. Kedze to co oni robia, je horsie nez vojnove zlociny. Pri tomto dokumente som plakala ako male decko, zimomriavky mi behali po chrbte a bolo mi zaroven na vracanie. nechcem sa ani len na sekundu vzit do role rodicov a deti, ktori verili knazom. A doplatili na to tym najhorsim sposobom. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument pro všechny pitomce, co se o vánocích ženou na půlnoční do "svatostánku" firmy, která by si klidně mohla na pokladničku u vchodu, kam jí důvěřivé tety bez špetky zdravého rozumu nahážou dvacetikoruny, nechat vyrýt velkým písmem.: Přispějte na právníky největšího homo a pedofilního klubu na světě. Tak pokud si ještě nejste úplně jisti, jak to v takové Vatikánské cosa nostře skutečně chodí, přijměte místo a sledujte. Desetitisíce obětí a svědků sexuálního obtěžování a násilí páchaného těmito "božími služebníky“ vám ve finále jistě budou vděčni, když si jako my o štědrý večer místo pomateného blábolení v kostele při svíčkách raději doma luxusně heterosexuálně zašukáte. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Dokument zpovědi jednoho katolického faráře zneužívajícího děti. Mám k tomu hodně co říct, ale omezím se... V prvé řadě, jak bylo zmíněno i v dokumentu - celibát je výmysl lidí, ne Pána. A protože sexualita patří k lidské přirozenosti, přirovnal bych toto nařízení k nastavené noze - přímo vybízí ke klopýtnutí... V druhé řadě - člověk nebyl stvořen dokonalý, k tomu se z Boží milosti propracováváme. Tudíž bych to nenazval ani tak selháním církve, jako spíš selhání jednotlivců (k čemuž ale nastavenou nohou v mnoha směrech napomáhájí lidské doktríny v dané církvi) Jeden má problém s pudy (sex) druhý s egem (kariéra) třetí s chamtivostí (majetek, peníze) atd. Bůh není násilník, takže dokud si to samí oni jedinci nepřiznají a nepoprosí Pána o pomoc, nechá jim to... V třetí řadě - k filmu - je sice pěkné, že se poškození snaží bojovat za (světskou) spravedlnost. Ale tím, že svou negativní zkušeností zavrhli nejen církev ale i Boha (viz jejich slova) tak neví, že jejich boj je předem prohraný. Protože: Nevedeme svůj boj proti lidským nepřátelům, ale proti mocnostem, silám a všemu, co ovládá tento věk tmy. (Efezským 6:12) Zbytek si ponechám pro sebe... Jen ještě podotknu, že nejsem katolik a nechci se tím zastávat tohoto "náboženství" , psal jsem o problému obecně... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No jo, starému pedofilovi přestal stát bimbásek, čímž ukončil svůj sexuální život, a tak se rozhodl, před skonem, rozběhnout chytit výtah tam nahoru, tedy omluvit se obětem za neomluvitelné, přičemž silně pochybuji, že se najde někdo, kdo by o takovou omluvu stál. Nad tím vším mi zůstává rozum stát. Když vám kněz 7 let przní dítě, tak mi neříkejte, že si nějaké změny, jakožto rodič, nepovšimnete. To je možné snad pouze v případě, že jste totálně zfanatizovaný a bezmezně věřící magor a to je potom část viny rozhodně i na vaší straně, coby rodiče. Celý tento snímek je dokonalá ukázka toho, jak prohnilý církevní systém tu takovou spoustu let trpíme, ba co víc - podporujeme, což je rozhodně smutné. Dále je dosti zarážející, že ten farář snad ani nepociťuje žádnou vinu, jako by za nic nemohl. Jeho jediným argumentem je to, že se to nikdy nemělo stát. To působí, jako by snad dostal prznící pokyn ze shora, přitom tak činil výhradně ze svého rozhodnutí. A protože mu to tak pěkně procházelo, tak tak činit nepřestával. Církev pochopitelně nestojí o skandál, tak používá veškeré nitky a konexe, aby podobné násilníky chránila. A jak to tak vypadá, není jich málo. Pomalu se z toho stává církevní trend. Znovu se zopakuji, že část viny za utrpení svých dětí je rozhodně i na bedrech rodičů. Pokud své děti dobrovolně uvrhnou do tohoto zfanatizovaného kolotoče a nechají jim dobrovolně vymýt mozek, tak jsou to prostě nezodpovědní kreténi. Kdybych nesoucítil s dětmi, tak by se skoro až chtělo napsat, že si to rodiče zaslouží. Zpracování dokumentu vyloženě neoslňovalo, ale téma je rozhodně velmi silné a ještě více aktuální. Řekněme 3 *. ()

Galerie (4)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama