Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Havárie v atomové elektrárně nedaleko Frankfurtu vyvolá v místních obyvatelích paniku. Nad elektrárnou se utvoří obrovský radioaktivní mrak, který se řítí na město Schlitz. Všichni obyvatelé bezprostředního okolí elektrárny jsou okamžitě ozářeni a 38,000 lidí během krátké doby umírá. Ti šťastní, kteří bydlí trochu dále, se snaží před radioaktivitou uniknout. Mezi jinými se o útěk pokouší i šestnáctiletá Hannah a její přítel Elmar. Elmarovi se podaří uniknout v poslední chvíli, ale Hannah se zdrží a je kontaminována. Jejich hluboká láska je však i nadále drží pohromadě: Almar umístí Hannah do sanatoria, líbají se, objímají, milují…Almar brzy zjišťuje, že je taky kontaminován. Ačkoliv se jejich situace zdá být beznadějná, jejich láska jim pomáhá překonat všechna úskalí. Možná, že nebudou žít navždy, ale budou bojovat za každý kousíček naděje a štěstí – a nakonec zjistí, že krátký život naplněný opravdovou láskou, může znamenat hodně… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! Mrak nabízí při započetí apokalypsy dobrou podívanou. Také s trefou do černého, když znenadání zemře malý chlapec. To je asi nejpůsobivější na celém filmu, poté působení radiace na mladou dívku, ale potom už to je slaďák, který jakoby celý film pohřbí do průměrných vod a to byla obrovská chyba. ()

Malakal 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že si můžu dovolit hodnotit filmy subjektivně podle pocitů a přehlédnout nějaké to klišé, zbytečnou scénu apod. Nikdy mě nenapadlo, že uvidím takhle dobrý německý film, při kterém budu trnout hrůzou díky tak naturálnímu ztvárnění zmatku po katastrofě. Věřím, že takhle nějak by to klidně mohlo být. ()

Reklama

Valsadora 

všechny recenze uživatele

Havárie jaderné elektrárny v Černobilu byla inspirací pro tento ojedinělý film.Poukazuje na fakt,jak jsou tyto elektrárny nebezpečné a jak během pár hodin dokáže lidem v okolí zničit život.Velký černý mrak za sebou zanechává zkázu,která potrvá další desítky let.Něco to ve mě zanechalo a hodnotím 9/10*. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

prvních 20 minut hezká romantika s kráskou, pak vybouchne atomovka (elektrárna) a lidi se začnou chovat zhovadile. Po dvou hodinách bezvládí se začnou centrem města procházet krávy. No v týhle části je otravnej kluk kterej naštěstí umře na nárazník v hlavě. Což vede ke zhroucení holky a ještě dementnějšímu chování = sprcha radioaktivním spadem. Zase se setká s láskou a světe div se, nemocnej je on. na konci happy end, ale to už sem moc nevnímal... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Protivně debilní film, s mizerně vystavěným dějem, stupidními postavami a pokleslou zápletkou. Při sledování mě iritovala téměř naprostá absence jakékoli logiky v jednání postav a celkový punc filmařského diletantismu, kterým je tato podívaná prodchnuta. Film je těžké zařadit i žánrově - navzdory názvu snímku je zde katastrofický element spíše upozaděn a film postupně sklouzává do povrchního melodramatu variujícího ohraná filmařská klišé o lidech, kteří navzdory blížící se smrti neztrácejí radost ze života. Tenhle film je prostě jen blbé béčko, které nestojí vůbec za pozornost. Přijde mi mimochodem zajímavé, že takový film vůbec v Německu mohl vzniknout, ale kdo ví - možná už tehdy v německé společnosti kulminovaly obavy z jaderné energie, které o 5 let později po jaderné havárii v japonské Fukušimě vyvrcholily v rozhodnutí německé koaliční vlády zavřít do roku 2022 všech tamějších 17 jaderných elektráren. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Mezi 47. a 48. minutou můžeme zahlédnout český vůz Škoda Fabia. (Skarface)
  • Založeno na velmi úspěšném románu od spisovatelky Gudrun Pausewang. (Valsadora)

Reklama

Reklama