Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brennan (Will Ferrell) a Dale (John C. Reilly) jsou dva dospělí flákači, kteří se nemají příliš v lásce. Po svatbě svých rodičů jsou nuceni žít pod jednou střechou. Neustálé soupeření, souboje o televizní ovladač a vzájemné pošťuchování obou nedobrovolných sourozenců ale postupně manželství jejich rodičů rozbíjí. Právě v tu chvíli však tohle nevyzpytatelné duo připraví šílený plán, jak je dát znovu dohromady. Film Bratři z donucení od tvůrců filmů Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec a Zprávař: Příběh Rona Burgundyho je úžasně zábavná komedie, která dokazuje, že k úspěchu není potřeba ani mozek, ani talent. I když, kdo ví… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (325)

F.man 

všechny recenze uživatele

I ten největší odpůrce musí Frat Packu přiznat jistou originálnost snímků. Dva nedospělí, čtyřicetiletí "kluci" se stanou nevlastními bratry? Ujeté, ale proč ne. Po shlédnutí musím přiznat, že i docela dobře provedené. Má to sice své mouchy, ale opravdu dobrých scén se tady najde více než malé množství. Škoda, že je (klasicky) srážejí prdící a jiné ujeté scény (kterých ale výrazně ubylo). Moc pěkné tři hvězdy. Barbara Walters, Oprah, your wife. You gotta fuck one, kill one, and marry one, go! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Le_Chuckom, čas by sa kľudne mohol skresať. Hodina päťdesiat (extended version) je pri takomto filme naozaj zbytočný luxus. Okrem fakt pozitívne bláznivého nápadu, dať chlapcov s mentálnym vekom 5 do tiel 40 ročných trpákov a hrsti originálnych perličiek, ten ostatok bol obvykle neobjavný, klišovitý a predvídateľný. Ale inak som sa pobavila aj zasmiala, i keď len tak... priemerne. Počkajte si na koniec titulkov. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Radím ti okamžite dve veci. Prvá: už nikdy viac nepolož tie svoje hnusné, fľakaté ruky na moju krásnu mamu. A druhá: makaj nám vypísať šek aspoň na desať tisíc dolárov, inak ti strčím tie tvoje odporné naslúchatká do prdele tak hlboko, až budeš počuť, ako sa ti miešajú tvoje vlastné sračky!“ Je to niečo medzi 40% a 60%, ale mám rád humor Willa Ferrella (ktorému to tentokrát produkoval Judd Apatow a maličkú rolu si ukradol jeho chránenec Seth Rogen). Bavil som sa viac, ako u niektorých iných Ferrellových komédiách, napr. POLOPROFESIONÁL a RÝCHLO A DESIVO: ŠIALENÉ PRETEKY. Z posledného si Will zopakoval spoluprácu s Johnom C. Reillym (nominácia na Oscara za CHICAGO). Teraz našťastie John dostal vyrovnanejší priestor, čo je dobre, lebo tímová práca neovládateľnému Willovi pristane. Námet je dobrý, ale nie až tak dobrý, aby vydržal dve hodiny. Takže scenáristi dodávajú narýchlo nové postavy a vymýšľajú pod-zápletky s poučením. Ale musím dať 60% - vďaka dobrej práci s hercami (Adam Scott zručne zapadol do ferrellovského absurdného univerza), niekoľkým tvrdým scénam (videl som vo filmoch všeličo, ale „potieranie bubnov semenníkmi“ ma, pravdupovediac, zaskočilo) a tradične silným ferrellovským hláškam („Ty debil, si tu len preto, že sme si s otcom povedali, že tvoja mama je kosť, radi by sme ju pretiahli a retarda v dome strpíme.“) a dialógom („Mám zelený pás v karate.“ – „Ja na pásy neverím. Žiadny pás nedokáže nahradiť skutočnú silu. Ja som raz zvalil žirafu aj bez pásu.“ – „To sa nikdy nestalo, nebuď smiešny.“). ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

No v niektorých momentoch som sa rehotal teda poriadne. Will Ferrell má neuveriteľne komický ksicht, ale ani Reilly neťahá za kratší koniec. Zo začiatku záplava nápadov a naozaj vydarených vtipov. I keď sprostých slov je tu požehnane a fekáliám sa film tiež nevyhol, všetko to má svoje čaro. Ku koncu sa táto celá šialenosť však začína brať nejak vážne a začína sa moralizovať. Pokazilo mi to inak veľmi dobrý dojem. 4* ušla len o malý kus. 65% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 3 a 4. Ona to totiž byla celkem příjemně strávená chvilka s tímto filmem, ale zase je to takový opus, v kterým je řada klišé, a ani čunárnám a sprostý mluvě se tu nevyhneme. Prostě je to takový mix všeho možnýho, co by mohlo být vtipné do komedie, která má i děj. On by sice ten děj takhle v reálu nebyl, že je to někdy zbytečně přehnené, ale proč ne, u komedií se tyhle věci dají i trpit. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Film bol dovezený do niektorých kín s názvom "The Insane Team" (šialený tým). (Flipper)
  • Píseň, kterou zpívá Will Ferrell a John C. Reilly hraje na bicí, je Por Ti Volare. Ano, je to ta samá píseň, jež zazní na začátku filmu Ledově ostří. Výkon obou herců byl skutečný. (HellFire)

Reklama

Reklama