Reklama

Reklama

Kronika mutantů

  • USA Mutant Chronicles (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2707, kdy mezi sebou válčí světové velmoci, je při jedné z bitev narušena pečeť ukrývající dávno ztracené hrůzné tajemství. V dávných dobách zde byla zapečetěna monstra, která dělají z lidí nemrtvá monstra. Major Mitch Hunter se jakožto zkušený voják a velitel hrstky statečných vydává na sebevražednou záchrannou misi planety Země. Způsob, jak zničit armádu nemrtvých, je však jen jeden. (TomikZlesa)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (360)

genetique 

všechny recenze uživatele

Teda musím uznať, že sa jedná o skutočný nášup a ozajstný nárez. Skutočná R-ková brutalitka, šťavnatá akcia, plná potokov krvi a najkrutejších scén, k tomu pár slušných hlášok a o zábavičku je postarané. Atmosféra je pekne tmavá, ponurá, akurát škoda, že tvorcovia nedali väčší dôraz na to, čo je obvykle vo filme najdôležitejšie, a to je príbeh. Ten totiž, so svojou nekonečnou dávkou klišé a nelogickosti, patrí do takmer odpadových sfér. Takže som rád, že aj herci brali film tak trošku s nadhľadom a natáčanie si viditeľne užívali. Inak som celkom spokojný. Audiovizuál je naozaj veľmi dobrý a so slušnejším príbehom by teda určite siahal na kvality '300', či 'Sin City'. 70%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojný film který má super začátek ale ke konci je to horší a horší. Vizualita filmu je parádní a ty efekty se mi líbily i když je pravda že sem tam to ujelo. Začátková válečná sekvence mě dost bavila. A drsňáci Jane a Pertwee neměly chybu. Ale jak jsem říkal pak to upadlo mutanti nebyly nijak moc pěkně udělaný a představoval bych si je trochu jinak. A konec byl celkem tragickej, ale dobře se mi na to dívalo, ale víckrát bych na to nekoukal. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Plytký, jednoduchý scenár, plný klišé scén a milión krát prerozprávaný príbeh o záchrane sveta "vyvoleným". Všetky zápory filmu som schválne vymenoval hneď a zaraz. Na druhej strane stojí sympatické herecké obsadenie na čele s Thomasom Janeom. Pri rozpočte 22$ milíonov treba pochváliť i nadmieru kvalitné, vizuálne spracovanie. Sci-fi béčko, ktoré rozhodne zaslúži väčšiu pozornosť a o niečo vyššie csfd hodnotenie. Nebyť tých hlúpučkých dialógov a Perlmanovej "cool" kapuce, pridám dozaista aj hviezdu navyše. Ľahká jednohubka - neohúri, ale ani neotrávi - skúste. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie, ktoré poslalo moje mozgové bunky chytať farbu na Hawai, obrazové receptory vyžmýkalo úžasnou futuretro štylyzáciou a srdce, ktoré občas tepe na hladine "bé" nakrmilo robotníckym slovníkom, plnými zásobníkmi a ostrými čepelami. Litriky kriklavo červeného, ako bonus. Môžem pindať na x-vecí, ale to už by bol iný film s inými ambíciami. Škoda len, že v mešci nebolo dosť chechtákov na poriadny rendering. Tie obrazy by si to fakt zaslúžili. 70% ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Upřímně mi je jedno, co si kdo tady myslí. Podle mě se jedná o zdejší silné podhodnocení. Kronika Mutantů je povedené sci-fi béčko s dobrým hereckým obsazením, osobitou atmosférou a svižnou režií. Post-apokalyptická atmosféra je dobře vystylizována a spolu s kombinací zcela odlišných stylů vzniklo celkem slušivé dílko. Největším kamenem úrazu je nepříliš originální scénář s nikterak složitou zápletkou. To je však kompenzováno v mase akčních scén plné výbuchů a svištících kulek. A i přes nízký rozpočet nevypadají triky zas tak levně. Jelikož jsem do sci-fi fanda, tak mě toto velice potěšilo i přes některé malé nedostatky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • John Malkovich měl své scény natočeny za dva dny. (TomikZlesa)
  • Meno postavy por. Maximilliana von Steinera je odvodené od mena slávneho filmového skladateľa Maxa Steinera, ktorý komponoval hudbu napríklad k filmom King Kong (1933) alebo Casablanca (1942). (misterz)

Reklama

Reklama