Reklama

Reklama

Kronika mutantů

  • USA Mutant Chronicles (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2707, kdy mezi sebou válčí světové velmoci, je při jedné z bitev narušena pečeť ukrývající dávno ztracené hrůzné tajemství. V dávných dobách zde byla zapečetěna monstra, která dělají z lidí nemrtvá monstra. Major Mitch Hunter se jakožto zkušený voják a velitel hrstky statečných vydává na sebevražednou záchrannou misi planety Země. Způsob, jak zničit armádu nemrtvých, je však jen jeden. (TomikZlesa)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (360)

genetique 

všechny recenze uživatele

Teda musím uznať, že sa jedná o skutočný nášup a ozajstný nárez. Skutočná R-ková brutalitka, šťavnatá akcia, plná potokov krvi a najkrutejších scén, k tomu pár slušných hlášok a o zábavičku je postarané. Atmosféra je pekne tmavá, ponurá, akurát škoda, že tvorcovia nedali väčší dôraz na to, čo je obvykle vo filme najdôležitejšie, a to je príbeh. Ten totiž, so svojou nekonečnou dávkou klišé a nelogickosti, patrí do takmer odpadových sfér. Takže som rád, že aj herci brali film tak trošku s nadhľadom a natáčanie si viditeľne užívali. Inak som celkom spokojný. Audiovizuál je naozaj veľmi dobrý a so slušnejším príbehom by teda určite siahal na kvality '300', či 'Sin City'. 70%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Levné béčkové sci-fi a s cheesy zápletkou, nepříliš inteligentními dialogy a spoustou šplíchanců krve - takový jsou Mutant Chronicles... ale nic z toho nemyslím pejorativně. I přes velmi omezený rozpočet jsou triky překvapivě docela fajn, stejně jako "skoroáčkové" obsazení a i ten děj s logickými dírami kterými by proplul i Titanic je trochu otravný jen v první třetině, ve které se představuje samotný svět Mutant Chronicles a nastíní zápletka - ve chvíli kdy začne dávat Ron Pearlman dohromady svůj tucet špinavců na něj všichni s klidem zapomenou (včetně scénáristů). Takže jediné co proti filmu může někdo, kdo nemá na tento subžánr vyloženě averzi mít, je místy až příliš nepřehledná akce a přehnaný patetismus v některých scénách. 7/10 ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Plytký, jednoduchý scenár, plný klišé scén a milión krát prerozprávaný príbeh o záchrane sveta "vyvoleným". Všetky zápory filmu som schválne vymenoval hneď a zaraz. Na druhej strane stojí sympatické herecké obsadenie na čele s Thomasom Janeom. Pri rozpočte 22$ milíonov treba pochváliť i nadmieru kvalitné, vizuálne spracovanie. Sci-fi béčko, ktoré rozhodne zaslúži väčšiu pozornosť a o niečo vyššie csfd hodnotenie. Nebyť tých hlúpučkých dialógov a Perlmanovej "cool" kapuce, pridám dozaista aj hviezdu navyše. Ľahká jednohubka - neohúri, ale ani neotrávi - skúste. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi žáner, obzvlášť keď je ten žáner obohatený o akčný. A tento film je parádna jednohúbka. Banda drsňákov spojí sily, aby sa vydali do pekla medzi mutantov, kde majú zničiť stroj a zachrániť svet. Luxusná bečková zápletka, kopec známych tvárí (Jane a Perlman suverénne najlepší), kopec explózii, nábojov a hlašiek, plus k tomu zaujímavá vizuálna stránka, ktorá celkom pekne buduje atmosféru. Je to béčko, ale luxusne krvavé, zábavne a hlavne dobre obsadené. Škoda, že sa toho nechytil šikovnejší režisér. 70% - 3* ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Rok 2707 je mrazivý a nepřátelský... Lidstvo se ocitá na pokraji záhuby, samozřejmě vlastním přičiněním, jenže když opravdu o něco jde; a to o skutečného Nepřítele, tak se lidstvo ještě dokáže semknout. Mutant Chronicles je skvělé sci-fi s kvalitním obsazením, neotřelou stylizací a patřičně ponurou atmosférou. A vida i Ron Perlman má nějakou tu slabinu... „Pořád jsme lidé, Samueli.“ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Příjmení hlavního hrdiny je Hunter, stejně jako příjmení režiséra. (cubajz)
  • Postavy Mitche Huntera a Maxe Steinera se objevily již ve videohře „Doom Troopers“ pro Super Nintendo Entertaiment System. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama