Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem četl v dobách mládí a masturbalin nezralých, takže mě nijak zvláště nešokovalo, když mi film neříkal ani zbla. Pak jsem však vymetl pavučiny ze spodních poliček knihovny a nakoukl do dávno čteného - a ejhle, furt mě to baví, problém bude jinde. Tvůrcovstvo to posralo až do výše Eiffelovy věže. Hvězdu přihazuji za Maru, kterou bych poměrně sadisticky přefiknul, aby měla o čem brečet. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

V rámci možností nakonec celkem dost solidní adaptace prvních dvou dílů knih... Dost postav je vynechaných, je škoda, že Nickův hlas nepůsobí jako vypravěč v pozadí, ale rozhodně jsem nebyl nijak vysloveně zklamanej. Většina lidí to nejspíš četla kolem svý vlastní puberty, a tak má silně zkreslený představy, vzpomínky. Já poprvé až nyní a tak s klidem prohlašuju, že filmový zpracování je počin více než vkusný - pokud by to mělo být "šílenější", už by to parodovalo sebe samo... Lepší 3*, ale ať maličko zlepším průměr, dám s celkem dobrým pocitem o puntík víc!! ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem sice nikdy zvlášť nežral a četl jsem jenom kousek. Už z toho kousku mi ale bylo jasné, že tohle se bude do filmu převádět jen těžko. A Miguel Arteta to potvrdil. Několik vtipných situací se tu sice najde a některé vedlejší postavy jsou vážně vtipné. Vtipnosti předlohy se to ale vůbec nevyrovná. Navíc tomu chybí tempo, takže se to celé docela vleče, což je u každé komedie automaticky problém. A ani Michael Cera se sem moc dvakrát nehodí. Fanoušky knížek tak čeká zklamání, ostatní komedie na jedno podívání. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to jenom taková ptákovina o tom, jak se jeden lůzr zamiluje do holky a nakonec získá její srdce. Ale v tom filmu se pořád dějou nějaký naprosto šílený situace, při kterejch jsem se dost nasmál. Navíc prakticky všechny postavy jsou úplný magoři. Potěšilo mě taky herecký obsazení (např. Steve Buscemi nebo Zach Galifianakis). Mínusem je poněkud ohranej hlavní příběh a závěr, kterýmu schází jakákoliv pointa. A dodávám, že knižní předlohu neznám. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Předně chci říct, že skvělý román C. D. Paynea se na filmové plátno solidně převést nedal. Takže jsem to ani nečekal. Moje očekávání byla skeptická a v tomto smyslu, jsem byl malinko (ale fakt jen málo) příjemně překvapen. Předně inteligentní humor zůstal, tvůrci filmu se nesnížili (předloha jim to ani nedovolila) k nějakému primitivismu, kterých jsou současné filmy pro náctileté přeplněné. Na stranu druhou ovšem ten humor zůstal jen v chabé podobě. To vše, co dělá deník Nicka Twispa fenomenální, je ve filmu přejito. Levák je zde ve dvou zcela zbytečných scénách. O jeho vysněné Milli Filbertové se zde jen kecá, ačkoliv právě ochutnávání zmrzliny na jejím ňadře či chlupatý trojúhelník, při jehož spatření Levák prohlásí, že tomu vínu něco chybí, by dalo filmu tu řádnou šťávu, na kterou byli fanoušci Nicka Twispa natěšeni. Tato možná kontroverzní scéna mi chyběla, stejně jako další... když už Levák přinese Učebnici sexu pro pokročilé labužníky, nebylo by od věci vidět jak to pokračovalo ... ;-) Ale to bych chtěl asi moc že? Vůbec mi ve filmu chybí dost postav - co třeba upocenej Dwayne, Hároš či Apurva? Je zde pouze její otravný bratr, který zde otravný vlastně ani není. Stejně jako Nick zde moc neukazuje svou hlavní devizu - inteligenci a prohnanost. Sheeni se neukazuje jako inteligentka vychcaná jak díra do sněhu a co je tristní, bohužel ani jako ta božská bytost, kvůli které Nick dělal co dělal. Kvůli této fakt ne... Co se mi líbilo byla postava Francoise Dillingera, vyřešeno fakt dobře. Rovněž závěrečné přehlédnutí Carlotty, neboť třetí díl byl už fakt scifi. Za to tvůrce chválím. Závěrečné zhodnocení - jak jsem řekl již na začátku, geniální deník (kam se chce hrabat Adrian Mole?) se nedal dobře zfilmovat, ale i tak díky za to. Nenudil jsem se a jako fanoušek jsem chtěl daleko víc. Ale jestli by byl celkový výsledek, jaký bych si představoval, těžko říct. Co natočit tři tříhodinové díly jako Pán Prstenů? :-) ... Málem bych zapomněl - výtečný Michael Cera! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Michael Cera si ve filmu zahrál dvojroli, Nicka Twispa a Francois Dillingera. Nick má hnědé oči a Francois světle modré. (Cheeker)
  • Mládi v hajzlu: Original Motion Picture Soundtrack byl vydán 5. ledna 2010 Lakeshore Records. Samotný film obsahuje 19 skladeb a 9 z nich je přímo z oficiálního soundtracku. (griph)
  • Keď Nick (Michael Cera) ukradne auto, jeho otec (Steve Buscemi) rozbije okno nohou a na okne zanechá stopy. O niekoľko záberov neskôr sú však stopy oveľa vyššie ako v predchádzajúcich scénach. (Arsenal83)

Reklama

Reklama