Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Brrrr, fujtajbl! Až jsem se lek! Homokluk dCera útočí na naše mozky a bránice v trapné napodobenině nejlepší teen knihy všech dob. Režisér svou impotentní vykastrovanou režií zazdívá i těch několik vtipných momentů, které se mu do jeho životaneschopného ejakulátu kdovíjak omylem připletly. K tomu všemu připojme naprosto tuctovou a nemastnou mužatku Doubleday, jejíž postava se chová asi tak sympaticky a mile jako ruskej tirák v ukrajinským bordelu, zdlouhavou a přesto dějově poskakující adaptaci románu, devadesát procent náctiletejch, kteří jak kdyby vylezli z posledního kola "Amerika hledá nejuslintanějšího debila", a křečovitou snahu vynechat všechno, co dělá Nicka Twispa Francoisem. Jediná povedená věc je podle mě obsazení Raye Liotty jako policajta Lance. Ten ale bohužel za těch několik minut nestačí utáhnout celej film. A tak tu máme trapnou zdlouhavou kvazikomedii, která nedokáže pobavit ani suchý z nosu. A za tohle by měl divák ještě platit, aby to viděl? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch coming of age komedií, která ve své době zapadla, protože jich prostě bylo hodně, o to víc jsem ji docenil, když se už tolik netočí, případně v mnohem horší podobě s novou generací herců, kdy se hodně dává prostor lidem, kteří svůj film neutáhnou. Neřikám, že byl Michael Cera ve své době nějakou super hvězdou, ovšem byl výrazný a v kombinaci s božskou Portiou Doubleday (věrohodnosti postavy jsem místy nevěřil, ale je to zkrátka o pubertální naivitě) utvořili silnou dvojku, kterou mohu doporučit i dnes. Název filmu vždycky hodně rezonovat, ale z nějakého důvodu mě film vždycky míjel. Ps : vždycky když vidím Raye Liottu mimo mafiánské role, tak přemýšlím jestli to vážně byl tak hrozný herec. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podle mě zábavný film, který vypráví o vychrtlém neatraktivním chlapci, který má doslova mládí v hajzlu. Takové obrácené Prci, prci, prcičky s pár vtipnými momenty(pro něj spíše trapnými). Samozřejmě mi přišlo, že chlapec má trochu vidiny - verze sebe samotného ,který vlastně pustí ze srázu auto na obchod apod... Místy nevhodně nevtipné a místy zase vtipné. Někdy jsem se s ním ale dokázala ztotožnit. Takže až na neskutečnou honbou za honbou od holky kterou pravděpodobně vede uplně každej kluk v podobným věku. Obsazení jakkoliv nekomentuji, jelikož hlavního herce Michaela Ceru mám hodně ráda pro jeho skvělý způsob hraní takže za 3* a ne jinak. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Knihy jsem sice nějak výrazně nečet, jen kousky, ale pochybuju, že to je taková blbá sračka jako tohle, Michael Cera už to s těma rolema o chudáčcích krapet přehání, chtělo by to tu a tam proložit i něčim jiným, i když je fakt, že mu neobvykle sednou a bohužel pro něj nebo možná bohudík, má na to kukuč, jinak se to snad ani nazvat nedá, protože jeho zlý já, který mělo vypadat asi suveréně a drsně, tu spíš vypadá jako teplej kubánec na lovu ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi looserovský humor věčného panice Cery, bude se vám to docela líbit, a mě se to i docela líbilo, ale nic víc. Tohle je místy až neuvěřitelně vtipné, ale jsou i části, které bych pro jejich nudu a zbytečnost s radostí oželela, a to i třeba na úkor dívácké chápavosti, tohle by chtělo více situačnosti a tím i více spádu, jelikož takhle to bylo místy až nesnesitelně nudné a zdlouhavé. Je to škoda, že kvalita je tak nevyrovnaná, ale stejně za sebe můžu říct, že povedené vtipné scény stojí i za to převážné utrpení z nudy, jelikož takhle jsem se dlouho nezasmála, ale mohlo to být častěji. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • V knižní předloze je Nickovi 14 let, zatímco ve filmu je mu 16 let. Michaelu Cerovi (Nick Twisp) bylo v době natáčení 20 let. (flyer.nick)
  • Natáčanie prebiehalo v Ann Arbor, Detroit, Ferndale, Frankfort, Hazel Park, Lake Leelanau a Royal Oak, Michigan, USA. Film sa natáčal od 12. júla do 7. septembra 2008. Časť tohto filmu bola natočená v skutočnom parku prívesov vo Wixom, Michigan. (Arsenal83)

Reklama

Reklama