Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Brrrr, fujtajbl! Až jsem se lek! Homokluk dCera útočí na naše mozky a bránice v trapné napodobenině nejlepší teen knihy všech dob. Režisér svou impotentní vykastrovanou režií zazdívá i těch několik vtipných momentů, které se mu do jeho životaneschopného ejakulátu kdovíjak omylem připletly. K tomu všemu připojme naprosto tuctovou a nemastnou mužatku Doubleday, jejíž postava se chová asi tak sympaticky a mile jako ruskej tirák v ukrajinským bordelu, zdlouhavou a přesto dějově poskakující adaptaci románu, devadesát procent náctiletejch, kteří jak kdyby vylezli z posledního kola "Amerika hledá nejuslintanějšího debila", a křečovitou snahu vynechat všechno, co dělá Nicka Twispa Francoisem. Jediná povedená věc je podle mě obsazení Raye Liotty jako policajta Lance. Ten ale bohužel za těch několik minut nestačí utáhnout celej film. A tak tu máme trapnou zdlouhavou kvazikomedii, která nedokáže pobavit ani suchý z nosu. A za tohle by měl divák ještě platit, aby to viděl? ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Tak docela sklamání. Druhá kniha co jsem kdy četl (a popravdě si tu knihu pamatuju naprosto jinak, resp. druhá polovina tam snad ani nebyla... ale už je to taky nějakej ten rok, tak se možná i mýlím). Každopádně film je takový nic neříkající, vtipné pasáže jsou častokrát suchá, nemastné a neslané... Jediný kdo to tam občas zachraňuje je Justing Long coby zfetovaný bratr Sheeny. 45%. ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z teenagerských komédií o tom, ako sa dostať babe do nohavičiek. Aj keď toto prevedenie mi pripadalo možno troška akčnejšie (vďaka Francoisovi). Niektoré vtípky boli troška prehnané resp. divné, iné také do pohodičky :) Škoda, že postava Zacha Galifianakisa sa tam "nezdržala" dlhšie. čiže hodnotenie na 2*. A veľké plus za Michaela Ceru, ako inak :)) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavná komédia o týpkovi, ktorý pre lásku dokáže robiť aj totálne hovadiny. Áno viem, trápnosť a nereálnosť, pretože takto by sa mohol správať iba niekto, kto práve prišiel z blázinca, ale mňa to celkom bavilo. Niekedy, keď už trápnosť a hlúposť hraničí s totálnou magorinou to zafunguje a človek sa začne baviť na samotnej blbosti. Tak to bolo blbé, až to bolo zábavné. To je prípad aj Zoolandera, ale ten bol ešte o niekoľko tried lepší a toto dotiahol do dokonalosti. :) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Namísto natřískané taškařice se filmové Mládí v hajzlu prezentuje jako hořkosladký nezávislák oscilující někde mezi Superbad, Prcičkami a Zahulíme, uvidíme. Zásadním problémém se stává fakt, že ačkoliv se ve filmu objevují VELMI VTIPNÉ momenty (houbičky, Ray Liotta), celek jako takový příliš srandovní není. Potěší tedy spíše jednotlivé fragmenty (animované pasáže, zpomalený běh lesem, nebo kterýkoliv záběr s autem uprosted obýváku), a samozřejmě Michael Cera, který to prostě táhne, jinak ale zůstala takhle adaptace kdesi na půli cesty. A možná se ani na tu půli nedostala... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Justin Long, který hraje staršího bratra Portie Doubleday, ve skutečném životě chodil s její starší sestrou Kaitlin Doubleday. (Kulmon)
  • Natáčanie prebiehalo v Ann Arbor, Detroit, Ferndale, Frankfort, Hazel Park, Lake Leelanau a Royal Oak, Michigan, USA. Film sa natáčal od 12. júla do 7. septembra 2008. Časť tohto filmu bola natočená v skutočnom parku prívesov vo Wixom, Michigan. (Arsenal83)

Reklama

Reklama