Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

Shit 

všechny recenze uživatele

Knihy jsem sice nějak výrazně nečet, jen kousky, ale pochybuju, že to je taková blbá sračka jako tohle, Michael Cera už to s těma rolema o chudáčcích krapet přehání, chtělo by to tu a tam proložit i něčim jiným, i když je fakt, že mu neobvykle sednou a bohužel pro něj nebo možná bohudík, má na to kukuč, jinak se to snad ani nazvat nedá, protože jeho zlý já, který mělo vypadat asi suveréně a drsně, tu spíš vypadá jako teplej kubánec na lovu ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Knihy jsem teda nečetl, ale jak jsem dokoukal tenhle film, docela rád bych si je sehnal. Chtěl bych vědět, jak to s Nickem dál dopadlo, protože tenhle film pořád ukázal jenom část jeho života. A kromě toho, že byla dost bláznivá, byla co se týče dialogů taky docela solidně střelená. Nicméně mi přítelkyně, která knihu četla, řekla, že to je tak i v knize a tak jsem na to taky nahlížel. Film je jinak klasika. Mlaďas prahne po holce, a udělá pro to všecko. Jen je trošku jinej, než ostatní a udělá věci, které zase tak moc normálně nevypadají a způsobí ve výsledku to, že bude mít mládí v hajzlu. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl, nebyl jsem tak ani přespříliš natěšen, ani jsem předem výsledek neodsuzoval. Mládí v hajzlu tak pro mě byla klasická "teenager dobývá srdce teenagerky" romantická komedie (okořeněná o postavu alter-ega). Film se nevymyká běžným standardům a jen párkrát překvapí. Kdykoliv se tak stalo, jako bych se ocitl u nějakého jiného filmu Apatowského střihu (scéna na dívčí koleji, s klavírem, s houbičkami). Michael Cera je v každém filmu stejné tintítko, nejinak je tomu tady. Jako alter-ego konečně ukazuje i něco jiného než klasického teenage geeka, ale i přesto jsem měl problémy mu jeho roli uvěřit. Ale budiž. Jedno ale filmu upřít nemůžu - donutil mě si sehnat předlohu. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem četl v dobách mládí a masturbalin nezralých, takže mě nijak zvláště nešokovalo, když mi film neříkal ani zbla. Pak jsem však vymetl pavučiny ze spodních poliček knihovny a nakoukl do dávno čteného - a ejhle, furt mě to baví, problém bude jinde. Tvůrcovstvo to posralo až do výše Eiffelovy věže. Hvězdu přihazuji za Maru, kterou bych poměrně sadisticky přefiknul, aby měla o čem brečet. ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

Michael Cera není a nikdy nebude Nick Twisp. Pokud takto špatně obsadíte hlavní postavu, nezachránil by to ani geniální scénář. Ale ten tu navíc není. Charaktery ostatních postav jsou také úplně jiné než v knížkách. Veškerý humor, genialita různých zloplánů a přetvářek tu naprosto chybí. Navíc je to celé takové seškrtané a skáče to od jedné pasáže v knize ke druhé. Převádění deníku na filmové plátno určitě nepatří k tomu nejlehčímu, ale rozhodně to šlo udělat daleko lépe. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Michael Cera si ve filmu zahrál dvojroli, Nicka Twispa a Francois Dillingera. Nick má hnědé oči a Francois světle modré. (Cheeker)

Reklama

Reklama