Reklama

Reklama

Bezcitný a sebevědomý pistolník Ben Wade (Russell Crowe) se svou bandou zločinců a vrahů přepadnou poštovní dostavník. Bez milosti postřílejí všechny členy doprovodu a uloupí velkou sumu peněz. Jenže každý jednou udělá chybu. Obávaný vůdce bandy Wade je zatčen. Rančer Dan Evans (Christian Bale) má dluh, který není schopen splatit. Za 200 $ se přidává k eskortě dobrovolníků, která Wadea musí živého dopravit k soudu v Yumě. Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 209)

Shit 

všechny recenze uživatele

Po fakt hodně dlouhý době opravdovej western a ještě k tomu naprosto skvělej western s perfektní atmosférou a hlavně se skvělým hereckým obsazením. Jak Christian Bale, tak Russell Crowe jsou totálně brutálně skvělý, ale i ze začátku trošku chudáčkoidní Ben Foster je báječnej vrahoun. Co se týká příběhu, tak ač v něm neni nějakej přehršel přestřelek, tak je fakt chytlavej a hlavně zajímavej, bohužel na konci se to mírně pokurví a vyleze z toho takovej dvinej paskvil, kterej se k průběhu samotnýho filmu vůbec nehodí, ale nakonec sem se s tim nějak vyrovnal, nicméně celkem mě to zarazilo a proto o hvězdičku míň, jinak bych šel naplno ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Podivný western, v ktorom sa logika totálne vykašlala na všetkých a vzala si neplatenú dovolenku. Aj napriek tomu jeden z najlepších zástupcov daného žánru poslednej doby, čím to? Najskôr tým, že konkurentov môžete spočítať na prstoch jednej ruky. Ale chuť na tento žáner mi veru na istý čas skazil. 50% ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Škoda závěrečných 15-ti minut. Jinak skvělý western navazující na to nejlepší z žánru (drsní pistolníci, krásná krajina širých plání, upocená špinavá městečka středozápadu) zabil naprosto nelogický závěr o napravení zlosyna (bezchybný Russell Crowe). Dvakrát škoda. Souboj ústředních hrdinů (Crowe, Bale), které, stojíc na rozdílných stranách zákona, spojuje vzájemný respekt, by totiž s chytřejší pointou získal další rozměr. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Původně jsem na účet některých zdejších ohlasů chtěl poznamenat, že u klasicky střiženého westernu vzlykat nad absencí duchaplnosti je jako se posmívat Schwarzeneggerovi, že si nikdy nezahrál Hamleta. Jenže to jsem vážně nečekal, posledních 10 minut filmu mi totiž vzalo "vítr z plachet ironie" a málem přineslo bolest v oblasti krční páteře z nevěřícího kroucení hlavou. Potenciál byl zde přitom značný - fantasticky věrohodně působící reálie Divokého západu, působivý casting se všemi těmi neumytými, zarostlými ksichty a dvě herecké persony (Crowe, Bale), které svojí osobností a charismatem suverénně táhnou film až do samého....stupidního závěru. To, co se odehrává poslední čtvrthodinu (morální procitnutí kovaného hajzla, společný útěk na vlak atd.), ostudně zadupává předchozích 100 minut pečlivě budovaného napínavého vyprávění. Hloupost nejhrubšího zrna, kdy jsem při závěrečných titulkách hledal, jestli svojí scenáristickou troškou do mlýna nepřispěli i pánové z Monty Python, protože u zdejšího žánrového zařazení mi vedle slova ´Western´ chybí ještě ´Parodie´. Silné 3* za prvních 100 minut a nechme to tak být, budu dělat, že jsem si 15 minut před koncem odskočil na hodně dlouhou toaletu..... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice solidně natočený film, jež se dějem i postavami upomíná na klasické westerny, avšak režií mnohem více připomíná (ne zcela špičkové) akční filmy současnosti než Tenkrát na západě. Mezi hlavní plusy patří to, že Yuma ve svých dvou hodinách opravdu nenudí, tempem se netáhne jak smrad, ale přitom si vyhraní pár míst čistě pro zesílení atmosféry. Mužům s kolty proklatě nízko nechybí charisma, a tak by od obrazovky odcházel spokojen i nejeden odpůrce žánru, kdyby stihl odejít 15 minut před koncem... Příšerný závěr skutečně raději ignoruji. 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Mezi záběrem na hodiny, které ukazují čas 3:00, a příjezdem vlaku uběhne přesně 10 minut, korespondujících s názvem snímku. (žvanimírek)
  • Při vybíhání z tunelu po přestřelce má maršál Weathers (Luce Rains) odznak na jiné straně než předtím. (montywalsh)
  • V Severní Americe film utržil 53,6 milionu dolarů, celosvětově to bylo 70 mil. (NIRO)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Reklama

Reklama