Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie vypráví o čtveřici kamarádů a jejich cestě za štěstím. Roy Arnie, Odd, Gaz a Flea pracují pro ruský cirkus, jehož největší atrakcí je slon Jimmy, udržovaný ve stavu euforie koktejlem z drog.

Roy Arnie však sní o tom, že jednoho dne bude mít vlastní cirkus a ostatním tvrdí, že klíčem k jeho uskutečnění je právě Jimmy. V den premiéry však slon uteče a začíná zběsilá jízda v jeho stopách. Najednou chce každý z Jimmyho něco mít. Chtějí ho chytit ochránci zvířat, dvojice Marius a Bettina mají vlastní záměry stejně jako parta skotských lovců, pro něž skolit slona rovná se zaplatit dluhy. Jimmyho jedinou šancí je laskavý los, s nímž se cestou spřátelí. Norsko-britský film natočil režisér Christopher Nielsen. (fantomas19)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se nedívala z vlastního popudu. A popravdě řečeno, čekala jsem něco úplně jiného, pravý smysl snímku se mi začal vyjevovat později a musím říct, že jsem byla lehce vykolejená. Nevěděla jsem totiž, do čeho jdu. Zachraňte Jimmyho rozhodně není nějakou standardní animovanou pohádkou, ale pěkně přisprostlou směsicí několika žánrů. A to mu ubírá na hodnocení. Film jako by se v tom plácal a nevěděl, čí je. Škoda. Naštěstí to netrvá moc dlouho, takže stráveného času s filmem nelituji. A pár vtipných nebo dojemných okamžiků se také najde. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je to totální a zběsilá šílenost a nechápu, jak to mohl někdo myslet vážně. Animace taky nic moc a příběhová linie trochu nedávala smysl. Na druhou stranu to mělo svoje kouzlo a já se dost dobře bavil. Některé hlášky byly opravdu vtipné a vesměs se na to dalo koukat. Vysoké hodnocení si to nejspíš nezaslouží, ale abych trochu zvedl průměr dám místo tří hvězd čtyři. 70% ()

Reklama

Šípek 

všechny recenze uživatele

Toto je jedním slovem úlet. Animovaná pohádka hadr. Ani se film nepokoušejte sledovat ve stavu střízlivém, nebude se vám na něm líbit prostá animace, přemíra postav, řada stupidních vulgárních dialogů a jiných filmařských nešvarů. Pokud se ovšem naladíte na správnou vlnu, odhalíte řadu humorných momentů příběhu, který graduje zejména při setkání sjetého slona a přátelského losa s řadou podivných lidských postav, opilých lovců, laponských motorkářů a pochybných ochránců zvířat. A vám nakonec nezbývá než ohodnotit morální kvality snímku... ()

uzzi 

všechny recenze uživatele

Očekávání je ošemetná věc. U Jimmyho jsem čekal a nedočkal se. Příběh je ovšem natolik ujetý a už jenom popis děje vyvolá přinejmenším lehký úsměv. Jenže na tuto kostru je navěšeno tolik nudných dialogů a pitomých postav, že jsem byl znechucen už jen kvůli té nudě která kape z každé minuty. Animace je vyloženě hnusná a odflákla. Jsem si jistý, že pod vlivem bych k hodnocení přidal nějaký ten bodík. Jimmy má smůlu, viděl jsem ho střízlivý. 20% ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Povedená, hned několik problémů objímající satira na současný dekadentní život a na život v konzumní/kapitalistické společnosti obecně. Přátelství mezi slonem a sobem je dojemné, ale i to skončí tragicky - ve světě mamonu a individualismu není pro opravdové lidské hodnoty místo...Tento počin mě mile překvapil a animace se mi velmi líbila. Ale vzhledem k drsnosti a tragice námětu se na to už asi neodvážím podívat. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama