Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|47%| After.Life mě lákal už delší dobu. Tento smíšený žánr mám rád, ve výsledku mě to ale moc nenadchlo. Největší chyba byla v režii a tak trochu i ve scénáři. Režijně bylo totálně nezvládnuté herecké obsazení až na Liama Neesona, který to sehrál výborně (ten herec snad zahraje vše, má skvělé charisma). Christina Ricci mě jednak vůbec nebavila a jednak jí režisér moc dobře nevyužil. Nebylo to napínavé, temné ani strašidelné. Tak jak jsem si měl představovat, že putuje mezi životem a smrtí? Přesto se na to dalo bez problému dívat, byl jsem zvědavý na závěr – čekal jsem alespoň solidní pointu, ale i to mě zklamalo. Jde o to, že finále může divák pochopit po svém, jak už tu psal uživatel Pilda 17. Jenže mě se tohle nelíbí. Prostě jsem se přes to nemohl přenést. Liam Neeson byl největším kladem tohoto slabého snímku, jinak mě v podstatě nebavilo vůbec nic. Tragédie to není, ale znám lepší filmy. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film se zajímavým námětem to je určitě, ale zpracování mě bohužel chvílemi nudilo. Po závěrečném rozuzlení mi to nedá a podívám se na to asi někdy znova, je to určitě zapotřebí. Film je nejen zajímavý nápadem, ale je také velmi tajemný a dobře zahraný. Všechny tři ústřední postavy hrají velmi věrohodně. Závěr to celé docela zamotá a já jako fanda mysteriózních filmů, bych tomu měl tu druhou šanci dát, dostat tak více odpovědí a možná i zvednout hodnocení. Uvidíme. 60% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Hm, docela solidní kousek. Výborně odvýprávěný se skvělým obsazením, které už nemohlo být lepší. Příběh mě nechal děsně zarvaného v křesle a já jen čekal, jak to vše dopadne. Něco bylo jasné v půlce, něco až po titukách. Skvělý Neeson, který ještě před zachraňováním dcer a letadel pracuje v pohřebním ústavu a lidi to s ním vůbec nemají lehké. Film nepostrádá skvělou atmosféru, která Vás drží až do konce. Tleskám rakvemi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Proč umíráme?" ,,Aby byl život důležitý." Ani ne tak horror jako spíše psychologické drama zamýšlející se nad smyslem života a věcmi mezi nebem a zemí. Hned zkraje se samozřejmě vybaví seriál Odpočívej v pokoji, kde rozhovory s mrtvými byly na denním pořádku. Problém je v tom, že divák je stále maten, zda-li ústřední postava skutečně zemřela. Na druhou stranu se ukáže, že o tohle v celém filmu až tak nejde. Oku lahodící kamera s místy vytříbenými obrazovými momenty, velmi dobrá práce s barvou, světlem a stínem, chvílemi tajemná a po celou dobu vhodně zvolená hudba i herecké výkony nakonec táhnou film nahoru. Vůbec nevadí, že konec vytušíte možná již někde v polovině. Ostatně výkřiky: ,,Nejsem mrtvá, nejsem mrtvý!" zásévají neustále semínka pochybností. A poznámky: ,, Ach, vy lidé..." klidu nepřidají. V jednom okamžiku se z Ricciové stává skutečná gothická dáma vstupující do noční můry. A poetické záběry hřbitovních náhrobků dýchají krásou dekadentních obrazů... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Christina Ricci je buď mrtvá, nebo není. Tvůrcům se daří držet diváka v téhle nejasnosti až do konce, nicméně nečiní tak díky chytře promyšlenému ději, nýbrž pomocí prapodivného chování postav, nedořečeností a ne zrovna uvěřitelné logiky. Škoda. Audiovizuál je slušný a Christina Ricci se pro titulní roli vyloženě nabízela (a protože to už dávno není to nezletilé děvčátko z Addamsovy rodiny, můžeme se po velkou část filmu kochat jejím obnaženým tělíčkem). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Roli Paula chtěl hrát Wes Bentley, kterí si roli nezahrál kvůli protidrogové léčbě, kterou v té době absolvoval. (lucius789)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama