Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já mám sci-fi filmy o cestování časem ráda navíc mi je sympatický i britský humor, ale tahle libůstka HBO mi přišla moc divadelní a jednoduchá. Dali si sice záležet na časových souvislostech celého filmu, ale mě to přišlo málo. Určitě si na to za nedlouho ani nevzpomenu, natož abych měla ještě chuť si to znovu pustit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto dielko som si vyslovene užil. Cestovanie v čase a časové paradoxy je moja srdcovka čo sa týka sci-fi. A to, že to bolo prepletené s veľkou dávkou humoru je ďalšie veľké plus. Výprava bola slabšia a vizualizácia skôr ako v nejakej inscenácii, ale našťastie herci celkom ušli a tak to dorovnali. Len škoda, že to bolo také krátke, bavilo ma to a určite by ma to bavilo ešte ďalšiu aspoň polhodinku. Bolo by viac akcie, viac motaníc v časových paradoxoch a viac zábavy. 80/100 ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny fanoušky britského humoru. Je to sice komornější než Wrightovi pecky (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení), ale ve výsledku to vůbec nevadí. V podstatě televizní vzhled totiž plně zastiňuje vtipný a dobře promyšlený příběh, který se sice nevyhýbá ani fyzickému humoru, ale ve výsledku stojí hlavně na slovních vtipech a parodování sci-f... science fiction klišé o cestování časem. Sympatické obsazení snad ani netřeba zmiňovat. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tak na takovýhle film jsem čekal od Návratu do budoucnosti! V rámci možností je to v podstatě perfektní, protože ač se to nezdá, tak se to celé docela uspokojivě vyřeší. Už prvních pár minut diskuze v hospodě mě totálně nadchlo, a to se pak ještě asi půl hodiny jen stupňovalo! Tohle je perfektní ukázka toho, že na zábavný, zajímavý film není třeba hereckých hvězd a 200 milionový rozpočet, ale především chytrý scénář. Jsem nadšen. Samozřejmě pokud divák nezná rozdíl mezi Star Wars a Star Trek, asi nemá moc cenu, aby se na to díval. PS: Když nad tím bude divák opravdu důkladně přemýlšlet, tak to nakonec přestane dávat smysl, ale kdo by to dělal... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jako sranda musí bejt i kdyby fotra věšeli a matka zdrhla s muzikantama, ale u toho filmu, tam je ještě důležitý, že se to musí umět natočit. Neříká se taky jen tak z plezíru, že komedie je jeden z nejtěžších žánrů. FAGATT není pitomina a věřím, že ti, kdo za tím stojí jsou jinak docela vtipní, takže jednoduché dialogy tady relativně fungují. Fóry jsou dotažený, mají nápad, ale jakmile se má dělat jakákoli sranda či posun děje vizuálem, tak je to na pranýři. A tím nejsou jenom myšleny děsivě tristní triky, které vlastně k takové bezelstné blbůstce tak trochu patří, ale zkrátka stačí srovnat s nukleární explozí Wrightovy kamerové a střihové kreativity ve World's End, která pracuje s velmi podobným zasazením (sci-fi problémy ve světě tradiční britské hospodské kultury) a víme, kde jsme. No a pak taky ten už unavený syžet "nerd, co ke štěstí (dívce) přišel" je už trochu unavený. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Pete (Dean Lennox Kelly) vyjmenovává pravidla cestování v čase, řekne také „Nesmíš šlapat na motýly, čímž odkazuje na příběh „A Sound of Thunder“ od Raye Bradburyho, kde sehrálo zašlápnutí motýla důležitou úlohu. Odkazem na stejný titul by pak mohl být i Cassiin (Anna Faris) přívěsek znázorňující motýla, který má při svém prvním setkání s Rayem (Chris O'Dowd). (mi-ib)
  • Ve scéně, kdy má Ray (Chris O'Dowd) říci své vysněné povolání, odpoví "Time Lord". Jde o rasu ze seriálu Pán času (od r. 2005), ve kterém se objevil v epizodě „Shakespearův kodex“ jako William Shakespear Dean Lennox Kelly, který zde hraje Peta. (mi-ib)
  • Když je ve filmu podruhé záběr na zdevastovanou hospodu a mrtvé osoby, můžeme si všimnout, že majitel hospody (Nick Ewans) bez problémů dýchá, i když už je po smrti. (VelkejViktor)

Reklama

Reklama