Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anekdotická příhoda Jaroslava Haška se mohla odehrát i v nové době: Cestující v pražské tramvaji jsou pobouřeni chováním muže, který nevidí nic mimořádného na tom, že ho doprovází úplně nahý cizí kluk, jemuž se při koupání ztratily šaty. Příjemné překvapení všem, kterým se podaří objevit tento zapomenutý snímek. Nahrávka: orchestr Karla Vlacha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Jan Moravec je zapomenutý talent české komedie. Za poslední 2 roky jsem viděl stovky televizních (často krátkometrážních ) komedií z této doby a většina z nich se držela osvědčeného humoru spolehajícího na herecká esa ( Sovák, Menšík, Somr, Hrušinský ), Jan Moravec je ale jiný ( dopručuju podívat se též na jeho Moderní byt ). Má blíže k absurdnu, zůstává však narozdíl od Juráčka stále v žánru komedie. Tento film byl pro mě příjemným překvapením, zase jeden poklad československého archivu. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Znamenitý krátký hraný film, jeden z nejlepších, jaký jsem doposud viděl. Ukazuje, jak geniálním spisovatelem Jaroslav Hašek byl. Je o netoleranci, nerozhodnosti, anonymitě a pokrytectví, velice vtipně podanou formou. Jsem velice rád, že jsem od kamaráda obdržel darem tento film, o jehož existenci jsem doteď neměl tušení. Svižné tempo příběhu, dobrá kamera a režie, proto dávám příběhu 5 hvězdiček. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně příjemný objev krátkého filmu, o kterém jsem neměl ani potuchy. Výchozí zápletka je - stejně jako symbolická rovina tohoto dílka - znamenitá. Zamrzí snad jen konec vyhnaný do přílišné absurdity. Jinak je to vtipná anekdotka, ve které se objeví celá řada výborných herců a která zafunguje i jako dobová sonda. Kdo ví, zda by něco takového mohlo být natočeno v dnešní době, posedlé honem na pedofily. Sám jsem byl lehce nesvůj z pohledu na nahotu onoho chlapce. Inu, doba se mění. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Úžasný snímek. Přijde mi, jakoby to Hašek napsal dneska a film byl zasazen do dnešní doby. Asi to znamená, že lidi jsou vlastně pořád stejní. Smutný je naopak fakt, že takový film by si dneska nikdo netroufl natočit, protože jak už napsali jiní, máme práva, všude jsou samí úchylové... a tak se radši točí filmy s autocenzurou. ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že takhle to natočit, by si už dnes nikdo nelajsnul, každopádně se jedná o neuvěřitelně absurdní a vtipnou taškařici. Patrně veliká škoda, že osoba Jana Moravce, už od pohledu zajímavého a z bulvárních novin (exmanžel Kubišové) "komplikovaného" jedince, se neprosadila v českém filmu nějak výrazněji. Drobný šperk české kinematografie, řekl bych. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama